Monday, June 9, 2008

Weekend Yang Lembap Vs Fitnah

Mmg ar lembap coz kt cni asik ujan ja bila malam..sedap ja aku tidoq..awal plak tuh..kul 10 dh tido bangun plak kul 10 esok pagi..sempoi ja rasa..sabtu n ahad lepas nih mmg aku btul2 rileks wpun banyak baju kena lipat pasal ayaq tadak 3 hari b4 that..
tapikan....sebenarnya aku nak recover energy yg aku guna utk lepaskan geram n sumpah seranah kt org yg tak semena2 buat fitnah kat aku..ni bukan benda main2 lagi nih..sampaikan memalukan n menjatuhkan maruah serta profesionalism aku dah..melampau tul..wahai manusia sang pemfitnah tak sedaq diri.."next time tlg tgk dulu sapa n mcm mana keadaan org sebelum hg nak wat fitnah tak ketahuan hala..aku bukan makhluk tak bersyukur n tak berguna mcm hg!!..kalau pasal benda tuh pun hg bleh fitnah n reka ceta yg bukan2 so tak heran la benda2 lain pun tak mustahil hg nak wat ceta gak kan???"...sesungguhnya aku tak akan ampunkan dosa fitnah hg tu dunia akhirat(ya allah bukakan la pintu hati aku utk maafkan org ni)...
ni bukan ceta ringan2 my fren..aku sedih sgt dgn apa yg dah terjadi kt aku khamis lepas(5 june)..mmg gila ar aku tak sangka sampai ada manusia hati busuk sanggup cakap aku buat benda yg tak masuk akal langsung..utk kengkawan aku yg terdekat tau la aku camna..tapi takpa sabar ja..skang nih tuhan bayar cash ja..last2 terbukti gak aku tak bersalah..so skang nih padan muka dia sbb aku mmg tak wat benda yg dia fitnah aku tuh..alhamdulillah..nampaknya apa yg terjadi ni buatkan aku lebih kuat n tabah untuk jalani kehidupan aku..so fren u all pun kena hati2 dgn org2 sekeliling sbb kita tak tau apa niat n pandangan depa terhadap kita..bukannya nak curiga tapi sekadar berhati-hati...

3 comments:

Leeds Al-Malique said...

mmg hampeh la org yg fitnah hang tu..
jaga diri baik2.. ramai yg busuk hati lam dunia ni

aieyza said...

apa case ni babe..???

DazzlingLillyLurve said...

case serius dah ni eyza..balik nnt la aku ceta sendiri..hg msti terkezut weih..tul leed banyak org sakit la ni..masalah sakit PHD ni lg bahaya dr cancer blh bunuh ramai org sekaligus