Wednesday, May 14, 2008

Bihun Sup

Yummy...yummy..slurppp...semalam aku beli bihun sup kat 1 of my fav gerai bihun sup kat seriap...mcm biasa aku g kat mak cik tu "makcik bihun sup satu cabai lebih"..apa lagi balik tu aku pun makan la dgn bestnya coz kuah dia pedas mmg kegemaran aku..campur lagi dgn keropok lekor beli kat pasar malam..so semalam ni masa tengah makan bihun sup sambil layan Sinderella kat TV3 tu tiba2 ja aku teringat bihun sup kat sekolah lama aku..Sekolah Menengah Dato' Sheikh Ahmad,Arau..bihun sup kat kantin sekolah mmg agak famous la wpun berlambak lagi makanan lain.Yg herannya semua org berlumba2 letak cabai & sos banyak2 dlm bihun sup sampai kaler dia merah semacam ja..tapi tak la sepedas bihun mak cik yg aku beli semalam ni..kalau dalam geng aku(popo,yaya,kakcik & yanti) masa form 3 tu popo la yg mmg paling berkait rapat dgn bihun sup ,tu yg aku tak leh lupa sampai skrang ni...haha popo jgn marah..hang ingat dak setiap kali makan bihun sup yg merah tu...mesti kain tudung sekolah hang akan dipenuhi bintik2 merah lepas makan..hehe..dgn tudung2 sekali teringin red hot bihun sup tu..masing2 poyo ja kan..dah la bihun sup tu hangat pastu nak buah cabai bagi pedas2..cari alasan ja nak masuk kelas lambat..dah nak makan slow2 pastu nak pi melepak lagi..


errmmm..sweet sgt kenangan2 masa aku form 3 dulu ni kalau ingat balik..rasa cam nak putar jarum jam balik & nak set balik kalender back to 1997...wpun aku tau semua tu mustahil,tapi bila ingat balik kenangan lama mmg aku akan tersenyum sorang2...

ni la bihun sup yg aku makan semalam ni..sedapppp

2 comments:

Leeds Al-Malique said...

hehe aku pun tingat bihun sup ni.. aku slalu kuaq rehat ngn shefi..

mihun sup ni 5 kupang je kan, ayam dia sedap..

rindu woo zaman skolah. mase tu takder masalah dunia nak pikiaq.

kita tak sempat kenai pun mase tu tp aku still ingat hang lari mai kelas tingkatan 4B, lari mai pakai tudung sbb time ustad. hehe

DazzlingLillyLurve said...

tu ar best gila masa kat sekolah tok sheikh tu..rileks ja..kita mmg tak sempat kenai sebab aku kuar kot pas seminggu dua hampa masuk..hehe..bengong la dulu2 ni