Friday, June 13, 2008

Gaji kakitangan awam dibayar dua kali sebulan mulai Ogos

So girls camna pendapat korang smua???...i had experienced it b4..masa keja kat kilang dolu2 nih..best gak tau bila trima gaji 2 kali sebulan nih.at least sengkek pun sekejap ja la.pastuh gaji masuk lagi..tapi gaji first masa 15th of the month tu mmg skit arr..rasanya cukup ja aku berbelanja masa tu..padahal gaji masa tu bukan banyak mana pun..
Semalam ni masa jumpa dgn sorang member,dia yg bgtau aku pasal gaji nih.aku pun tak perasan sebab aku jarang baca paper.pagi nih baru buka web utusan semata2 nak confirmkan pasal nih..tapi member aku tuh cakap tak best..ntah la aku pun taktau pasal apa dia cakap tak best..lupa plak nak tanya dia..

My opinion...

  • bagus per utk sesapa yg berfamily terutamanya lah..coz blh plan..gaji awal bulan beli barang2 keperluan rumah..then ujung bulan bayar duit keta,umah n etc..
  • at least kalau nak dekat ujung bulan terutamanya dlm 15-21 hb(bg kakitangan awam ler) tuh takder la kering yg sampai kena makan Maggi je kan..
  • dalam sebulan boleh bagi mak bapak u ols duit sebanyak dua kali wpun amaun sikit tapi kalau bg banyak kali mesti diorang rasa cam kita ni caring je kan...secara tak langsung merapatkan hubungan kita dgn diorang

ha dah ar aku malas dh nak pk alasan2 yg munasabah.tapi aku mmg suka gaji 2 kali sebulan...yuhuuuuu

ermm...one more thing.lupa plak.aku ada satu kebaya nyonya,tapi dah tak padan coz aku kurus skit skrang nih so aku nak lelong jer..gambar nnt aku letak..kalau ada sesapa yg berminat bleh leave a comment here..warna biru tua ada kerawang kuning(very authentic kebaya nyonya)..sekali dgn kain batik yg dah dijahit..nanti aku letak gambar sekali dgn price ok..

No comments: