Thursday, June 19, 2008

Wishlist..

(sambungan ayat)...yg mungkin tak kesampaian..and mungkinnnnnn...jugak kesampaian tapi tarikhnya entah aku sendiri pun tak pasti..



Prada Fairies Bag..



Dolce & Gabbana wedge



Jean Paul Gaultier dress



wuhuu...kalu la dapat semua-semua nih..bestnyer..mesti kembang idung aku masa tgh dok berjalan2 dgn dress JPG ni,Wedge D&G tu and sambil carry Prada fairies..wow..Da Bomb!! Muahaha..berangan ja lebih aku ni..

Wednesday, June 18, 2008

Lelongggg.. Lelongggg...2



so dis is the kebaya nyonya that i had mention b4..sesapa berminat ble mail me(norlaili.saad@yahoo.com) for more info(measurement)




PRICE : 85(kebaya only) and 100(1 pair including kain batik yg dh dijahit)
POSTAGE: FREE

Merah

Betul la kata2 org or kata2 kat magazine tu kan...merah tu warnanya sebabkan org bersemangat..membara...berapi2..semalam nih terbukti dah yg merah tu mmg membara..yg menyebabkan kenakalan n imaginasi aku membara..and secara tak langsung menyebabkan kemenangan aku dalammmmm....hehe..menang dlm apa tak ble cakap..let it remains in my memory jer..just nak kongsi kegembiraan tu dgn u gals..


*sesapa nak tau ble private msg aku k..


ni la Jade yg my mum bought for me..sayang kecik skit tapi rasanya kalau g modified kt kedai ble lagi ni..tgk la nak design mix dgn gold ke..let me think bout this..ermmm



My mum and dad

Tuesday, June 17, 2008

@Hatyai lagi...

Weekend lepas me & hubby g Hatyai..tu pun last minit punya plan.Lgpun kakak ipar aku punya kenduri so tak leh nak g masa ptg td.Kul 11 malam baru bertolak dari umah..punya la pecut coz takut gate kat border Bukit Kayu Hitam tutup..last skali masa nak cop paspot..tetiba imigresen tuh tanya kat my hubby

imigresen :kenai dak sapa aku?
hubby : sapa ntah...ermmm..(panjang dia pk)
imigresen :la muzammil...takkan hg lupa...aku tgk nama ni(nama aku)mcm kenal ja..
hubby :la hg ka muzammil.. dah lama aku cari hg tapi tak jumpa
imigresen :lain sgt ka aku sampai hampa tak kenai
hubby :badan maintain la tapi muka nampak lain skit la

rupanya2 kawan sekolah kitorang..dah lama hubby aku cari dia nih tapi tak jumpa..badan si muzammil ni mmg maintain la..tapi muka ja lain skit..(Dura:kalau hg baca ni mesti hg teringat zaman dulu2 kan...btw muzammil dah ada anak sorang dh pun.dia minat hg dulu ni sampai abis ati no..)hehe..

Finally we arrived around 1.30 a.m..lepas check-in kat The Regency kami terus p cari kedai makan..tapi sayang dah lewat coz semua kedai dh tutup..so we all makan kat gerai tepi Lee Gardens tu ja.Hubby makan nasi lemak kegemaran dia la kat c2,aku plak just order roti telur dgn teh tarik..tgh asik makan tetiba ada sorang budak jual bunga dtg kat meja..dia cakap kt my hubby "beli satu bang bg kat darling abg" ni dah translate ke BM la..my hubby blh gak cakap thai skit2..last2 my hubby beli 10 roses for me..ermm..terharu kejap aku..rasanya ni kali kedua baru dia bg bunga kat aku..first time tak ingt dh bila..my hubby ni bukan yg jenis romantik..tapi kalau mengayat mmg power..hehe..dlm kepala dok tringat kejap lagi balik nak lerai bunga tu nk guna utk mandi dlm tub..
Aku tgk skang ni Hatyai kurang meriah berbanding dulu..kul 12am ja peniaga2 dh sebuk kemas gerai diorang..kalau dulu ni..kul 12 tu mmg meraih lagi..ntah la mayb effect dr kes bom kt sebelah Pattani kot..so org Malaysia takut nak p sana..tourist dr Singapore ramai minggu tu..
Dah lepas naik bilik kitorang borak2 tak sedar sampai kul 3 pagi..aku ni mata punya la ngantuk..tetiba my hubby suruh aku tlg massage dia jap..aku pun pijak la badan dia tuh..tetiba ja dia angkat phone terus call receptionist asking for tukang massage utk massage kitorang kat bilik..
mula2 skali kitorang merasa thai ancient massage..best sgt2..rasa kurang skit lenguh2 badan..pastu oil massage plak..aku siap tertido lagi masa org tu massage..entah kul berapa sudah pun tatau sampai nak mandi dlm bath tub dgn roses yg my hubby bg pun tak ingt dah..lepas jer org massage tu balik dua2 terus pengsan..

Masa sibuk jalan2 shopping..aku terlintas satu kedai hbag ni..tetiba ja aku ternampak hbag Firebird LV..wahaha..Firebird pun ada.. setakat monogram tu mmg dah selalu tgk..teruja gak aku..tapi mcm biasa la dr jauh dh nampak ke'fake'kan Firebird nih..aku tak masuk pn tanya price.rasanya satu kedai tu je yg ada imi Firebird tu..
as usual kalau dh pegi hatyai ni tak beli kasut mmg tak sah ar..aku siap dapat 2 pasang kasut dgn harga RM50++ ja..cantik sgt..gambar nanti coz my mum pinjam my cam bwk g china..n my mum call tadi katanya dia belikan Jade bracelet from china..huhu..i luv jade so much..tak sabar nak balik opis nak g ambik kt my mum..thanks mum..luv u so much..
and i'm counting hour by hour...ngantuk sama nih...cepat la skit jam oii..


ha amacam cantik tak???...menang membeli menang memakai..

Friday, June 13, 2008

Gaji kakitangan awam dibayar dua kali sebulan mulai Ogos

So girls camna pendapat korang smua???...i had experienced it b4..masa keja kat kilang dolu2 nih..best gak tau bila trima gaji 2 kali sebulan nih.at least sengkek pun sekejap ja la.pastuh gaji masuk lagi..tapi gaji first masa 15th of the month tu mmg skit arr..rasanya cukup ja aku berbelanja masa tu..padahal gaji masa tu bukan banyak mana pun..
Semalam ni masa jumpa dgn sorang member,dia yg bgtau aku pasal gaji nih.aku pun tak perasan sebab aku jarang baca paper.pagi nih baru buka web utusan semata2 nak confirmkan pasal nih..tapi member aku tuh cakap tak best..ntah la aku pun taktau pasal apa dia cakap tak best..lupa plak nak tanya dia..

My opinion...

  • bagus per utk sesapa yg berfamily terutamanya lah..coz blh plan..gaji awal bulan beli barang2 keperluan rumah..then ujung bulan bayar duit keta,umah n etc..
  • at least kalau nak dekat ujung bulan terutamanya dlm 15-21 hb(bg kakitangan awam ler) tuh takder la kering yg sampai kena makan Maggi je kan..
  • dalam sebulan boleh bagi mak bapak u ols duit sebanyak dua kali wpun amaun sikit tapi kalau bg banyak kali mesti diorang rasa cam kita ni caring je kan...secara tak langsung merapatkan hubungan kita dgn diorang

ha dah ar aku malas dh nak pk alasan2 yg munasabah.tapi aku mmg suka gaji 2 kali sebulan...yuhuuuuu

ermm...one more thing.lupa plak.aku ada satu kebaya nyonya,tapi dah tak padan coz aku kurus skit skrang nih so aku nak lelong jer..gambar nnt aku letak..kalau ada sesapa yg berminat bleh leave a comment here..warna biru tua ada kerawang kuning(very authentic kebaya nyonya)..sekali dgn kain batik yg dah dijahit..nanti aku letak gambar sekali dgn price ok..

Wednesday, June 11, 2008

Lembap lagi

Is it me yg lembap? or the internet? kejap2 ok...kejap2 tak..faktor cuaca blh sebabkan internet lembap ke?..astro tu ada la gak kan kekadang time ujan lebat mmg tak leh guna..ish heran aku

Huh..dh la kt luar pun asik ujan ja..semuanya jadi lembap and mandom (tak bermaya)ja..
kat YM pun tak ramai org online..aku msg pun some tak reply..

Heran2...

Takpa ar..aku nak melayan ebay plak nih..mmg addicted btul ebay nih..dulu dah penah gian dgn ebay pastuh pulih kejap..then last few weeks aku ketagih balik..minggu ni aja dah 2 benda aku beli from ebay..tapi puas hati coz price dia mmg murah...

Tuesday, June 10, 2008

Perfect For Me

Yes for me ler..maybe not to somebody else..story bout foundation and compact powder..maybe dah lama kot aku tak pakai foundation since Studio Stick SPF15 aku abis..so pakai balik foundation kali nih rasa cam bangga jer...ceh perasan la plak...heheheee...kulit muka nampak halus ja..flawless sesangat..aku sendiri pun tak notice coz masa first time aku pakai tgh kalut2 pastuh terus kuar p kenduri..lepas makan n nberpeluh2 kat 2 buah kenduri tuh..aku balik umah pun tgk arr cermin..fuyoooo...maintain lagi rupanya makeup aku..blusher pun stay rosy lagi..kiranya suit arr foundation nih dgn aku...and the responsible foundation isss........MAC Foundation Select SPF 15..maybe suit dgn skin aku (oily/combination) bcoz it is a water based foundation and non oily formula...




Tu ceta foundation di kala aku ada extra time arr...utk event petang2 or malam yg mana aku ada banyak masa mmg i will use liquid foundation...tapi disebabkan aku ni jenis yg bangun ala2 30 minit lagih masa nak abis utk touch-in so aku bli satu lagi penyelamat utk aku..MAC Studio Fix..mmg senang, pakai moisturizer terus sapu ja bedak guna span..terus nampak gebu...kekeke..compact powder mmg salah satu 'must have' aku dlm handbag..senang nak touch up..and satu2nya alat mekap yg aku akan pakai sampai licin case dia and jenuh dok korek2 sisa bedak di saat akhir...hehe..previously aku guna Studio Perfect...effect slebih kurang ja dgn Studio Fix..

(treperangkap dlm cermin studio fix-hiasan semata2 )

Ermm...la ni baru timbul kesedaran aku betapa pentingnya foundation dalam ilmu makeup2 nih ..tu la rahsia perfect make-up....

Monday, June 9, 2008

Weekend Yang Lembap Vs Fitnah

Mmg ar lembap coz kt cni asik ujan ja bila malam..sedap ja aku tidoq..awal plak tuh..kul 10 dh tido bangun plak kul 10 esok pagi..sempoi ja rasa..sabtu n ahad lepas nih mmg aku btul2 rileks wpun banyak baju kena lipat pasal ayaq tadak 3 hari b4 that..
tapikan....sebenarnya aku nak recover energy yg aku guna utk lepaskan geram n sumpah seranah kt org yg tak semena2 buat fitnah kat aku..ni bukan benda main2 lagi nih..sampaikan memalukan n menjatuhkan maruah serta profesionalism aku dah..melampau tul..wahai manusia sang pemfitnah tak sedaq diri.."next time tlg tgk dulu sapa n mcm mana keadaan org sebelum hg nak wat fitnah tak ketahuan hala..aku bukan makhluk tak bersyukur n tak berguna mcm hg!!..kalau pasal benda tuh pun hg bleh fitnah n reka ceta yg bukan2 so tak heran la benda2 lain pun tak mustahil hg nak wat ceta gak kan???"...sesungguhnya aku tak akan ampunkan dosa fitnah hg tu dunia akhirat(ya allah bukakan la pintu hati aku utk maafkan org ni)...
ni bukan ceta ringan2 my fren..aku sedih sgt dgn apa yg dah terjadi kt aku khamis lepas(5 june)..mmg gila ar aku tak sangka sampai ada manusia hati busuk sanggup cakap aku buat benda yg tak masuk akal langsung..utk kengkawan aku yg terdekat tau la aku camna..tapi takpa sabar ja..skang nih tuhan bayar cash ja..last2 terbukti gak aku tak bersalah..so skang nih padan muka dia sbb aku mmg tak wat benda yg dia fitnah aku tuh..alhamdulillah..nampaknya apa yg terjadi ni buatkan aku lebih kuat n tabah untuk jalani kehidupan aku..so fren u all pun kena hati2 dgn org2 sekeliling sbb kita tak tau apa niat n pandangan depa terhadap kita..bukannya nak curiga tapi sekadar berhati-hati...

Friday, June 6, 2008

Minyak..minyak...


Erm agak terlambat skit kot dr org lain aku nih...and aku pun dah baca blog2 lain pasal minyak ni..mmg agak membebankan la petrol naik sampai rm0.8/liter..banyak tuh..tapi kita sebagai rakyat biasa mmg tak leh nak wat camna..nak tak nak terpaksa la jugak g petrol pump isi minyak keta..sebab mmg keperluan utk bergerak ke sana sini pakai keta or moto..bagi aku mmg terasa la pasai keta yg aku tgh guna skrang nih(keta pinjam ja sebenarnya aku x keta pun) mmg agak 'makan minyak'..ish pasnih maunya sehari aku kena isi rm20 utk p keja saja..OMG!!..rasa cam nak naik moto ja,tapi jauh jugak opis dgn umah..kalau setakat area umah aku mmg aku akan belasah moto laki aku ja..

Malam yg org ramai beratur panjang kt stesen2 minyak tuh aku dgn my hubby pun tak ketinggalan menyibuk kat sana padahal a day before dh isi minyak keta penuh2 so lucky gak ler..cuma hubby aku g isi minyak moto dia ja..tapi tak beratur panjang pun pasal dia potong line org..mmg meriah la keadaan stesen masa tuh..best ja aku tgk..mcm pesta songkran edisi minyak..hehe..ada yg bawak tong la..yg bestnya geng2 tong nih siap gaduh lg..bila sorang tu isi tong dia sampai penuh..dia control plak nozzle tuh..so dia akan isi utk geng2 dia ja..marah ar si mamat tong yg lain..

(gambar yg sempat aku captured semalam nih..line yg panjang2 mmg tak nampak la dlm gmbr ni lgpun aku pakai camera phone aku ja)

sebenarnya malam tuh pihak perdagangan((KPDNHEP) turun padang utk pantau minyak2 stesen nih.. i was told by the stesen's owner..diorang dtg check tgk cukup ke dak stock utk mlm tuh n secara tak langsung pantau geng2 tong tuh..tapi nampaknya diorang pun agak baik ati mlm tuh coz diorang cakap takpe la last chance utk geng2 tong malam tuh..ha nasik baik la hampa geng tong...
pendapat aku la...mmg harga minyak kali nih naik agak mendadak nak dibandingkan dgn dulu yg setakat naik skit2 ja sekali naik..tapi apa2 pun kena bersyukur gak coz kerajaan kita still bg subsidi wpun semakin berkurangan..so geng pasnih apalagi kongsi keta la jawabnya..takpun naik moto ja..kalau nak jalan or naik basikal tak praktikal la plak kan..minyak2 keluaran negara kita ke mana abis??..ada sesapa yg tau ka? tlg jawab jap..aku ni mmg agak ketinggalan skit..aku tgk rakyat negara Arab Saudi mmg beruntung coz minyak diorang tak sampai SR1(lebih kurang RM1)..sebab negara depa mmg banyak telaga minyak..dah la keta pun tak bayar roadtax..tol pun takdak..BMW X5 pun harga baru sekitar 120k..believe it or not?...u have to believe it.......



Tuesday, June 3, 2008

Frenzy's baby

April n May dis year are months for new babies for us (me n my klix)..until today we had four new born babies...first sekali firdaus,then isma,yantie n the latest ja(depa ni semua kawin dlm time2 bln 5 last year xcept yantie ja bln 3)..isma punya baby aku dh letak pic dia dah..kemarin nih aku sempat singgah kat umah firdaus pas balik keja..ha terkezut aku tgk baby dia..mmg chubby sesangat..setakat ni baby fir la johan..masa lahir berat dia 3.2kg..skrang nih dah sebulan lebih kot..nama dia panjang sgt..Auntie lily pun dh lupa..cuma fir cakap just call her Batrisya...yup Batrisya..nice name..below is the Batrisya's pic..aku angkat letak dia pun still tertido gak..apa la Batrisya,tak mau tgk auntie ka..



Sorang lagi baby cute yg dah 2 kali aku visit is Aliff Ilham..baby yantie..bulat sgt pipi aku tgk macam epal..geram rasa nak gigit ja..kesian kat mummy dia kena chicken pox..teruk gila2..takpa sabar ler yantie...

Ilham-day 4

Ilham-day 12

Okeh soon i will update on Ja's baby..waiting for Isma while her confinement finish..we will go togather to visit ja...

Monday, June 2, 2008

Ntahapapa

Last nite aku pun taktau apa kena dgn aku...malas nak wat keja umah..sooo takdak mood..siap g ambik indon lagi utk clearkan umah aku..padahal umah kecik duk dua org ja pun..masa mak aku call maksu aku siap perli lagi 'apa la yg banyak sangat keja tuh..sampai ambik indon"...toing...toing...punca sebenar tu aku malaih nak iron baju ja..last2 aku tak wat keja umah langsung semalam nih..aku tinggal ja keja sapu,mop,basuh toilet,jemur baju,lap tingkap kt minah indon tuh..aku plak??..dok kt depan tv sambil layan ceta..jap2 tukar channel..jap2 tukar channel..sementara nak tunggu kul 9 nk p hantar awek indon tu..aku mandi2 n siap trus p saloon blow rambut je pun..nak wt treatment malas nk tunggu lama2..lgpun dh kul 8.30pm masa tuh..nnt tak sempat plak nk hantar awek indon tuh..aku tinggal ja dia sorang2 kt umah..siap suruh dia pasang rak yg aku beli kt tesco lg..ntah ar reti ke dak..lantak hg ler..janji terpasang gak separuh..aku siap pesan kt dia "kalau ada org mai jgn bukak pintau tau"..hehe..ntah papa tul yg aku pesan kt dia..
masa tgh blow rambut pun akak kt salun tu tetiba tanya aku "hang tutup rapat dak pintu keta? lampu belakang menyala..." eh ya ka? aku nak suruh dia g tgk..tapi dia pun taktau drive so taktau switch lampu kat na...takpa la akak dh nk abis ni..aku pun g tgk la..tak off lampu rupanya..nasib la kejap ja..bengong apa ntah la arini..sekali lagi aku tak off lampu masa g bayar duit kat agensi minah indon tuh...ish...teruknya aku nih..
lagi satu yg aku surprised...semalam nih aku berjaya habiskan sebungkus nasi goreng kg,2 ketul ayam kfc,6 ketul nugget n satu strawberry cheesecake...ermmm...tahap melantak dah ni..
aku mmg kompius ar last nite..pk mcm2..benda kecik pun tetiba aku rasa besar ja..nak marah org..geram..semua ada..eeeee...
tapi rasanya hormon tak balance kot!! PMS maybe??..ni la susahnya jadi pompuan...tapi syukur la dgn apa yg tuhan bg ni..aku terima ja la..malas dh ar nak melalut...banyak lg keja ni..hanya aku sorang ja yg tau kebengongan aku nih..or u ladies out there maybe pernah rasa cam aku kan..

DaDa..