Wednesday, April 30, 2008

Baju

Sehari dua ni aku rasa dah merata tempat aku pusing cari kedai nak tempah baju.Semuanya dah tak nak ambik,Ada yang cakap banyak sangat,lepas raya baru boleh ambik la,suruh g kedai lain la...satu pekan Kuala Perlis aku ronda semuanya tak mau..dahsyat tul la kedai jahit baju skang ni..laku lebih dari goreng pisang panas plak.Baju yang aku tempah kat dua tempat sebulan lepas pun tak siap2 lagi..nanti dah nak dekat raya macam mana la plak keadaan.Nak beli kain skrang utk raya rasa mcm awal melampau la plak..weekend lepas aku beli sepasang baju kurung kat First Lady dalam RM45 ja..murah pun murah cantik pun cantik.Siap ada manik lagi...tak payah dah dok pk2 nak cari tukang jahit..nampaknya pasni terpaksa la pakai baju beli ja..buat sapa2 yg masih free & still cari keja apa kata g blaja menjahit pastu blh buka bisnes ni..mesti jalan punya la..bukan apa blh gak aku tumpang g tempah kan..hehe

Tuesday, April 29, 2008

I'm moving


My Little New Heaven

We already moved to our new house..yippie..it had been 5 days since last thursday..amik berkat sempena malam jumaat..w'pun still kekurangan tapi selesa utk kami berdua..furniture master bedroom pun tak sampai lg,kitchen cabinet pun tak buat lg,dining table pun tadak lagi...makan terpaksa la atas sofa kt living room.tapi pindah randah ni mmg tiring la..nak kena sapu,mop lantai,lap tingkap coz umah baru renovate sooo dusty..pastu nak angkut barang dr umah mertua aku lagi..nak susun baju dlm wardrobe lagi..dah la baju bertimbun2..huhu..tu tak termasuk nak beli barangan kecik2 such as dustbin,pinggan,mangkuk,cawan,gelas,pisau n macam2 lagi la..time org mai umah or nak guna something baru tau apa yg kurang..kiranya hari2 ada saja benda baru yg aku nak kena beli..aii..pening la..
masa mula nak angkut barang pun nasib la my cousin ja n mek nab tolong aku cuci2 rumah..pas dah masuk ada saja lagi benda nak kena buat,pasang reel curtain la,drill lubang nak gantung lukisan la...habis berdebu balik lantai aku..huhu..last2 punya la penat aku pun g ambik maid indon utk tolong ringankan keja aku..
ok la my fren kalau ada sekitar kawasan umah aku u r invited to my house k..nak wat kenduri kesyukuran pun maybe lambat lg..nanti insyaallah aku jemput la kalau wat kenduri..






ja & mek nab yg sibuk mencuci



ni lepas dh penat cuci pose kt living room jap..



for sure bukan kitchen aku la..suka sgt tapi mahal bangat..show room kat a.s

salah satu side table yg aku suka..entah bila nk bli pun tatau



Wednesday, April 23, 2008

Petua...Good For All The Womens out there

Tiba-tiba teringat email yg pahchik forward kat aku dulu ni...rasanya bagus kalau aku bleh share dgn semua org..jom kita tgk apa dia...

Khas Untuk Wanita - dari Dr. Fatmah Az-Zahrah.
Yang istimewa ustazah bagi amalan untuk menjaga keperempuanan kitasupaya sentiasa jadi macam 'abkaro' menurut ayat dalam surah Al Waqi'ah.Abkaro ni perawan yang sentiasa menjadi perawan. Elok untuk orang yang lepas bersalin, elok juga untuk di amalkan setiap hari bagi perempuan yang sudah berkahwin........
Caranya :Lepas Isya' ambil air segelas, baca Al Fatihah sekali, ayatul Qursis ekali, dan surah Al Waqi'ah ayat 35-38 sebanyak 7 kali.Tiup dalam air dan minum.Niat dalam hati untuk menjaga kecantikan diri kita untuk kebahagiaan rumahtangga kita.
Makna surah Al-Waqiah ayat 35- 38 :
Sesungguhnya Kami telah menciptakan isteri- isteri mereka denganciptaan istimewa, Serta Kami jadikan mereka sentiasa dara (yang tidakpernah disentuh), Yang tetap mencintai jodohnya, serta yang sebayaumurnya. (Semuanya itu disediakan) bagi puak kanan.

Monday, April 21, 2008

Sooo.Hot

Mmg panas la skang ni..tadi aku tgk temperature display kt Kangar 37.3C.terkejut gak coz slalu time aku lalu kat situ mesti dlm 32 sumtning ja.Patut la berpeluh2 aku masa tgh Q nak bayar bil kat Celcom..cuaca kt Perlis ni sejak kebelakangan ni mmg panas sesangat.sapa yg tak besa dok kt sini mmg akan terasa la..dah la panas angin pun takdak..bayangkan la...bleh ka bayangkan??? kalau nak rasa sendiri try la stay kat sini utk 2-3 ari..for sure tau la rasa camna.aku ni pun sampai ada org perasan kulit dah tanned..haha tak lama lagi "Tam" la tu..tapi dah panas melampau tu..rupa2 nya ujan plak pastu..alhamdulillah la..bukannya nak mengeluh pun..


Dok keja cita pasal cuaca ni...baru aku teringat yg la ni tgh hangat musim exam.tapi bukan aku la yg exam..for sure my student..aku pun bz gak..tanda lab report yg berlambak2 tu.Dua subjek dah habis..tinggal lagi satu ja..azab tul..baru la tau camna perasaan lecturer n cikgu2 kita dulu ni..padan muka aku sapa suruh wat keja last minit..esok semua markah dah nak kena keen in dlm sistem..student pun sibuk jer sms tanya bila leh tgk carry mark diorang..sabaq je la..


Utk Isma congartz coz dapat baby boy semalam ni..jap lagi balik keja aku g singgah tgk hg k..bun ajak pagi tadi tapi ingatkan dia dah balik..huhu bestnya dah bersalin..pasni ada lagi geng seangkatan aku akan jadi mummy soon...Ja Bulat f & Firdaus..


Eh lupa plak nak p ambik report lagi..banyak lagi nak tanda ni..


@t the office

Thursday, April 17, 2008

Marina


Cam best ja telenovela baru which will becoming soon kt TV3 ni..skang aku bukan ble tgk pun tapi dok tgk iklan2 kat tv ja la.aritu g lunch lewat dah dlm kul 4 so aku sempat la tgk skit yg skang punya Tropico.tapi taktau pun pucuk pangkal ceta ni..ada la 5 6 kali kot aku pernah tgk..sebenarnya aku bukan suka sgt ikut cite2 latin ni..bosan la coz panjang sangat berbulan2..tak tengok seminggu pun ble agak lagi jalan ceta mcm na..


Tapi aku suka tgk actress2 dia ja..cun gilos minah2 latin ni..kulit gelap pun cantik.ada aura lain skit dari actress2 benua lain..macam minah kat atas ni la..cun sangat..nama dia Sandra Echeverria.Sekali tgk macam Jessica Alba pun ada..satu lagi yg aku suka tgk tempat kat dalam ceta ni..semua pantai.Rasa jam nak g join ja..tapi jauh sangat la sampai Acapulco,Mexico tuuu..kalau my hubby ada telaga minyak ke lain la nak g sampai Mexico..Berangan ja lebih..hehe
Tgk la kalau ada masa nanti aku ble la tgk ceta ni..tapi sayangnya kul3.30-4.30 tu aku still lg kat opis..takpe nanti aku curi2 balik awal..kuikui..

Skit sinopsis pasal Marina:
Set in Acapulco, this love story features Marina (Echeverría), a beautiful, sweet young woman who makes a living driving a tourist boat. Her simple life transforms when her mother dies unexpectedly and she inherits a large family fortune. Marina moves into an elegant mansion owned by the wealthy Alarcón Morales family, who treat her with evil, scorn and rejection.
This humble girl is abruptly immersed into a world of rich, superficial people, who live lives of luxury, intrigue and vengeance. She finds love with the man she least expects: Ricardo Alarcón (Mauricio Ochmann) handsome boy.


*sempak gak tgk cite Marina ni Jumaat lepas coz aku balik umah awal..best gak..si Marina ni jenis yg lurus bendul but naughty..episod 3 kalu tak salah aku la..cantik giler umah uncle dia kat Acapulco tu..

*aku tuang balik awal lagi arini(Selasa-22/4)..sempat g tgk Marina.Mampos si Marina coz dua org pompuan kat rumah Morales tu rancang nak get her out of the house..anak Morales ni pun dah fall in love dekat Marina coz wife dia asyik control dia..

Tuesday, April 15, 2008

Shopping @HatYai

Last weekend me n my hubby went to HatYai but not for shopping purpose..actually my hubby ada keja skit nak settle..tapi aku bosan nk tunggu dia settle keja so aku pun terpaksa la g shopping sorang2 dlm pekan Hatyai tu..dah la kena drive keta dari umah member dia tu..aku plak taktau jalan dlm HatYai.Padahal dah berbelas kali gi sana tapi still tak ingat jalan..Punya la nervous time drive sorang2 tu..mcm tak pernah bawak keta pun ada.Zebra crossing pun aku tak stop padahal org tgh lintas jalan..hehe..
Tapi shopping punya pasal aku kuatkan semangat n beranikan diri gak..rumah kawan my hubby tu kat area blkg Carefour so aku drive sampai Diana n shopping kat situ jap.Masa tgh ronda2 tu..aku terfikir apsal la org tak ramai arini..sunyi ja shopping mall..rupa2nya diorang cuti sempena Songkran(pesta air kot).Patut la masa kat border m'sai/Thai di Dannok keta punya la jam beratur nak masuk Siam.
So best gak la shopping takde org ni..Last2 cari punya cari aku tak jumpa gak barang yg aku nak..apa lagi aku ambik TukTuk terus g Central..dgn tak reti cakap siam aku pun hentam ja sepatah dua yg aku tau..on the way nak g Central baru nampak ramai org kat tepi2 jalan tgh main simbah air..meriah tul..nasib la aku duk kat depan kalau kat belakang dah basah lencun rasanya..depa bukan kira sapa dah nak simbah mmg tak ble nak marah la..ramai org2 Malaysia pun join Songkran ni.siap beli pistol air lagi.Jalan kat depan antara Central dgn Lee Garden pun tutup reserved utk Songkran.Aku masa nak lintas jalan g Central pun jalan punya la laju takut kena simbah..Dah Masuk Central rasa selamat skit..
Kat Central ada kaunter Dior..aku ternampak la mascara Dior Blackout.Dah nak rembat tapi tgk2 price mahal banyak dr M'sia..dalam RM100++..dah la duit M'sia la ni rendah..so tak ble bli la rugi ja..Aku sempat capai Esprit punya jeans ja kat Central..Kasut plak dah berkenan takde saiz plak..tension tul ar..
Ni la satu2nya pengalaman aku kat HatYai yg aku tak ble lupa..tapi tu la org cakap..kalau buat benda yg kita suka mmg apa pun cabaran mesti nak jugak...tak kira la lautan api sanggup ku redah..semata2 utk shopping..

Thursday, April 10, 2008

Finally Dapat Gak



Gambar kat atas ni sekadar hiasan ja coz pic Fafi yg dah diubahsuai..Fafi collection by mac.aku suka sgt pic kartun dia yg comelz2 tu..so nak tak nak kena gak la ada satu dlm simpanan.aku cuma beli lipstick jer..nak beli blusher yg dulu barbiedoll punya pun tak abis2 lagi..gloss pun baru ja beli..skin finish yg beli kat mekah dulu pun tebal lagi..sayang tul ar coz collection kali ni mmg cute sgt..thanks ar kak naza coz tlg beli.aku nak g kaunter mac pun tak sempat lagi..


Pasal lipstick tu aku punya colour Fun N Sexy(sebijik kaler mcm kt atas)..ingatkan jenis moisture tapi sheer ja..so ok la coz kaler lipstick aku tu terang..so apply lipstick pun dah cukup nampak kaler n glitter2 kat lips..


like i said b4 la i just crazy for the case or maybe the printed pic on the make up..so kali ni pun sama gak beli pasal pic kartun dia yg muka jahat nak mampos..tapi cute...so aku gelar fafi collection ni make up untuk naughty girl yang pentingkan penampilan..maybe just like me..haha

Thursday, April 3, 2008

What I'm Reading Rite Now..


Title: Chinese Whispers by Marisa Mackle


A-list parties, free champagne, celebrities - it’s every girl’s dream.
But as Fiona Lemmon's discovering, it can all be a bit of a drag. Between being caught with her best friend's boyfriend and having to scour Dublin for a new housemate, she doesn't have the time to find material for her celebrity gossip column. If only there was someone she could use to fill in the gaps... Enter Bunny Maguire.

Before long, sweet and innocent Bunny has been remade by Fiona into the very best of It Girls - rich, pretty, and with bags of time to spend at the right parties with the right people. But somewhere along the line something goes wrong - and Fiona discovers that, far from solving her problems, she could have created a absolute monster...
Just finish chapter 1 jer..but sound interesting...and i already know the reason why Fiona was captured half naked with Ellie's(her flatmate) boyfren...

Wednesday, April 2, 2008

Kekeliruan


Kontroversi tul la baru2 ni bila aku upload pic Christina Aguilera holding her baby kat my friendster..hehe..ramai yg ingat aku dah pregnant.Sorry eh kawan2 kalau aku wat korang kompius dengan pic tu.Padan la aku pun siap tulis caption 'hot & sexy mummy..i want to be like her..'..bukannya apa cuma berangan ja sorang2 kalau aku ada baby 1 day aku nak stay maintain mcm tu..sama ja cam b4 ada baby dulu.Badan pun slim ja lagi..still sexy n hot..gambar2 ni aku dapat dari pochique dia forward email christina ni dgn hubby dia masa dapat baby,bahagia ja nampak..takpa la apa2 pun hope dapat la aku jadi macam dia still maintain..tapi perangai tak mau la kan..depa western takpe la ..so dengan penjelasan ni harap korang tak kompius lagi..hehehe