Thursday, March 27, 2008

..MasCaRa oH MasCaRa..

Lengthening,Volumising or Curving???...pening tul bila nak pilih mascara ni.Yg mana satu suit kita punya lash pun taktau..kalau aku mmg hentam ja.Kadang2 tu aku tgk case mana yg cantik tu yg aku pilih.Senang tak pening kepala aku.Tapi based on my experience,aku pernah pakai Lancome Hypnose


punya mascara.Kiranya ramai gak la member2 tanya aku pakai mascara apa coz my lash look longer...ha..aku rasa mmg bagus la coz sampai ada org notice lash aku nampak panjang..

Tapi tu dulu la..skang dah tak pakai Lancome lagi..currently i'm using m.a.c & maybelline..kalau utk mascara m.a.c aku suka coz lash aku nampak tebal.Harga pun tak la mahal sgt kalau nak compare dgn brand2 international lain..m.a.c dah beberapa jenis aku try..Zoom Lash,Pro Lash,Splashproof Lash,Loud Lash and now back to Zoom Lash



..results utk semua2 ni mmg lebih kurang sama..thickening is dominant if you use m.a.c..Maybelline (Volume Express) plak aku guna brown colour..saja nak cari kelainan.Lgpun masa aku kat watsons tgk2 ada less so aku pun rembat la tanpa fikir panjang lagi..hasilnya lebih kurang la dgn harga dia yg amat berpatutan tu..tapi...aku tak leh pakai lama coz air mata mula nak meleleh coz pedih mata,balik keja ja terus kena remove mascara..huhu..

So skrang ni aku teringin nak try Diorshow Blackout plak..nanti la bila2 g shopping nanti aku usha2..Ella the rock singer cakap dia suka sgt mascara ni.(bukan la Ella cakap kt aku....tp aku baca dlm mag or paper kot).Soo..the report will coming soon if i buy the mascara la...

Sebenarnya banyak lg nak cerita pasal makeup ni..biasa la pompuan..tak habis satu blog kalau nak cita pasal lipstick,foundation,blusher n bal2..arghhh..dah la next time plak cita..nak g buat keja plak..

2 comments:

BuN said...

bila nak update wei...

DazzlingLillyLurve said...

kalau mascara tak bli lagi..