Friday, October 17, 2008

Chasing Harry Winston & Eyeliner


Ni buku terbaru yg aku beli CHASING HARRY WINSTON(Jeweler Harry Winston Known as the king of diamonds proposes diamond jewelry , diamond rings, engagement rings and luxury watches)..baru ja 40 pages aku baca..nak tidur selak 2-3 pages..boring2 baca 3-4 pages..hehe..besa la kalu dlm BM maybe cepat je kot aku bleh habiskan..tapi rasanya ni lah salah satu cara nak improve my vocab and language..selain dr baca magazines..aku beli buku nih masa g shopping brg2 umah kat Tesco raya ke-3 lepas..

Book Review

By Lauren Weisberger

Leigh, Adriana and Emmy are best friends, all leading very different lives and about to make some extreme choices...
Emmy has just split with her boyfriend of five years. A serial monogamist, she suddenly realises how much she's missed the thrill of single life. A new job travelling across the globe could offer her the one thing she is craving.
Leigh, on the surface appears to have it all – a fantastic job and a gorgeous high–profile boyfriend. But buried deep down is a woman racked with nerves and a life–long ambition not yet realised.
Adriana is breathtakingly beautiful and can have any man she wants, but prefers to play the field.Yet suddenly the excitement of yet another fling begins to lose its edge. Perhaps it is time for her to start thinking about settling down.
The three girls meet for dinner one evening and make a pact – they each have to change one thing in their lives by the end of the year. But will they keep to their decisions? And will their choices come at a high price?


erm..setakat yg aku baca skrang nih kira just nice ler...tak mcm Chinese Whispers yg aku baru jer abis baca dlm bln 8 arituh..mula mmg boring ceta dia(tu yg makan berbulan aku baca)..tapi bila dh sampai ending mmg best..


Eyeliner


eyeliner plak tadak kena mengena pon dgn novel nih okes gals...sebenarnya aku tension dgn eyeliner aku..pakai ja eyeliner mesti belengaih abis eye area aku..lekat itam2 kat kelopak mata atas and bawah..why?..ada sesapa tau ka pasai pa?..ke sebab eyeliner aku tuh takdak kualiti..tu ja sesatunya eyeliner yg aku ada pun..malas nk beli eyeliner sbb tak pro lg pakai eyeliner nih..yg aku punya skrang jenis cream n just pusing2 ja kalau nak panjangkan dia..mcm pen tuh..org panggil jenis apa ntah ..cream pencil eyeliner kot! hentam ja la..ada apa2 advice or cara2 nak pakai eyeliner tak yg boleh dikongsi bersama??..i really need helpppp....

5 comments:

Tulip said...

ok soalan pertama: hg tgk aku pakai eyeliner elok dk? kalu elok,better hg try yg jenis pencil x berapa berkrim sgtt hehehe.
aku ada beli eyeliner Estee lauder tp x pernah pakai lagi..aku plan nk jual..hg nak dak..?hrga kwn2 la.. sempat lg aku dok promosi kt hg..haahaha

Leeds Al-Malique said...

babe aku pakai dior crayon eyeliner. so far the best lah, hang leh try. pakai je, pastu takyah pikir apa dah.dia tak semonyeh punyerrrr

DaZzlingLilLy said...

bibi~ok nanti aku pi tgk kat hg..kalau pensel tu aku malas nak asah sebenarnya..
leed~menarik jgk hg punya suggestion..

Anonymous said...

asskm lilly;
saya just nak bg suggtion psl eyeliner tu. dulu saya keja kena la make up. pastu kwn saya ajar pakai eyeliner tp brand avon jer. cari yg eyeliner liquid botol kecil tu. saya dh try memang ok.
sue..

DaZzlingLilLy said...

okehs sue thanks for your suggestion..