Wednesday, July 23, 2008

Time

Sedar tak sedar sat ja dah end of July..tak lama lagi August dah..kejapnya..rasa cam tak dak improvement apa2 lagi pun dlm hidup..2008 pun dah lebih dari separuh..kekadang rasa takut sgt bila pk masa cepat berlalu..
Dalam masa sebulan ni pun dah macam2 yg jadi dlm hidup aku..ada up and down..susah la nak citer semuanya kan..tapi cukup utk aku jadikan iktibar and pengajaran..kadang2 kita lupa yg tuhan akan beri kegembiraan utk kita semata2 nak uji kita ja..kesedihan plak bukan utk menghukum tapi untuk memberi kita kekuatan menempuhi jalan hidup yg still penuh dgn cabaran and laluan yg berliku2..
apa2 pun aku bersyukur dgn segala apa yg ada and peristiwa yg aku lalui sepanjang 26 tahun aku jadi manusia..

.......You're on the road to success when you realize that failure is only a detour.....

Wednesday, July 9, 2008

Really need a break!!

Zillion thanks..

specially dedicated to yaya and yantie...thanks for always be there for me..whenever im up & down..both of u makes me stronger..thanks again my dear frenz for the advices..

thats all for dis entry..juast a simple words from me :-(

Tuesday, July 8, 2008

Sale

Bestnyerr..skrang tgh sale..mmg puas ati kalu g shopping(wpun sebenarnya poket dh 0)..apanya tak bestkan..aku dapat dress mng yg aku idamkan tu with just rm90!..puas ati..nasib la tak bli sblm nih..tapi yg tak puas atinyer..dress yg aku bli sblm ni pun dh jadi rm 90 gak..huhu..kiranya last week masa g queensbay tu sempat la aku grab 6 baby tee,2 jeans and 2 dress..and harga mmg amat berbaloi...puas ati aku yg suka boros neh...haha(sambil tersenyum sampai kembang idung2)...
Dis week agak bz coz sesi kuliah dah start..aku plak kena handle 5 subjek..kelas pun sampai malam..ble ke tak ntah nak handle..apa pun aku tak prepare lagi..smlm ja baru start baca nota.tu pun ala2 ingat tak ingat..student pun sebok ja call tanya pasal pendaftaran subjek ler,slip ler...macam2..
hish serabut ler..
takpa sabar je bebanyak..cuti lama(padahal student yg cuti) mcm ni la jadinya..
nak start keja pun lembap jer..iyer la sementara nak panaskan enjin la katakan..
hehe..

Thursday, July 3, 2008

Benci

Benci!..geram pun ada..

Balik keja ja terus melekat depan tv..sambil makan plak tu..mandi pun kena tangguh..siap kul 10 malam baru nak mandi..ni semua di sebabkan oleh TV3..yea im addicted..

Erobik pun dh lama aku ponteng..pun sebab TV3 jugak..(sebab lain: anjing dh larikan sebelah my kesayangan sport shuzz-kasut free masa keja Kobe)

hehe..bukan benci org pun..tapi TV3..sebab program dia mmg best2..sampai aku lekat kt dpn tv..terutamnua slot Akasia ptg2 kul 6.30 tuh..skrang ni cita Ezora..pas2 aku melarat tgk News plak..pastu sambung lagi Sinderella,Impak Maksima,and bla2..

Mg terrer ar korang team TV3..congratz..sampai laki aku cakap "pasang astro pun tgk TV3 jugakkan"..erm tul gak..tapi ada la skali skala tgk channel lain..Prima pun best gak..Bicara Hati..hehe..

Kalau dah start layan drama bersiri ni mmg ar..melekat terus siot..

Tu ja utk hari nih..sekadar nak mengucapkan tahniah utk TV3 coz pandai membuatkan kami semua melekat depan tv..

Tuesday, July 1, 2008

Wanie's wedding



Entry ni ditujukan khas utk pocik n yati..why???..padahal wedding wanie title tu kan..they have their own reason and only popo n yati ja yg tau..hehe..(friendster kena block la tu)..

Wedding wanie was on 28th june last saturday..aku g dgn kazen2 aku coz popo tak dapat cuti masa tu..ptg dah aku sampai umah dia..dalam kul 4

Besar jugak la kenduri wanie ni coz dia first daughter..suka la aku tgk fresh flower n pelamin dia..ala2 garden wedding gitu..tema dia kaler gold/choc.







Cantikkan pelamin wanie?..siap ada bunga2 lagi sepanjang jalan nak naik aisle pelamin tuh..ala2 inggeris style pun ada..

bilik dia pun cantik..kaler choc gelap..tapi tak nampak sgt kt dalam gambar.lama rasanya tak jumpa wanie nie..maybe 4 or 5 years kot..popo n anis..wanie siap tanya hampa berdua lagi tau..cian dia..wanie siap suruh aku stay sampai malam lagi tunggu majlis potong kek..tapi tak dapek ler coz nak balik hiburkan laki aku plak hehe..kat bawah ni gambar2 aku dgn wanie..






And i loike her hantaran shuz..from Massimo Dutti..dah nama pun fashion advisor Massimo..mesti la promote Massimo kan..



ok popo puas ati dak?..ni ja gambar yg aku ada..gambar2 lain nanti kena tgk friendster wanie la..