Tuesday, September 16, 2008

Handbag Lagi

Mmg gila la..asik2 handbaggie jer..mmg tak ble nak buang perasaan tuh..balik malam nak tido jer teringat..masuk opis on pc jer terus bukak website..ish susah bebenor la..nak beli tapi pk2 balik baru jer beli last month..apa pendapat u all girls..rasanya yg mana satu patut aku pilih...ataupun tak payah beli..should i???


1)ERGO LEATHER PLEATED FRAMED SATCHEL

putih ni cantik..lgpun design simple jer...takut cepat kotor plak..


2)PATENT ZOE


my fav color..lgpun raya dis year ingt nak wat merah jadi theme.. ringan jer (almaklumla selama ni hbag semuanya berat2 ditambah lg dgn barang2 yg aku sumbat kt dlm hbag tuh) masa aku g try kat coach aritu..


Monday, September 15, 2008

Blackheads

Wawawa..lamanya tak update..kejap ilang kejap munculkan?..kalah chipsmore.kalau aku diam tuh ada la sebabnyer(utk kengkawan yg sedia maklum..thanks for your support..)..okie2 aku tak nak membincangkan topik panas ituu kat sini..my concern today is bout my blackheads..meluat dah aku dgn blackhead kt idung aku nih..stubborn btol..bubuh harpic kang baru tau!!
Actually my skin mmg takdak prob apa pon..pimples pun jarang ada..tapi blackheads tu maintain ja mcm tu jugak..dah try mcm2 dah..Biore Pore Pack,ZA Nose Mask..tapi still jugak tak kurang..mmg nampak ketara sgt lah...eeeeee saya tak suka kamu mr & mrs blackhead..benci..benci..
Below are some info pasal blackheads yg aku jumpa kt intenet..

Blackheads (or comedones) are pores that have larger openings, which get clogged with dirt and dead skin. The oxidation of melanin results in their black color.
Read on to learn about how to remove blackheads.

Step1
Purchase facial cleanser and acne cream that contain salicylic acid, which will help dry out the oil in the pores. Some facial cleansers have exfoliating beads that help too.
(yup i mmg guna cleanser yg ada salicylic acid)

Step2
Let warm water run in the bathroom sink and hover your face over the steam. This will help open your pores.
(ni pun selalu ja buat tapi tak tahan la panas n rimas rasa nak bernyawa tak ble)

Step3
Try to extract some of the black material with tweezers. Or gently apply pressure to the sides of the pore with clean fingers.
(ni selalu ja buat tapi larat ka nak cabut satu2...??)

Step4
Wash your face with the facial cleanser then apply an acne cream to problem areas.
(ish watpa nak pakai acne cream????)

Ada tak sesapa yg tau or pernah guna produk yg effective to get rid the ugly blackheads??..