Wednesday, February 6, 2008

Jalan-Jalan ke Satun,Thailand

Ish-ish time spinning so fast..sedar2 dah February 2008.So next months i will become 1 year older.Numbers doesn't count rite? yg penting xperience that we gain and what we learn bout life which can make us a better person day by day..
Sebenarnya aku nk citer pasal benda2 best yg aku jumpa kt Satun nite market.Satun ni terletak btul2 sempadan dgn Kuala Perlis tp kalau nk g dgn kereta kena ikut Wang Kelian la.Aku g sana coz im following my husband to settle his work there.Dia tinggal aku kt umah mak sedara dia while dia g settle keja dia.So cousin dia,Kak Yang pun apa lagi bawa aku ronda2 ke nite market on last saturday.Jalan punya jalan,aku ternampak strawberry.ermmm...yummy..dh lama rasanya aku tak makan strawberry.Maklumla kt Kangar mana la ada jual kan..Apa lagi aku remabt la dgn harga THB50 ja.Yg uniknya strawberry ni kena makan cicah dgn asam+garam.Kiranya strawberry dip asam garam la ni..sedap tau..try la..Satu lagi benda kiut yg aku bli that nite is 'Sillper with bead'..tersangat la comelz.Cuma THB120 ja or lebih kurang RM12.But unfortunately the pink kaler did not have size 7..so terpaksa la aku ambik kaler choc..takpe la asalkan nak beli jugak..
Ptg ahad plak Kak Yang bawak aku ronda2 g kedai baju.mmg puas ati la coz aku dapat 3 baju tapi tak sampai pun RM100..sekali lagi high heels yg aku suka takde size aku..huhu..aku ni mmg unlucky kalau bab kasut..dh puas ronda aku p pekena kuew teow sup plak..mmg power abis la coz aku suka makan yg pedas2..kiranya mmg berbaloi la ronda tgh panas dgn motor coz aku dapat semua yg aku nak..baju,slipper..n my fav food

No comments: