Tuesday, June 17, 2008

@Hatyai lagi...

Weekend lepas me & hubby g Hatyai..tu pun last minit punya plan.Lgpun kakak ipar aku punya kenduri so tak leh nak g masa ptg td.Kul 11 malam baru bertolak dari umah..punya la pecut coz takut gate kat border Bukit Kayu Hitam tutup..last skali masa nak cop paspot..tetiba imigresen tuh tanya kat my hubby

imigresen :kenai dak sapa aku?
hubby : sapa ntah...ermmm..(panjang dia pk)
imigresen :la muzammil...takkan hg lupa...aku tgk nama ni(nama aku)mcm kenal ja..
hubby :la hg ka muzammil.. dah lama aku cari hg tapi tak jumpa
imigresen :lain sgt ka aku sampai hampa tak kenai
hubby :badan maintain la tapi muka nampak lain skit la

rupanya2 kawan sekolah kitorang..dah lama hubby aku cari dia nih tapi tak jumpa..badan si muzammil ni mmg maintain la..tapi muka ja lain skit..(Dura:kalau hg baca ni mesti hg teringat zaman dulu2 kan...btw muzammil dah ada anak sorang dh pun.dia minat hg dulu ni sampai abis ati no..)hehe..

Finally we arrived around 1.30 a.m..lepas check-in kat The Regency kami terus p cari kedai makan..tapi sayang dah lewat coz semua kedai dh tutup..so we all makan kat gerai tepi Lee Gardens tu ja.Hubby makan nasi lemak kegemaran dia la kat c2,aku plak just order roti telur dgn teh tarik..tgh asik makan tetiba ada sorang budak jual bunga dtg kat meja..dia cakap kt my hubby "beli satu bang bg kat darling abg" ni dah translate ke BM la..my hubby blh gak cakap thai skit2..last2 my hubby beli 10 roses for me..ermm..terharu kejap aku..rasanya ni kali kedua baru dia bg bunga kat aku..first time tak ingt dh bila..my hubby ni bukan yg jenis romantik..tapi kalau mengayat mmg power..hehe..dlm kepala dok tringat kejap lagi balik nak lerai bunga tu nk guna utk mandi dlm tub..
Aku tgk skang ni Hatyai kurang meriah berbanding dulu..kul 12am ja peniaga2 dh sebuk kemas gerai diorang..kalau dulu ni..kul 12 tu mmg meraih lagi..ntah la mayb effect dr kes bom kt sebelah Pattani kot..so org Malaysia takut nak p sana..tourist dr Singapore ramai minggu tu..
Dah lepas naik bilik kitorang borak2 tak sedar sampai kul 3 pagi..aku ni mata punya la ngantuk..tetiba my hubby suruh aku tlg massage dia jap..aku pun pijak la badan dia tuh..tetiba ja dia angkat phone terus call receptionist asking for tukang massage utk massage kitorang kat bilik..
mula2 skali kitorang merasa thai ancient massage..best sgt2..rasa kurang skit lenguh2 badan..pastu oil massage plak..aku siap tertido lagi masa org tu massage..entah kul berapa sudah pun tatau sampai nak mandi dlm bath tub dgn roses yg my hubby bg pun tak ingt dah..lepas jer org massage tu balik dua2 terus pengsan..

Masa sibuk jalan2 shopping..aku terlintas satu kedai hbag ni..tetiba ja aku ternampak hbag Firebird LV..wahaha..Firebird pun ada.. setakat monogram tu mmg dah selalu tgk..teruja gak aku..tapi mcm biasa la dr jauh dh nampak ke'fake'kan Firebird nih..aku tak masuk pn tanya price.rasanya satu kedai tu je yg ada imi Firebird tu..
as usual kalau dh pegi hatyai ni tak beli kasut mmg tak sah ar..aku siap dapat 2 pasang kasut dgn harga RM50++ ja..cantik sgt..gambar nanti coz my mum pinjam my cam bwk g china..n my mum call tadi katanya dia belikan Jade bracelet from china..huhu..i luv jade so much..tak sabar nak balik opis nak g ambik kt my mum..thanks mum..luv u so much..
and i'm counting hour by hour...ngantuk sama nih...cepat la skit jam oii..


ha amacam cantik tak???...menang membeli menang memakai..

6 comments:

Leeds Al-Malique said...

jade memang sesuai ngn hang...

Anonymous said...

muzammil marka dura dulu ka... hahhah... teringat zaman skool dulu2 kan... hehhehe....

aidura said...

bila masa jd marka aku???:))...hahha....adoii..teringat plak zaman skolah rendah..aku la mangsa buli paling menyayat hati..hehe

DazzlingLillyLurve said...

wahaha..peminat setia dura tuh..wei bukan ja sek rendah hg dok kena buli..sek men pun sama ja..sian hang no..kami melawak ja dgn hang..
ermm..jade tu mak aku terbeli kecik la plak..nak kena g modified nih...kalu tak sayang

aidura said...

haha..wehh..nnti kalau pi lg nk pesan gak kasut...hha..cantik arr yg putih tu..aritu aku pi warehouse sale lewre kat shh alam..dan sambaq satu..lebih kurang cam kasut putih tuh..nnti aku myabe nk pi bandung...ada apa nk pesan???hhahha

Anonymous said...

dik,
kasik tips sket nak g bercuti & shopping kat sana...hotel,tmpt makan, shopping..bla..bla...
thanks..
nnt if email me k..roszatunaina@yahoo.co.uk
thanks dear