Monday, November 3, 2008

Setahun Dgn UniMAP

Alhamdulillah...pejam celik pejam celik genap dah setahun aku join UniMAP 1st November 2007..mcm2 up and downs dh pun dlm masa setahun nih..tapi besa la namanya cabaran dlm kerjaya...ops..lupa plak..thanks tu Pn Tulip(bibi atas recommendation hg dulu ni k...)..sebenarnya seronok sgt kerja kat unimap nih..
masa mula2 kerja rasa malu sgt nak berdepan dgn student..punya la ketaq...nak angkat muka pun segan tau...bayangkan la 30-40 pasang mata duk tgk kita!!...tapi lama kelamaan aku dah ok..student plak yg tak mau tgk aku...takot kena tanya satgi..hehe
secara tak langsung aku 'ter'refresh balik memory and semua subjek yg pernah aku belajar kat uni dulu...maklumla kat sini kerja aku conduct lab utk student..so bila aku wat experiment tuh mula la terpikir "eh dulu awat aku tak wat macam ni pun".."oh rupa-rupanya mcm ni ka result dia"...macam2 ohh eehhh la kan....haha nampak sgt masa jadi student dulu nih wat apa pun semata-mata nak lulus exam ja kan..so bila dah berpeluang 'bermain' dgn alat-alat and instrumen kat lab skang nih baru la betoi2 paham and belajar makna sebenar experiment tuh...best jugak jadi teaching engineer ni rupanya kan...
apa2 pon aku rasa puas dgn kerja aku skrang nih..and insyaallah kalau takdak halangan next year aku dah kena start survey utk my masters plak...harap2 tu termakbul la hasrat murni aku nih...aminnnnnnnnnnn

3 comments:

Leeds Al-Malique said...

yeyyy hang buat la master! alang2 dok main2 ngn istrument tu kan..

haa pastu makin sakan henbeg! hehe

Anonymous said...

hi dik lily,
cepat2 wat master sementara takdak komitmen lain...nnt if dah ada anak tak sempat tau..based on my pengalaman...
wish u all da best..smoga berjaya didik anak bangsa jd yg terbaik...

~raina~

DaZzlingLilLy said...

thanks to both of you for ur support...