Monday, August 25, 2008

Lets Recycle


Weekend lepas masa g tesco aku 'ter'pikat kt shopping bag nih..alah 99 cents ja pun..lgpun kan menyokong recycle namanya..(next time g tesco mcm la aku teringat nak angkut the same bag lg kan..!!..wink2...:-) )..tapi sebenarnya aku pun meluat tiap kali ja balik shopping (terutamanya groceries ler) mesti berkeping2 plastic bag..menyemak ja..last2 aku buang gak..dah la tak leh nak recycle kan??!!!...aku sendiri pun heran awat la kalau bab2 recycle nih aku cukup minat..dr dulu lagi..cuma aku tak ler fanatik sgt kan..aku just sokong kempen recycle nih cuma dgn cara : tiap kali g shopping aku mesti refuse kalau salesgirl nak isi barang aku dlm plastic bag.."tak pa la banyak sgt bag..bleh letak dlm plastic bag nih(referring plastic bag yg first aku dapat)"...
SO FREN...LETS SUPPORT RECYCLE CAMPAIGN...

Thursday, August 21, 2008

Velour Baby Fluffy

Dis is my new hbaggie...introducing velour baby fluffy..so damn cute..just like her owner..(ekekek..perasannYa..)..iya la kalu tak puji diri sendiri sapa lagik nk tlg puji..


Lately i notice most of my hbabggie semuanya color gelap2 jer..why huh?..ok never mind.


For the next target i want a bright color hbaggie plaks..sebenarnya dah ada beberapa hbag yg i dah target but depends on my budget ler..takper bila dh hbaggie 'baru ' tu dh on hands i'll share the story here okes..


Btw below are one of my fav giraffe print tote yg i bli last week dgn harga yg amat2 berpatutan telah bertukar milik to MekNab(my fren)..dia tgk2 terus suka and mintak i jual kat dia..sayang tau tapi kawan punya pasal..



Tuesday, August 19, 2008

To let go~L'occitane Rice Skincare


I have 2 items from Loccitane Red Rice skincare range to let go since dis products not suitable for my skin..

  1. Foaming Rice Cleanser(200ml)-RM40


  2. Purifying Rice Toner(200ml) -RM40

im just using them around 20 %...so 80% left...original price is RM77 each...dis products suitable for oily and combination skin..

postage cost is RM6 for both...


anyone interested please leave a comments...


below are some information bout dis products..



Foaming Rice Cleanser
An ultra foaming cleanser that leaves the skin clear and pure! This soap-free cleanser is enriched with rebalancing zinc and red rice extract from Camargue (located just outside Provence in France), as well as astringent red rice vinegar. Zinc rebalances your skin’s oil production, while the red rice powder absorbs surface oil and reduces shine. It transforms into an ultra light foam on contact with water and eliminates make-up, impurities and excess sebum. Skin is perfectly clean, incredibly soft, clear and pure.
Perfect for combination and oily skin. Very light, clean fragrance. Non-comedogenic and non-acnegenic.



Purifying Rice Toner
A super fresh bi-phase toner that provides a perfect matte finish! Recommended for combination and oily skin, the first phase of this toner purifies and the second phase mattifies, leaving skin fresh, perfectly clear and light!

Monday, August 18, 2008

Adorable

cantixkan...i really adore dis tote..it was from Emilio Pucci..(Emilio Pucci Large Print Weekend Tote)..kena sesangat dgn taste aku nih..corak abstrak + colorful.... katanya ini cuma beach bag..iya ka?..ha buat sesapa yg kaya raya tuh tak kisah ler kalau setakat nk g ke pantai nak kena beli Emilio Pucci kan..tapi kalau aku msti dh merata tempat kot aku bwk beg nih..alang2 beli cantik2 mahal2(harga check sendiri okes ladies)baik aku gasak sepuasnya..baru ada kepuasan kan...ditambah lagi dgn penggunaan yg maximum...

hehe..dah ler..bercerita mcm nak g bli pas balik keja nih jer..berangan ler tuh...

tapi kalu sesapa ada 2nd hand nak jual mcm ni..absolutety i cant resist to have it ya..

btw..im waiting for my new hbag to arrive!!..maybe tomorrow..yeye..sukanya..

lala..lala..hatiku berbunga nak dpt hbag baru...

XoXo...;-0

Maleh Teramat

apa kena ntah dgn aku maleh(malas dlm version kamusnya) nak mengupdatekan blog dis month..nak kata tak dak benda menarik nak di share...banyak...loads of them..tapi semuanya ceta2 dlm kelambu gitu...so tak sesuai kot..

ni tgh sodap menjamah kuewteow sup (Yantie jgn jeles arr..sedap tau..) kat opis..jari ni gatal jer sign in masuk..so kena la gak type pape yg patut kan..

ha...ada satu announcement nih..nanti next week aku nak jual 2 helai men T's from HARD ROCK CAFE..originally from Jerman..sebenarnya nak bli utk my abg ipar tapi disebabkan bajet aku dh lari utk memenuhi keperluan dan kehendak yg bermacam2 itu ,so...terpaksa let go la kan...next week ar aku letak detailsnyer..

Thursday, August 7, 2008

Ipanema

erm..dlm minggu ni ja 2 org dh tanya aku sandals Ipanema gisele bundchen tu ada jual kat butik mana..pandai la cik bibi tu buat iklan promote sandals tu kt blog dia sampai yantie and eza pun terpengaruh nak bli..hehe..padahal aku sendiri pun taktau kat mana ada jual sandals tu kalau kt shopping centre di KL..aku punya pun aku bedal di Langkawi..tu pun Ipanema bercampur dgn Crocs n Clarks punya kedai..kat Queensbay Png plak aku tgk Ipanema ada kt kedai sukan apa ntah..tak ingat nama dah..tapi collection dia skit ja..so susah la aku nak bgtau ada kt kedai mana si Ipanema neh..sekadar terselit ja..
Tapi kalau nak ceta kualiti sandals ni mmg A+ coz selesa sesangat la..tak sakit kaki..lembut ja mcm getah..tapi sandals ni bukan getah tau..semuanya made of recycle punya material..(baru baca kat magazine...tp lupa mag apa..huhu)..so utk sesapa yg nak beli sandals..blh la g cari Ipanema ok..
(Gisele kena bg skit royalti nih kat aku..0.05% pun jadi ler)