Tuesday, June 10, 2008

Perfect For Me

Yes for me ler..maybe not to somebody else..story bout foundation and compact powder..maybe dah lama kot aku tak pakai foundation since Studio Stick SPF15 aku abis..so pakai balik foundation kali nih rasa cam bangga jer...ceh perasan la plak...heheheee...kulit muka nampak halus ja..flawless sesangat..aku sendiri pun tak notice coz masa first time aku pakai tgh kalut2 pastuh terus kuar p kenduri..lepas makan n nberpeluh2 kat 2 buah kenduri tuh..aku balik umah pun tgk arr cermin..fuyoooo...maintain lagi rupanya makeup aku..blusher pun stay rosy lagi..kiranya suit arr foundation nih dgn aku...and the responsible foundation isss........MAC Foundation Select SPF 15..maybe suit dgn skin aku (oily/combination) bcoz it is a water based foundation and non oily formula...




Tu ceta foundation di kala aku ada extra time arr...utk event petang2 or malam yg mana aku ada banyak masa mmg i will use liquid foundation...tapi disebabkan aku ni jenis yg bangun ala2 30 minit lagih masa nak abis utk touch-in so aku bli satu lagi penyelamat utk aku..MAC Studio Fix..mmg senang, pakai moisturizer terus sapu ja bedak guna span..terus nampak gebu...kekeke..compact powder mmg salah satu 'must have' aku dlm handbag..senang nak touch up..and satu2nya alat mekap yg aku akan pakai sampai licin case dia and jenuh dok korek2 sisa bedak di saat akhir...hehe..previously aku guna Studio Perfect...effect slebih kurang ja dgn Studio Fix..

(treperangkap dlm cermin studio fix-hiasan semata2 )

Ermm...la ni baru timbul kesedaran aku betapa pentingnya foundation dalam ilmu makeup2 nih ..tu la rahsia perfect make-up....

No comments: