Monday, August 25, 2008

Lets Recycle


Weekend lepas masa g tesco aku 'ter'pikat kt shopping bag nih..alah 99 cents ja pun..lgpun kan menyokong recycle namanya..(next time g tesco mcm la aku teringat nak angkut the same bag lg kan..!!..wink2...:-) )..tapi sebenarnya aku pun meluat tiap kali ja balik shopping (terutamanya groceries ler) mesti berkeping2 plastic bag..menyemak ja..last2 aku buang gak..dah la tak leh nak recycle kan??!!!...aku sendiri pun heran awat la kalau bab2 recycle nih aku cukup minat..dr dulu lagi..cuma aku tak ler fanatik sgt kan..aku just sokong kempen recycle nih cuma dgn cara : tiap kali g shopping aku mesti refuse kalau salesgirl nak isi barang aku dlm plastic bag.."tak pa la banyak sgt bag..bleh letak dlm plastic bag nih(referring plastic bag yg first aku dapat)"...
SO FREN...LETS SUPPORT RECYCLE CAMPAIGN...

7 comments:

Leeds Al-Malique said...

baguih baguih..

aku pun sapot recycle.. plastik2 tu bukannya hancur dalam bumi beratus tahun.. kan bagus kalau semua kedai tak guna plastik

The Center Of My Heart said...

Hi leeds.. tringt dok makan semeja mase kenduri bb.
Dulu pun xsuke gak beg plastik bnyk2 lepas balik shopping, sampai menyemak dlm stor. Tp skrng sejak sampah makin banyk, sampai xcukup2 pulak beg plastik nak isi sampah =D. Baru 3 org tu..

of me said...

aku tau hg blogging eventho 'others' keep on searching u.

BouNeCHiTT said...

hmmmm.. ntah la.. tak terkata aku di buatnya.. ntah la..

DaZzlingLilLy said...

dear frenzie...i have my own reason for the things that happen latelty...

of me said...

fikir secara matang.lari x menyelesaikan mslh.rasa diri Ok. tp 'others' mencari2.smpai bila perlu smbunyi?ada rasa hati tenang?kita hidup ini, bukan di dunia saja, tp ada Akhirat utk perhitungan.Allah itu melihat seglanya.Bila Allah menguji, ingatlah Allah. hati akan tenang.

pesanan dr sahabat yg msh lagi sahabat.

aieyza said...

babe.. whatever happen.. hope u will be fine.. ingat yang hg still ada kawan2 disekeliling yang cares about u..

semoga Allah melindungi selalu........