Tuesday, April 29, 2008

I'm moving


My Little New Heaven

We already moved to our new house..yippie..it had been 5 days since last thursday..amik berkat sempena malam jumaat..w'pun still kekurangan tapi selesa utk kami berdua..furniture master bedroom pun tak sampai lg,kitchen cabinet pun tak buat lg,dining table pun tadak lagi...makan terpaksa la atas sofa kt living room.tapi pindah randah ni mmg tiring la..nak kena sapu,mop lantai,lap tingkap coz umah baru renovate sooo dusty..pastu nak angkut barang dr umah mertua aku lagi..nak susun baju dlm wardrobe lagi..dah la baju bertimbun2..huhu..tu tak termasuk nak beli barangan kecik2 such as dustbin,pinggan,mangkuk,cawan,gelas,pisau n macam2 lagi la..time org mai umah or nak guna something baru tau apa yg kurang..kiranya hari2 ada saja benda baru yg aku nak kena beli..aii..pening la..
masa mula nak angkut barang pun nasib la my cousin ja n mek nab tolong aku cuci2 rumah..pas dah masuk ada saja lagi benda nak kena buat,pasang reel curtain la,drill lubang nak gantung lukisan la...habis berdebu balik lantai aku..huhu..last2 punya la penat aku pun g ambik maid indon utk tolong ringankan keja aku..
ok la my fren kalau ada sekitar kawasan umah aku u r invited to my house k..nak wat kenduri kesyukuran pun maybe lambat lg..nanti insyaallah aku jemput la kalau wat kenduri..






ja & mek nab yg sibuk mencuci



ni lepas dh penat cuci pose kt living room jap..



for sure bukan kitchen aku la..suka sgt tapi mahal bangat..show room kat a.s

salah satu side table yg aku suka..entah bila nk bli pun tatau



No comments: