Tuesday, April 15, 2008

Shopping @HatYai

Last weekend me n my hubby went to HatYai but not for shopping purpose..actually my hubby ada keja skit nak settle..tapi aku bosan nk tunggu dia settle keja so aku pun terpaksa la g shopping sorang2 dlm pekan Hatyai tu..dah la kena drive keta dari umah member dia tu..aku plak taktau jalan dlm HatYai.Padahal dah berbelas kali gi sana tapi still tak ingat jalan..Punya la nervous time drive sorang2 tu..mcm tak pernah bawak keta pun ada.Zebra crossing pun aku tak stop padahal org tgh lintas jalan..hehe..
Tapi shopping punya pasal aku kuatkan semangat n beranikan diri gak..rumah kawan my hubby tu kat area blkg Carefour so aku drive sampai Diana n shopping kat situ jap.Masa tgh ronda2 tu..aku terfikir apsal la org tak ramai arini..sunyi ja shopping mall..rupa2nya diorang cuti sempena Songkran(pesta air kot).Patut la masa kat border m'sai/Thai di Dannok keta punya la jam beratur nak masuk Siam.
So best gak la shopping takde org ni..Last2 cari punya cari aku tak jumpa gak barang yg aku nak..apa lagi aku ambik TukTuk terus g Central..dgn tak reti cakap siam aku pun hentam ja sepatah dua yg aku tau..on the way nak g Central baru nampak ramai org kat tepi2 jalan tgh main simbah air..meriah tul..nasib la aku duk kat depan kalau kat belakang dah basah lencun rasanya..depa bukan kira sapa dah nak simbah mmg tak ble nak marah la..ramai org2 Malaysia pun join Songkran ni.siap beli pistol air lagi.Jalan kat depan antara Central dgn Lee Garden pun tutup reserved utk Songkran.Aku masa nak lintas jalan g Central pun jalan punya la laju takut kena simbah..Dah Masuk Central rasa selamat skit..
Kat Central ada kaunter Dior..aku ternampak la mascara Dior Blackout.Dah nak rembat tapi tgk2 price mahal banyak dr M'sia..dalam RM100++..dah la duit M'sia la ni rendah..so tak ble bli la rugi ja..Aku sempat capai Esprit punya jeans ja kat Central..Kasut plak dah berkenan takde saiz plak..tension tul ar..
Ni la satu2nya pengalaman aku kat HatYai yg aku tak ble lupa..tapi tu la org cakap..kalau buat benda yg kita suka mmg apa pun cabaran mesti nak jugak...tak kira la lautan api sanggup ku redah..semata2 utk shopping..

2 comments:

BuN said...

pi hat yai tak ajak pun.. hmm.. laki tak bagi ajak la tuh!

DazzlingLillyLurve said...

hg mau dok tercangak tunggu depa dok tgk bot???? wakaka..something aku nak ceta kejadian ni berlaku kt dannok..amatlah menggelikan bunz oi