Tuesday, November 18, 2008

Handbag Dalam Sejarah

Asik2 handbag baru ja kan...yg lama and buruk pun kena gak tunjuk..tambah2 yg ada sentimental value yg tersendiri..aku ada 2 ja handbag yg paling bersejarah..yg lain2 tu mcm biasa2 ja..tgk berkenan, terus beli..

Handbag biru yg kat bawah nih are the first handbag yg my dia belikan..masa tu tgh couple lagi..rasanya dlm thn 2004 kot..brand SEED beli kat Jusco,Ipoh..rega pun tak sampai seratus..al-maklumla masa tu dua2 student lagi..tapi tgk la kaler pun dah fade sampai berkarat dah..lama gak aku belasah handbag ni ke sana sini..sampai la ni pun mmg ada lagi aku simpan,tapi tak pernah guna dah la sebab kecik sangat..


Next is my first GUESS yg aku beli pakai duit gaji first aku..dlm year 2005 masa aku keja kat Sri Damansara..aku beli kat MidValley and rega dia maybe 199 mcm tu..handbag ni aku dah sedekahkan kat anak sedara aku..tak sesuai dah rasanya nak pakai coz kaler baby pink and agak kecik jugak...maklumla cikgu mcm aku nih banyak barang nak isi dlm handbag.. calculator,wallet,pen,phone,adapter laptop and macam2 lagi la..huhu


Sekian saja mengenai sejarah handbag aku..hehe..apa kata jom kita vote utk next year punya budget..and jgn lupa utk komen sebab apa anda vote that item..yg pentingnya aku nak hbag yg praktikal dimana aku blh bawak from opis to majlis formal to santai and blh isi byk barang semestinya..okes....



LV Neverfull MM


Gucci Joy Medium Tote

Gucci Joy Medium Boston










ha yg ni jgn vote ehh..diluar kemampuan aku babe!!..sekadar nak memuji sebab suka..cantekk..LV Paris Speedy Cube..kalo nak jugak kena cari kat pdg besaq la nampaknya..hehe

6 comments:

Anonymous said...

hye dik lily,
akak vote lv tu...rasenye ckup besaq utk isi brg2 awak tu..& sgt cantik..yg ptg the brand is LV gitu...somemore, colournye blh match dgn sume baju & occasion...as for me blh isi botoi susu kot..hehehe :)
~raina~

Leeds Al-Malique said...

pada pendapat aku hang sesuai Gucci Joy Medium Tote. Neverful tak cukup ceria utk hang, i know ur taste la babe.. hehe

tapi tatau la, kalau dpt belasah ajerrr.

aieyza said...

aku pon vote hak no2 tu.. canteekk..

tapi lv yg last skali tu tetap paling menawan ati.. :P

Tulip said...

aku vote yg diluar kemampuan hang tuuu..hehehe..

DaZzlingLilLy said...

kak raina:botol susu pn kena pk gak utk next 12 months..mana la tau kan..hehe
leeds:pandai pun member aku sorang nih..dah arif taste aku..tapi kalau lining yg 2nd tu ada kaler merah kan lg ceria..
eza & bibi:..kalu blh aku pun nak yg last tu..tapi kalu aku amek yg tu lagi baik kot aku wat pagar umah aku..huhu

mierah said...

haha,
nnty ajak mama p shopping,
boring dh duk rumah =.=