Monday, December 22, 2008

Handbag from UK??

Ada tak sesapa yang berminat nak order any handbags from UK?
Memandangkan saya pun mintak tlg sorang kawan kat UK tuh utk belikan utk diri sendiri...so dengan baik hatinya saya membuka tawaran kepada anda2 yg berminat..
Sebarang pertanyaan sila emel kepada saya..
Please hurry ya babes...coz shipment will be on January..memandangkan sekarang GBP around 5.5 aja so ambik pluang nih utk dapatkan handbag yg anda idamkan..

Thursday, December 18, 2008

Aku Bahagia...

Sebab-sebab aku bahagia??..antaranya ialah..

1.Exam perkhidmatan dah abis tadi nih..aku silap,exam rupanya 18 hb on Thursday bukan Rabu..exam start kul 9.15 pagi..kul 10.55 aku dah kuar dewan..hehe..xpress nak mampos jawab.3 soalan confident jer jawab(rasa mcm betul..)...2 lagi mcm besa la...goreng sampai hangit..takpe la harap2 aku lulus..tak cemerlang pun tak kisah janji lulus

2.Pagi tadi masa isi minyak...terkejut bangat aku..RM1.80 seliter? bila turun? ermmm..nampak sangat tak ikut perkembangan semasa kan..tak kisah lah janji murah..jauh lagi la perjalanan aku lepas nih..


Itu sahaja kebahagiaan aku untuk hari ni..sekian...Titik.

Tuesday, December 16, 2008

Musim kenduri & Rasa Tak Puas Hati

Sekrang ni kan cuti sekolah..so teramat lah banyak kenduri kendara..Sabtu lepas aku attend mahirah's and a frenz wedding nearby my house..so layan ja la gambar2 kawin..i like everything bout wedding..tapi wedding org la kan..foods,nice outfit,pelamin,hantaran and bla..bla..bla..kalau wedding kita sendiri mesti kelam kabut..so tak sempat nak tengok semua2 tuh..

Malam akad nikah...wif a beatiful Mahirah

Mahirah and hubby


Wif Nozie..
Itu ja tentang wedding for this week..next week ada lagi..next two week pun ada lagi..harap2 aku tak lupa la kan..
Yuhuu..dah abis kursus induksi..tapi esok ada exam perkhidmatan plak..baca nota pun tak abis lagi..rasa cam tak berapa mampu nak lulus ja....takpe..yg penting cuba dulu..kalau tak lulus ambek lagi sekali..aku malas nak tension2 sakitkan kepala yg sedia semak dah ni..keke..doakan ya..
Satu lagi kan..aku ni sebenarnya terasa la dgn sorang member nih..nak kata rapat tu besa2 ja la..tapi dah lama kenal..apa salah aku kat dia pun taktau..call tak pernah angkat..msg tak berjawab..heran la..kalau tak puas ati apa2 bgtau je la..tak payah nak wat camtu..aku ada ramai lagi kawan tapi tak penah plak jadi camni..aku tau dia hebat dr semua segi tapi tak payah la simpan perasaan kurang senang dengan org..bersyukur lah dgn rezeki yg tuhan bg kat hang...

Thursday, December 4, 2008

Serius cantik

Lawa la tone kaler Resort Sabrina nih..mmg kena sesangat dgn taste aku..tapi sayang la kan..arituh baru ja beli graphic opt art sabrina..layan je la pic2 nih..gigit jari sama2!!


Resort Sabrina

Resort Large Shoulder Tote

Tuesday, November 18, 2008

Handbag Dalam Sejarah

Asik2 handbag baru ja kan...yg lama and buruk pun kena gak tunjuk..tambah2 yg ada sentimental value yg tersendiri..aku ada 2 ja handbag yg paling bersejarah..yg lain2 tu mcm biasa2 ja..tgk berkenan, terus beli..

Handbag biru yg kat bawah nih are the first handbag yg my dia belikan..masa tu tgh couple lagi..rasanya dlm thn 2004 kot..brand SEED beli kat Jusco,Ipoh..rega pun tak sampai seratus..al-maklumla masa tu dua2 student lagi..tapi tgk la kaler pun dah fade sampai berkarat dah..lama gak aku belasah handbag ni ke sana sini..sampai la ni pun mmg ada lagi aku simpan,tapi tak pernah guna dah la sebab kecik sangat..


Next is my first GUESS yg aku beli pakai duit gaji first aku..dlm year 2005 masa aku keja kat Sri Damansara..aku beli kat MidValley and rega dia maybe 199 mcm tu..handbag ni aku dah sedekahkan kat anak sedara aku..tak sesuai dah rasanya nak pakai coz kaler baby pink and agak kecik jugak...maklumla cikgu mcm aku nih banyak barang nak isi dlm handbag.. calculator,wallet,pen,phone,adapter laptop and macam2 lagi la..huhu


Sekian saja mengenai sejarah handbag aku..hehe..apa kata jom kita vote utk next year punya budget..and jgn lupa utk komen sebab apa anda vote that item..yg pentingnya aku nak hbag yg praktikal dimana aku blh bawak from opis to majlis formal to santai and blh isi byk barang semestinya..okes....



LV Neverfull MM


Gucci Joy Medium Tote

Gucci Joy Medium Boston










ha yg ni jgn vote ehh..diluar kemampuan aku babe!!..sekadar nak memuji sebab suka..cantekk..LV Paris Speedy Cube..kalo nak jugak kena cari kat pdg besaq la nampaknya..hehe

Friday, November 14, 2008

Handphone Ku Rosak..

huhuhu...handphone kesayangan aku dah rosak..tak bestnya..rasanya Nokia Xpress Music ni la antara handphone yg paling lama aku pakai..mmg puas ati..aku suka sgt dgn pic dia yg terang and clear tuh(camera 3.2 MP)..tapi sayangnya dia mmg mcm tak berapa sesuai dgn aku coz slalu bangat jatuh...sikit2 jatuh..
Wpun my hubby dh beli new Samsung(SGH-E250) 4 me...aku mcm tak berapa suka jerk..sebab kamera Samsung neh 1.3 MP ja..gambar tak lawa..tapi org dh beli tu ambek ja la kan!!..memilih plak pompuan nih... :-O

Monday, November 10, 2008

Harga minyak & Gucci

Ermmm..haha dengar2 ceta harga minyak nak turun lagi..terbaca title kat harian metro tadi nih..alhamdulillah...hehe..bleh gak save duit minyak tuh utk satu handbag Gucci..tak plan pun nak beli tapi sekadar berangan ja..tadi ni sempat singgah kat Gucci.com jap..ada gak beberapa ketul yg buatkan mata aku kelabu asap sat!!..jom layan pic mrs Gucci kat bawah..kot2 terbekenan jugak kan..




Dua2 cuns...yg jenis mcm nih aku takdak lagi...tapi mata and hati tetap suka yg kat bawah nih..




Ala2 speedy la plak...tapi aku suka jugak...itam ker biru cantik entah...kompius2...

Yg hijau dua nih skrang tgh sale....cantik dua-dua sekali kan... meriah gitu

Friday, November 7, 2008

Tagged by Leeds

Tagged by: Leeds

Starting time: 10.47am

Name: Lily

Sisters: 1, Ruslina(40)

Brothers: 2, Rozain (42), Rozihan (34)

Shoe size: 7/7.5

Height: 1.62m

Where do you live: Kuala Perlis,Perlis...just 150m from my parent's house and 200m to my in law's house(sesapa yg nak mai umah jemput la dtg..tak sempat lagi nak wat home welcoming party)

Have you ever been on a plane: Yes..masa first time naik plane pi Jakarta...umur 6 thn kot..rasa best..paling jauh pi Mekah last year..enjoy jugak coz aku tido ja memanjang..tiap kali meal mesti kena kejut dgn stewardess..

Swam in the ocean: Yes...banyak la..minat laut ni terpupuk bcoz umah kat kg dulu tepi sungai kuala perlis tuh so...tiap kali ayaq pasang mesti terjun...bangga aku bleh mandi ayaq pasang..

Fallen asleep at school: Never...aku mmg susah nak tidoq selain atas katil yg comfortable

Broken someone’s heart: Of coz...and ramai kot ...huhu...

Fell off your chair: tak pernah la rasanya

Sat by the phone all night waiting for someone to call: zaman2 bercinta dolu2 nih ada la...

Saved e-mails: selalunya delete ja pas baca...

What is your room like: tempat tido and tempat lepak utk aku tenangkan fikiran...so tak mau semak2...kena ada lampu tidoa and lilin yg cantik..and harus lah wangi semerbak..

What’s right beside you: a bottle of mineral water,handphone,wallet and office's phone

What is the last thing you ate: Nasi lemak,pulut sambil,pulut sekaya...and karipap roll...muahaha..aku mmg makan banyak..so jgn terkezut

Chicken pox: Masa form 3,nasib cuti sekolah 2/3 weeks at that time...jangkit dr my bro..masa tu jugak kenduri kawin my bro...so aku duk kat bilik ja masa kenduri tuh...dia plak naik pelamin penuh dgn parut...

Sore throat: selalu tapi yg paling teruk sekali ja 2 thn lepas...seksa babe! nak telan air liur pun sakit...apa lagi kalu makan

Stitches: Never and kalau blh nak elakkan

Broken nose: Nop...

Do you believe in love at first sight: Semestinya...dr mata turun ke hati

Like picnics: suka tahap max...tapi jarang2 la blh pi picnic...

Who was/were…The last person you danced with: Mr Wandy(my hubby)

Last made you smile: ermmm...masa breakfast tadi dgn opismate

You last yelled at: my hubby...huhu..(derhakakah aku??!!)

Today did you…
Talked to someone you like
: my hubby

Kissed anyone: my hubby

Get sick: no!

Talk to an ex: of coz no! (dah ada dlm buku sejarah semuanya)

Miss someone: my fren....G-ah

Who do you really hate: Entah malas nak pk wat sakit ati ja

Do you like your hand-writing: suka huruf besar ja...uruf kecik tak suka..entah knapa..

Are your toe nails painted: Kadang-kadang bila ada mood

Whose bed other than yours would you rather sleep in: Hotel

What color shirt are you wearing now: Red baju kurung coz im working rite now!

Are you a friendly person: Yes...tapi kalu org tak kenal aku msti ingt aku sombong..

Do you have any pets: Takdak...dulu2 masa kecik2 sampai b4 kawin ada kucing...and sampai skrang tetap suka kucing..tgh mencari utk di bela...hehe

Do you sleep with the TV on: Sometime..kalu dh letih sampai "ter"tido

What are you doing right now: surfing the net tgk hbag..gila la..

Can you handle the truth: Sure

Are you closer to your mother or father: masa kecik dgn ayah coz mak garang...tapi bila dh besar skit dgn mak la kan...tapi bila ada benda tertentu nak bincang senang dengan ayah lagi..

Do you eat healthy: tak..aku belasah ikut dan ja

Do you still have pictures of you & your ex: entah buang dah kot semuanya

If you’re having a bad day, who are you most likely to go to: my girlfren...or pendam sorang2

Are you loud or quiet most of the time: kalau org tak kenal senyap ja tak banyak cakap...tapi dgn member ble tahan jugak la..

Are you confident: Yup

5 things I was doing 10 years ago:
*move to a new school form 4 kat SBP
*mula belajar pakai tudung pi sekolah petang,kt sekolah lama pakai time pagi ja
*duk hostel balik coz form 3 tak duk hostel
*amik lesen motor...sejak standard 5 lagi aku dah pandai merempit..and i have B full yea..
*memberontak nak balik my old school coz SBP peraturan ketat...heheh

5 things I would do if I were a billionaire:
*shopping ler...
*bagi my parents 20k/month
*nak bukak butik coach(or LV,Marc Jacobs,Gucci...) kat Queensbay
*have my own private jet and speed boat(senang aku nak Phuket...ble mandi manda)
*amal jariah terutamanya anak2 yatim...

5 of my bad habits:
*selalu tinggal anak kunci di pintu lepas buka...konon kunci la kt dalam..
*lepas makan terus tido..sampai perut pun dh buncit skrang neh!
*max aku mandi 2 kali ja sehari...tu pun kalau rajin.selalunya sekali ja!!
*dinner tgh malam..kul 12am ke atas
*tidoq lambat

5 places I’ve lived/living:
*Kuala Perlis,Perlis
*Skudai,Johor
*Bandar Seri Damansara,Selangor
*Sungai Dua,Penang
*Shah Alam,Selangor

5 people I tag:
*Aiza
*Niniess Passion
*AyuAyuthya
*Nona Aloha
*Aimi

Wednesday, November 5, 2008

Aku Gila Boots

Lepas baca InTrend(november)...aku rasa mcm best ja tgk style Kim Kardashian tuh..smart n casual ja kan bila pakai boots..sebenarnya lama dah aku gila nak pakai boots..selalu cakap kat my hubby and dia pun suka..but when he asked me "nak pakai pi mana?? "...aku mula la terpikir tul gakkan...takkan nak pakai pi shopping2,pi kangar(??!!!)...ish over stylo la plak..if ankle boots that will be fine la kan..tapi aku minat knee length boots..

I prefer to wear boots togather with dress or even jeans and tee's..ok kan? cuma tak berpeluang lagi la(maybe keadaan cuaca malaysia kot tak berapa sesuai??)...okeh jom kita layan pic kim kardashian dgb bootsnya..

















Aku paling suka pic no 3 and no 5 tuh...tapi mcm dia pakai g red carpet ja pun..aku black carpet (a.k.a carpet alas kaki kt dalam keta tuh) bleh la..haha



Errmmm boots+jeans looks more casual rite???...if dgn dress looks more glam semestinya kureng sesuai kan...tapi tgk occasion jugak la kan...
Aku ada gak usha2 kat 9west...antara yg cantik melekat di hati aku Nevan,Blondey,Outdone,Zarajoe and Trisha boot from Cole Haan...

Monday, November 3, 2008

Setahun Dgn UniMAP

Alhamdulillah...pejam celik pejam celik genap dah setahun aku join UniMAP 1st November 2007..mcm2 up and downs dh pun dlm masa setahun nih..tapi besa la namanya cabaran dlm kerjaya...ops..lupa plak..thanks tu Pn Tulip(bibi atas recommendation hg dulu ni k...)..sebenarnya seronok sgt kerja kat unimap nih..
masa mula2 kerja rasa malu sgt nak berdepan dgn student..punya la ketaq...nak angkat muka pun segan tau...bayangkan la 30-40 pasang mata duk tgk kita!!...tapi lama kelamaan aku dah ok..student plak yg tak mau tgk aku...takot kena tanya satgi..hehe
secara tak langsung aku 'ter'refresh balik memory and semua subjek yg pernah aku belajar kat uni dulu...maklumla kat sini kerja aku conduct lab utk student..so bila aku wat experiment tuh mula la terpikir "eh dulu awat aku tak wat macam ni pun".."oh rupa-rupanya mcm ni ka result dia"...macam2 ohh eehhh la kan....haha nampak sgt masa jadi student dulu nih wat apa pun semata-mata nak lulus exam ja kan..so bila dah berpeluang 'bermain' dgn alat-alat and instrumen kat lab skang nih baru la betoi2 paham and belajar makna sebenar experiment tuh...best jugak jadi teaching engineer ni rupanya kan...
apa2 pon aku rasa puas dgn kerja aku skrang nih..and insyaallah kalau takdak halangan next year aku dah kena start survey utk my masters plak...harap2 tu termakbul la hasrat murni aku nih...aminnnnnnnnnnn

Friday, October 31, 2008

What Does Your Handbag Say About You??




What Your Handbag Says About You



You are concerned with how you appear. Projecting your high status is important to you.



You tend to be relaxed throughout the day. You are naturally at peace.



You tend to be on high alert. You are very aware of your surroundings.



You are a high maintenance person. You feel lost outside of your normal environment.



You are an outgoing and expressive person. You always speak your mind, and you're very approachable.



You are a very unique and special person. There's no one else who is anything like you.


Jom kita try beramai-ramai..just for fun...

Wednesday, October 29, 2008

Cactus

Comel??..hehe sgt comel cactus aku nih..tapi aku takut dia membesar la..terus jadi tak comel..ada sesapa tak yg pandai pasal camna nak jaga pokok2 cactus nih..
aku tgk dia dah semakin memanjang ke atas..ada possibility dia membesar sampai aku kena tukar pasu tak? atau pun aku kena potong pucuk(or whatever it is called) yg baru tumbuh tuh?
Tolong eh rerakan yg sifu pasai cactus nih...bagi la nasihat ke apa ka yg patut...

Thursday, October 23, 2008

Graphic Op Art Sabrina



Semalam dapat my Graphic Op art Sabrina...Patent Zoe pun tak jadi..Ergo Satchel pun tak jadi...aku nih kalau hbag yg graphical design mmg mudah tertawan skit..browse web ja terus berkenan..anyway mmg cantik Graphic Op Art Sabrina ni, lain dr yg lain..material dia pun very soft..thanks to my cuzin wana a.k.a Teh and her frens Mal yg penat lelah ke the gardens tu..jasamu dikenang babe!



Tuesday, October 21, 2008

Thumb print

Tadi nih aku g maybank..pastuh nk keluarkan duit kat asb tuh kan kena guna thumb print..aku pon mcm besa la main tenyeh jer atas slip tuh..
tetiba akak tuh lama ja renung kat slip and buku akaun aku..awat la plak akak nih..
pastu dia cakap kat aku thumb print mcm tak nampak sgt garisan dia..
dgn semangatnya akak tu pon amik la alat yg nak check thumb print tuh..dia letak IC aku kt alat tuh and at the other end dia scan thumb print aku...tapi hampeh jugak..mmg tak nampak garisan..
akak tu pon pelik..aku pun mula la buka ceta.."akak,thumb print saya mmg problem pun..masa keja kilang dulu pun mcm ni la..susah nak trace.." akak tu pun terpaksa la terima alasan aku kan...
heran gak aku..awat jadi camni eh?...masa aku wat buku akaun tu clear ja..tapi kulit aku makin nipis kot??..ada kemungkinan ka mcm tu?..ntah la...

Monday, October 20, 2008

Nasi Ayam Madu

Ahad kemarin nih tetiba ja bersemangat nak masak..apa lagi mula la bawak kuar segala resepi yg aku print dulu2 nih.Last sekali aku pilih nasi ayam coz tgk cara and bahan2 tu mcm tak remeh sgt la..lepas dah masak baru aku tau rupa2nya senang ja...tapi sedap katanya..bangganya!!(perasan sorang2 coz aku ni mmg yg tak pernah masak and jarang2 sekali nak masak)
Okeh jom kita share resepi Nasi Ayam Madu ni sesama k..ada gak aku edit sikit2 ikut citarasa aku..

Nasi Ayam Madu(MyResipi.com)

Bahan-bahan ( 2 orang )2 cawan beras
1/4 bawang besar
2 sudu mentega
sehelai daun pandan
2 kiub ayam
madu
kicap pekat
1/2 ekor ayam
1 sup bunjut adabi
sos tiram
1/2 sudu serbuk lada putih
1/2 inci halia
3 ulas bawang putih
[hiasan]
daun bawang
daun sup
bawang goreng
daun salad/timun

Cara-cara
Bersih ayam. Potong ikut suka

Tumbuk bawang putih dan halia. Tumis dengan sedikit minyak sehingga bawang jadi perang
Masukkan air, ayam, sup bunjut dan kiub ayam. Masaklah sehingga ayam masak

Untuk masak nasi, bersihkan beras. Ambik 2 cawan sup ayam tadi untuk masak nasi. Masukkan daun pandan. Masak seperti biasa.(aku tumis kulit kayu manis and bunga lawang guna marjerin and masukkan sekali dlm nasik-petua kak zila)

Keluarkan ayam. Perapkan dengan madu, sos tiram dan kicap(perap dlm sejam). Goreng dengan minyak penuh.

Untuk sos kicap. Mayang bawang putih(mayang tu apa ntah? aku tak wat pun step ni..). Tumiskan sehingga naik bau. Masukkan kicap dan sedikit sup ayam tadi

Sambal-blend cili hidup dengan bawang putih+sikit air kemudian masak dlm api perlahan tambah gula and garam ikut taste masing2..(aku wat pedas skit kemarin nih so aku tambah sos tomato-utk sambal ni pun resepi kak zila gak)

Selamat mencuba...

Friday, October 17, 2008

Chasing Harry Winston & Eyeliner


Ni buku terbaru yg aku beli CHASING HARRY WINSTON(Jeweler Harry Winston Known as the king of diamonds proposes diamond jewelry , diamond rings, engagement rings and luxury watches)..baru ja 40 pages aku baca..nak tidur selak 2-3 pages..boring2 baca 3-4 pages..hehe..besa la kalu dlm BM maybe cepat je kot aku bleh habiskan..tapi rasanya ni lah salah satu cara nak improve my vocab and language..selain dr baca magazines..aku beli buku nih masa g shopping brg2 umah kat Tesco raya ke-3 lepas..

Book Review

By Lauren Weisberger

Leigh, Adriana and Emmy are best friends, all leading very different lives and about to make some extreme choices...
Emmy has just split with her boyfriend of five years. A serial monogamist, she suddenly realises how much she's missed the thrill of single life. A new job travelling across the globe could offer her the one thing she is craving.
Leigh, on the surface appears to have it all – a fantastic job and a gorgeous high–profile boyfriend. But buried deep down is a woman racked with nerves and a life–long ambition not yet realised.
Adriana is breathtakingly beautiful and can have any man she wants, but prefers to play the field.Yet suddenly the excitement of yet another fling begins to lose its edge. Perhaps it is time for her to start thinking about settling down.
The three girls meet for dinner one evening and make a pact – they each have to change one thing in their lives by the end of the year. But will they keep to their decisions? And will their choices come at a high price?


erm..setakat yg aku baca skrang nih kira just nice ler...tak mcm Chinese Whispers yg aku baru jer abis baca dlm bln 8 arituh..mula mmg boring ceta dia(tu yg makan berbulan aku baca)..tapi bila dh sampai ending mmg best..


Eyeliner


eyeliner plak tadak kena mengena pon dgn novel nih okes gals...sebenarnya aku tension dgn eyeliner aku..pakai ja eyeliner mesti belengaih abis eye area aku..lekat itam2 kat kelopak mata atas and bawah..why?..ada sesapa tau ka pasai pa?..ke sebab eyeliner aku tuh takdak kualiti..tu ja sesatunya eyeliner yg aku ada pun..malas nk beli eyeliner sbb tak pro lg pakai eyeliner nih..yg aku punya skrang jenis cream n just pusing2 ja kalau nak panjangkan dia..mcm pen tuh..org panggil jenis apa ntah ..cream pencil eyeliner kot! hentam ja la..ada apa2 advice or cara2 nak pakai eyeliner tak yg boleh dikongsi bersama??..i really need helpppp....

Monday, October 13, 2008

Important Info-Breast Cancer


1.If u already married,maybe u should rethink your timeline.Women who start family b4 the age of 28,appear to have less incidence of breast camcer compared with older mums and women who have never had children.Why?Possibly because the changes of pregnancy cause breast cells to mature and become more resilient.In addition,breast-feeding lowers ur lifetime risk of breast cancer...more good news : it's a complete myth that breastfeeding will make ur breast sag...If u know u will definitely be startting a family after the age of 28, u can still offset the increased breast cancer risks of delayed motherhood by opting to breastfeed.

2.Increasing evidence indicates that stress can short circuit ur immune system.Drop in immune response means the body is less able to detect renegade cells,which may gain a foothold and cause cancer down the track.What u can do?Turn down the tension by meditating daily and learning self help strategies so that u don't sweat the small stuff...

Full info you can get from Cleo(October) page 200...so gals..lets support pink ribbon

And dont forget to BSE(breast self examined) once in a month....

Thursday, October 9, 2008

Tgk Movie

ari ni mmg dlm sejarah.. aku dgn bibi pi tgk movie kat panggung kapitol,kangar.. 1957-Hati Malaya..show start kul 10 lebih kot kalu tak salah..mesti terkezut kan padahal kapitol tu dh berkurun tutup..zaman2 aku sekolah menengah ja last aku pi kapitol tuh..
rerakan...jgn tertipu okels..kami berdua pi seminar hapa ntah pasal kemerdekaaan..MB,VC and persatuan KERIS(tak pasti la nama penuh persatuan nih)..semua staf badan kerajaan kena attend kot seminar nih..siap jumpa kawan kitorang masa darjah 6 dlu lg..Siti Khairul Bariah..sian dia kami berdua tak cam pun dia..tak sempat pn nak tegur coz kami cabut awal..
dah la pagi ni aku terjaga lambat kul 8.40a.m...kad pun tak sempat touch arini..tgk hphone ada msg dr kak ida..."bibi n lili dekan suruh g seminar kt kapitol skrg.atas arahan VC"...OMG..apa lagi terus call bibi tapi dia tak angkat..aku capai towel terus mandi n siap dgn se Express mungkin la...nak kuar umah bibi pn call aku "wei hg kat mana ni?...kat umah baru nak kuar..aku pun sama gak(sora mangkit tidoq gak)..ok kita jumpa kat kapitol k..."
hah tu la cetanya...

Wednesday, October 8, 2008

KashooOOt

Raya kali ni rasanya mmg thn kasut raya utk aku..4 pasang heels aku sebat dlm bulan posa arituh..tu x termasuk lg sandals2 yg biasa..tak ble ar nak kategorikan as kasut rayakan..coz bli2 jer terus pakai..
Masa pi vincci dgn popo..aku sebat dua pasang heels..masa tu ada raya sale kot..50% off..untungnya aku..RM74 ble dapat 2 pasang dah..shuuukernyer..sepasang lagi aku bli kat Miss60 The Gardens..kebetulan ada yg tak berapa tinggi sgt dia punya heels..aku mmg recommendkan utk u all semua coz Miss60 amat selesa..mula2 pakai dah tak sakit kaki..kiranya aku ble pakai berjalan2,g opis & clubbin dgn rasa yg amat puas hati tanpa ragu2 takut kaki aku sakit nanti...(huahua...ada talent tak jd promoter utk Miss60???)...hah sepasang lagi of coz heels 9West yg Leedssecrets tolong heret bwk blk dr KL tuh..masa p shopping tak mau beli..pastu balik perlis dok teringat2 sampai tak le lena...9west ni belum pakai lagi..
Tada...



Miss60 kaler Grey



9West,GiseleBundchen(selit je la wpun not a raya shuz),Vincci

Vincci merah...selesa jugak

Tuesday, September 16, 2008

Handbag Lagi

Mmg gila la..asik2 handbaggie jer..mmg tak ble nak buang perasaan tuh..balik malam nak tido jer teringat..masuk opis on pc jer terus bukak website..ish susah bebenor la..nak beli tapi pk2 balik baru jer beli last month..apa pendapat u all girls..rasanya yg mana satu patut aku pilih...ataupun tak payah beli..should i???


1)ERGO LEATHER PLEATED FRAMED SATCHEL

putih ni cantik..lgpun design simple jer...takut cepat kotor plak..


2)PATENT ZOE


my fav color..lgpun raya dis year ingt nak wat merah jadi theme.. ringan jer (almaklumla selama ni hbag semuanya berat2 ditambah lg dgn barang2 yg aku sumbat kt dlm hbag tuh) masa aku g try kat coach aritu..


Monday, September 15, 2008

Blackheads

Wawawa..lamanya tak update..kejap ilang kejap munculkan?..kalah chipsmore.kalau aku diam tuh ada la sebabnyer(utk kengkawan yg sedia maklum..thanks for your support..)..okie2 aku tak nak membincangkan topik panas ituu kat sini..my concern today is bout my blackheads..meluat dah aku dgn blackhead kt idung aku nih..stubborn btol..bubuh harpic kang baru tau!!
Actually my skin mmg takdak prob apa pon..pimples pun jarang ada..tapi blackheads tu maintain ja mcm tu jugak..dah try mcm2 dah..Biore Pore Pack,ZA Nose Mask..tapi still jugak tak kurang..mmg nampak ketara sgt lah...eeeeee saya tak suka kamu mr & mrs blackhead..benci..benci..
Below are some info pasal blackheads yg aku jumpa kt intenet..

Blackheads (or comedones) are pores that have larger openings, which get clogged with dirt and dead skin. The oxidation of melanin results in their black color.
Read on to learn about how to remove blackheads.

Step1
Purchase facial cleanser and acne cream that contain salicylic acid, which will help dry out the oil in the pores. Some facial cleansers have exfoliating beads that help too.
(yup i mmg guna cleanser yg ada salicylic acid)

Step2
Let warm water run in the bathroom sink and hover your face over the steam. This will help open your pores.
(ni pun selalu ja buat tapi tak tahan la panas n rimas rasa nak bernyawa tak ble)

Step3
Try to extract some of the black material with tweezers. Or gently apply pressure to the sides of the pore with clean fingers.
(ni selalu ja buat tapi larat ka nak cabut satu2...??)

Step4
Wash your face with the facial cleanser then apply an acne cream to problem areas.
(ish watpa nak pakai acne cream????)

Ada tak sesapa yg tau or pernah guna produk yg effective to get rid the ugly blackheads??..

Monday, August 25, 2008

Lets Recycle


Weekend lepas masa g tesco aku 'ter'pikat kt shopping bag nih..alah 99 cents ja pun..lgpun kan menyokong recycle namanya..(next time g tesco mcm la aku teringat nak angkut the same bag lg kan..!!..wink2...:-) )..tapi sebenarnya aku pun meluat tiap kali ja balik shopping (terutamanya groceries ler) mesti berkeping2 plastic bag..menyemak ja..last2 aku buang gak..dah la tak leh nak recycle kan??!!!...aku sendiri pun heran awat la kalau bab2 recycle nih aku cukup minat..dr dulu lagi..cuma aku tak ler fanatik sgt kan..aku just sokong kempen recycle nih cuma dgn cara : tiap kali g shopping aku mesti refuse kalau salesgirl nak isi barang aku dlm plastic bag.."tak pa la banyak sgt bag..bleh letak dlm plastic bag nih(referring plastic bag yg first aku dapat)"...
SO FREN...LETS SUPPORT RECYCLE CAMPAIGN...

Thursday, August 21, 2008

Velour Baby Fluffy

Dis is my new hbaggie...introducing velour baby fluffy..so damn cute..just like her owner..(ekekek..perasannYa..)..iya la kalu tak puji diri sendiri sapa lagik nk tlg puji..


Lately i notice most of my hbabggie semuanya color gelap2 jer..why huh?..ok never mind.


For the next target i want a bright color hbaggie plaks..sebenarnya dah ada beberapa hbag yg i dah target but depends on my budget ler..takper bila dh hbaggie 'baru ' tu dh on hands i'll share the story here okes..


Btw below are one of my fav giraffe print tote yg i bli last week dgn harga yg amat2 berpatutan telah bertukar milik to MekNab(my fren)..dia tgk2 terus suka and mintak i jual kat dia..sayang tau tapi kawan punya pasal..



Tuesday, August 19, 2008

To let go~L'occitane Rice Skincare


I have 2 items from Loccitane Red Rice skincare range to let go since dis products not suitable for my skin..

  1. Foaming Rice Cleanser(200ml)-RM40


  2. Purifying Rice Toner(200ml) -RM40

im just using them around 20 %...so 80% left...original price is RM77 each...dis products suitable for oily and combination skin..

postage cost is RM6 for both...


anyone interested please leave a comments...


below are some information bout dis products..



Foaming Rice Cleanser
An ultra foaming cleanser that leaves the skin clear and pure! This soap-free cleanser is enriched with rebalancing zinc and red rice extract from Camargue (located just outside Provence in France), as well as astringent red rice vinegar. Zinc rebalances your skin’s oil production, while the red rice powder absorbs surface oil and reduces shine. It transforms into an ultra light foam on contact with water and eliminates make-up, impurities and excess sebum. Skin is perfectly clean, incredibly soft, clear and pure.
Perfect for combination and oily skin. Very light, clean fragrance. Non-comedogenic and non-acnegenic.



Purifying Rice Toner
A super fresh bi-phase toner that provides a perfect matte finish! Recommended for combination and oily skin, the first phase of this toner purifies and the second phase mattifies, leaving skin fresh, perfectly clear and light!

Monday, August 18, 2008

Adorable

cantixkan...i really adore dis tote..it was from Emilio Pucci..(Emilio Pucci Large Print Weekend Tote)..kena sesangat dgn taste aku nih..corak abstrak + colorful.... katanya ini cuma beach bag..iya ka?..ha buat sesapa yg kaya raya tuh tak kisah ler kalau setakat nk g ke pantai nak kena beli Emilio Pucci kan..tapi kalau aku msti dh merata tempat kot aku bwk beg nih..alang2 beli cantik2 mahal2(harga check sendiri okes ladies)baik aku gasak sepuasnya..baru ada kepuasan kan...ditambah lagi dgn penggunaan yg maximum...

hehe..dah ler..bercerita mcm nak g bli pas balik keja nih jer..berangan ler tuh...

tapi kalu sesapa ada 2nd hand nak jual mcm ni..absolutety i cant resist to have it ya..

btw..im waiting for my new hbag to arrive!!..maybe tomorrow..yeye..sukanya..

lala..lala..hatiku berbunga nak dpt hbag baru...

XoXo...;-0

Maleh Teramat

apa kena ntah dgn aku maleh(malas dlm version kamusnya) nak mengupdatekan blog dis month..nak kata tak dak benda menarik nak di share...banyak...loads of them..tapi semuanya ceta2 dlm kelambu gitu...so tak sesuai kot..

ni tgh sodap menjamah kuewteow sup (Yantie jgn jeles arr..sedap tau..) kat opis..jari ni gatal jer sign in masuk..so kena la gak type pape yg patut kan..

ha...ada satu announcement nih..nanti next week aku nak jual 2 helai men T's from HARD ROCK CAFE..originally from Jerman..sebenarnya nak bli utk my abg ipar tapi disebabkan bajet aku dh lari utk memenuhi keperluan dan kehendak yg bermacam2 itu ,so...terpaksa let go la kan...next week ar aku letak detailsnyer..

Thursday, August 7, 2008

Ipanema

erm..dlm minggu ni ja 2 org dh tanya aku sandals Ipanema gisele bundchen tu ada jual kat butik mana..pandai la cik bibi tu buat iklan promote sandals tu kt blog dia sampai yantie and eza pun terpengaruh nak bli..hehe..padahal aku sendiri pun taktau kat mana ada jual sandals tu kalau kt shopping centre di KL..aku punya pun aku bedal di Langkawi..tu pun Ipanema bercampur dgn Crocs n Clarks punya kedai..kat Queensbay Png plak aku tgk Ipanema ada kt kedai sukan apa ntah..tak ingat nama dah..tapi collection dia skit ja..so susah la aku nak bgtau ada kt kedai mana si Ipanema neh..sekadar terselit ja..
Tapi kalau nak ceta kualiti sandals ni mmg A+ coz selesa sesangat la..tak sakit kaki..lembut ja mcm getah..tapi sandals ni bukan getah tau..semuanya made of recycle punya material..(baru baca kat magazine...tp lupa mag apa..huhu)..so utk sesapa yg nak beli sandals..blh la g cari Ipanema ok..
(Gisele kena bg skit royalti nih kat aku..0.05% pun jadi ler)

Wednesday, July 23, 2008

Time

Sedar tak sedar sat ja dah end of July..tak lama lagi August dah..kejapnya..rasa cam tak dak improvement apa2 lagi pun dlm hidup..2008 pun dah lebih dari separuh..kekadang rasa takut sgt bila pk masa cepat berlalu..
Dalam masa sebulan ni pun dah macam2 yg jadi dlm hidup aku..ada up and down..susah la nak citer semuanya kan..tapi cukup utk aku jadikan iktibar and pengajaran..kadang2 kita lupa yg tuhan akan beri kegembiraan utk kita semata2 nak uji kita ja..kesedihan plak bukan utk menghukum tapi untuk memberi kita kekuatan menempuhi jalan hidup yg still penuh dgn cabaran and laluan yg berliku2..
apa2 pun aku bersyukur dgn segala apa yg ada and peristiwa yg aku lalui sepanjang 26 tahun aku jadi manusia..

.......You're on the road to success when you realize that failure is only a detour.....

Wednesday, July 9, 2008

Really need a break!!

Zillion thanks..

specially dedicated to yaya and yantie...thanks for always be there for me..whenever im up & down..both of u makes me stronger..thanks again my dear frenz for the advices..

thats all for dis entry..juast a simple words from me :-(

Tuesday, July 8, 2008

Sale

Bestnyerr..skrang tgh sale..mmg puas ati kalu g shopping(wpun sebenarnya poket dh 0)..apanya tak bestkan..aku dapat dress mng yg aku idamkan tu with just rm90!..puas ati..nasib la tak bli sblm nih..tapi yg tak puas atinyer..dress yg aku bli sblm ni pun dh jadi rm 90 gak..huhu..kiranya last week masa g queensbay tu sempat la aku grab 6 baby tee,2 jeans and 2 dress..and harga mmg amat berbaloi...puas ati aku yg suka boros neh...haha(sambil tersenyum sampai kembang idung2)...
Dis week agak bz coz sesi kuliah dah start..aku plak kena handle 5 subjek..kelas pun sampai malam..ble ke tak ntah nak handle..apa pun aku tak prepare lagi..smlm ja baru start baca nota.tu pun ala2 ingat tak ingat..student pun sebok ja call tanya pasal pendaftaran subjek ler,slip ler...macam2..
hish serabut ler..
takpa sabar je bebanyak..cuti lama(padahal student yg cuti) mcm ni la jadinya..
nak start keja pun lembap jer..iyer la sementara nak panaskan enjin la katakan..
hehe..

Thursday, July 3, 2008

Benci

Benci!..geram pun ada..

Balik keja ja terus melekat depan tv..sambil makan plak tu..mandi pun kena tangguh..siap kul 10 malam baru nak mandi..ni semua di sebabkan oleh TV3..yea im addicted..

Erobik pun dh lama aku ponteng..pun sebab TV3 jugak..(sebab lain: anjing dh larikan sebelah my kesayangan sport shuzz-kasut free masa keja Kobe)

hehe..bukan benci org pun..tapi TV3..sebab program dia mmg best2..sampai aku lekat kt dpn tv..terutamnua slot Akasia ptg2 kul 6.30 tuh..skrang ni cita Ezora..pas2 aku melarat tgk News plak..pastu sambung lagi Sinderella,Impak Maksima,and bla2..

Mg terrer ar korang team TV3..congratz..sampai laki aku cakap "pasang astro pun tgk TV3 jugakkan"..erm tul gak..tapi ada la skali skala tgk channel lain..Prima pun best gak..Bicara Hati..hehe..

Kalau dah start layan drama bersiri ni mmg ar..melekat terus siot..

Tu ja utk hari nih..sekadar nak mengucapkan tahniah utk TV3 coz pandai membuatkan kami semua melekat depan tv..

Tuesday, July 1, 2008

Wanie's wedding



Entry ni ditujukan khas utk pocik n yati..why???..padahal wedding wanie title tu kan..they have their own reason and only popo n yati ja yg tau..hehe..(friendster kena block la tu)..

Wedding wanie was on 28th june last saturday..aku g dgn kazen2 aku coz popo tak dapat cuti masa tu..ptg dah aku sampai umah dia..dalam kul 4

Besar jugak la kenduri wanie ni coz dia first daughter..suka la aku tgk fresh flower n pelamin dia..ala2 garden wedding gitu..tema dia kaler gold/choc.







Cantikkan pelamin wanie?..siap ada bunga2 lagi sepanjang jalan nak naik aisle pelamin tuh..ala2 inggeris style pun ada..

bilik dia pun cantik..kaler choc gelap..tapi tak nampak sgt kt dalam gambar.lama rasanya tak jumpa wanie nie..maybe 4 or 5 years kot..popo n anis..wanie siap tanya hampa berdua lagi tau..cian dia..wanie siap suruh aku stay sampai malam lagi tunggu majlis potong kek..tapi tak dapek ler coz nak balik hiburkan laki aku plak hehe..kat bawah ni gambar2 aku dgn wanie..






And i loike her hantaran shuz..from Massimo Dutti..dah nama pun fashion advisor Massimo..mesti la promote Massimo kan..



ok popo puas ati dak?..ni ja gambar yg aku ada..gambar2 lain nanti kena tgk friendster wanie la..

Thursday, June 19, 2008

Wishlist..

(sambungan ayat)...yg mungkin tak kesampaian..and mungkinnnnnn...jugak kesampaian tapi tarikhnya entah aku sendiri pun tak pasti..



Prada Fairies Bag..



Dolce & Gabbana wedge



Jean Paul Gaultier dress



wuhuu...kalu la dapat semua-semua nih..bestnyer..mesti kembang idung aku masa tgh dok berjalan2 dgn dress JPG ni,Wedge D&G tu and sambil carry Prada fairies..wow..Da Bomb!! Muahaha..berangan ja lebih aku ni..