Friday, October 31, 2008

What Does Your Handbag Say About You??




What Your Handbag Says About You



You are concerned with how you appear. Projecting your high status is important to you.



You tend to be relaxed throughout the day. You are naturally at peace.



You tend to be on high alert. You are very aware of your surroundings.



You are a high maintenance person. You feel lost outside of your normal environment.



You are an outgoing and expressive person. You always speak your mind, and you're very approachable.



You are a very unique and special person. There's no one else who is anything like you.


Jom kita try beramai-ramai..just for fun...

Wednesday, October 29, 2008

Cactus

Comel??..hehe sgt comel cactus aku nih..tapi aku takut dia membesar la..terus jadi tak comel..ada sesapa tak yg pandai pasal camna nak jaga pokok2 cactus nih..
aku tgk dia dah semakin memanjang ke atas..ada possibility dia membesar sampai aku kena tukar pasu tak? atau pun aku kena potong pucuk(or whatever it is called) yg baru tumbuh tuh?
Tolong eh rerakan yg sifu pasai cactus nih...bagi la nasihat ke apa ka yg patut...

Thursday, October 23, 2008

Graphic Op Art Sabrina



Semalam dapat my Graphic Op art Sabrina...Patent Zoe pun tak jadi..Ergo Satchel pun tak jadi...aku nih kalau hbag yg graphical design mmg mudah tertawan skit..browse web ja terus berkenan..anyway mmg cantik Graphic Op Art Sabrina ni, lain dr yg lain..material dia pun very soft..thanks to my cuzin wana a.k.a Teh and her frens Mal yg penat lelah ke the gardens tu..jasamu dikenang babe!



Tuesday, October 21, 2008

Thumb print

Tadi nih aku g maybank..pastuh nk keluarkan duit kat asb tuh kan kena guna thumb print..aku pon mcm besa la main tenyeh jer atas slip tuh..
tetiba akak tuh lama ja renung kat slip and buku akaun aku..awat la plak akak nih..
pastu dia cakap kat aku thumb print mcm tak nampak sgt garisan dia..
dgn semangatnya akak tu pon amik la alat yg nak check thumb print tuh..dia letak IC aku kt alat tuh and at the other end dia scan thumb print aku...tapi hampeh jugak..mmg tak nampak garisan..
akak tu pon pelik..aku pun mula la buka ceta.."akak,thumb print saya mmg problem pun..masa keja kilang dulu pun mcm ni la..susah nak trace.." akak tu pun terpaksa la terima alasan aku kan...
heran gak aku..awat jadi camni eh?...masa aku wat buku akaun tu clear ja..tapi kulit aku makin nipis kot??..ada kemungkinan ka mcm tu?..ntah la...

Monday, October 20, 2008

Nasi Ayam Madu

Ahad kemarin nih tetiba ja bersemangat nak masak..apa lagi mula la bawak kuar segala resepi yg aku print dulu2 nih.Last sekali aku pilih nasi ayam coz tgk cara and bahan2 tu mcm tak remeh sgt la..lepas dah masak baru aku tau rupa2nya senang ja...tapi sedap katanya..bangganya!!(perasan sorang2 coz aku ni mmg yg tak pernah masak and jarang2 sekali nak masak)
Okeh jom kita share resepi Nasi Ayam Madu ni sesama k..ada gak aku edit sikit2 ikut citarasa aku..

Nasi Ayam Madu(MyResipi.com)

Bahan-bahan ( 2 orang )2 cawan beras
1/4 bawang besar
2 sudu mentega
sehelai daun pandan
2 kiub ayam
madu
kicap pekat
1/2 ekor ayam
1 sup bunjut adabi
sos tiram
1/2 sudu serbuk lada putih
1/2 inci halia
3 ulas bawang putih
[hiasan]
daun bawang
daun sup
bawang goreng
daun salad/timun

Cara-cara
Bersih ayam. Potong ikut suka

Tumbuk bawang putih dan halia. Tumis dengan sedikit minyak sehingga bawang jadi perang
Masukkan air, ayam, sup bunjut dan kiub ayam. Masaklah sehingga ayam masak

Untuk masak nasi, bersihkan beras. Ambik 2 cawan sup ayam tadi untuk masak nasi. Masukkan daun pandan. Masak seperti biasa.(aku tumis kulit kayu manis and bunga lawang guna marjerin and masukkan sekali dlm nasik-petua kak zila)

Keluarkan ayam. Perapkan dengan madu, sos tiram dan kicap(perap dlm sejam). Goreng dengan minyak penuh.

Untuk sos kicap. Mayang bawang putih(mayang tu apa ntah? aku tak wat pun step ni..). Tumiskan sehingga naik bau. Masukkan kicap dan sedikit sup ayam tadi

Sambal-blend cili hidup dengan bawang putih+sikit air kemudian masak dlm api perlahan tambah gula and garam ikut taste masing2..(aku wat pedas skit kemarin nih so aku tambah sos tomato-utk sambal ni pun resepi kak zila gak)

Selamat mencuba...

Friday, October 17, 2008

Chasing Harry Winston & Eyeliner


Ni buku terbaru yg aku beli CHASING HARRY WINSTON(Jeweler Harry Winston Known as the king of diamonds proposes diamond jewelry , diamond rings, engagement rings and luxury watches)..baru ja 40 pages aku baca..nak tidur selak 2-3 pages..boring2 baca 3-4 pages..hehe..besa la kalu dlm BM maybe cepat je kot aku bleh habiskan..tapi rasanya ni lah salah satu cara nak improve my vocab and language..selain dr baca magazines..aku beli buku nih masa g shopping brg2 umah kat Tesco raya ke-3 lepas..

Book Review

By Lauren Weisberger

Leigh, Adriana and Emmy are best friends, all leading very different lives and about to make some extreme choices...
Emmy has just split with her boyfriend of five years. A serial monogamist, she suddenly realises how much she's missed the thrill of single life. A new job travelling across the globe could offer her the one thing she is craving.
Leigh, on the surface appears to have it all – a fantastic job and a gorgeous high–profile boyfriend. But buried deep down is a woman racked with nerves and a life–long ambition not yet realised.
Adriana is breathtakingly beautiful and can have any man she wants, but prefers to play the field.Yet suddenly the excitement of yet another fling begins to lose its edge. Perhaps it is time for her to start thinking about settling down.
The three girls meet for dinner one evening and make a pact – they each have to change one thing in their lives by the end of the year. But will they keep to their decisions? And will their choices come at a high price?


erm..setakat yg aku baca skrang nih kira just nice ler...tak mcm Chinese Whispers yg aku baru jer abis baca dlm bln 8 arituh..mula mmg boring ceta dia(tu yg makan berbulan aku baca)..tapi bila dh sampai ending mmg best..


Eyeliner


eyeliner plak tadak kena mengena pon dgn novel nih okes gals...sebenarnya aku tension dgn eyeliner aku..pakai ja eyeliner mesti belengaih abis eye area aku..lekat itam2 kat kelopak mata atas and bawah..why?..ada sesapa tau ka pasai pa?..ke sebab eyeliner aku tuh takdak kualiti..tu ja sesatunya eyeliner yg aku ada pun..malas nk beli eyeliner sbb tak pro lg pakai eyeliner nih..yg aku punya skrang jenis cream n just pusing2 ja kalau nak panjangkan dia..mcm pen tuh..org panggil jenis apa ntah ..cream pencil eyeliner kot! hentam ja la..ada apa2 advice or cara2 nak pakai eyeliner tak yg boleh dikongsi bersama??..i really need helpppp....

Monday, October 13, 2008

Important Info-Breast Cancer


1.If u already married,maybe u should rethink your timeline.Women who start family b4 the age of 28,appear to have less incidence of breast camcer compared with older mums and women who have never had children.Why?Possibly because the changes of pregnancy cause breast cells to mature and become more resilient.In addition,breast-feeding lowers ur lifetime risk of breast cancer...more good news : it's a complete myth that breastfeeding will make ur breast sag...If u know u will definitely be startting a family after the age of 28, u can still offset the increased breast cancer risks of delayed motherhood by opting to breastfeed.

2.Increasing evidence indicates that stress can short circuit ur immune system.Drop in immune response means the body is less able to detect renegade cells,which may gain a foothold and cause cancer down the track.What u can do?Turn down the tension by meditating daily and learning self help strategies so that u don't sweat the small stuff...

Full info you can get from Cleo(October) page 200...so gals..lets support pink ribbon

And dont forget to BSE(breast self examined) once in a month....

Thursday, October 9, 2008

Tgk Movie

ari ni mmg dlm sejarah.. aku dgn bibi pi tgk movie kat panggung kapitol,kangar.. 1957-Hati Malaya..show start kul 10 lebih kot kalu tak salah..mesti terkezut kan padahal kapitol tu dh berkurun tutup..zaman2 aku sekolah menengah ja last aku pi kapitol tuh..
rerakan...jgn tertipu okels..kami berdua pi seminar hapa ntah pasal kemerdekaaan..MB,VC and persatuan KERIS(tak pasti la nama penuh persatuan nih)..semua staf badan kerajaan kena attend kot seminar nih..siap jumpa kawan kitorang masa darjah 6 dlu lg..Siti Khairul Bariah..sian dia kami berdua tak cam pun dia..tak sempat pn nak tegur coz kami cabut awal..
dah la pagi ni aku terjaga lambat kul 8.40a.m...kad pun tak sempat touch arini..tgk hphone ada msg dr kak ida..."bibi n lili dekan suruh g seminar kt kapitol skrg.atas arahan VC"...OMG..apa lagi terus call bibi tapi dia tak angkat..aku capai towel terus mandi n siap dgn se Express mungkin la...nak kuar umah bibi pn call aku "wei hg kat mana ni?...kat umah baru nak kuar..aku pun sama gak(sora mangkit tidoq gak)..ok kita jumpa kat kapitol k..."
hah tu la cetanya...

Wednesday, October 8, 2008

KashooOOt

Raya kali ni rasanya mmg thn kasut raya utk aku..4 pasang heels aku sebat dlm bulan posa arituh..tu x termasuk lg sandals2 yg biasa..tak ble ar nak kategorikan as kasut rayakan..coz bli2 jer terus pakai..
Masa pi vincci dgn popo..aku sebat dua pasang heels..masa tu ada raya sale kot..50% off..untungnya aku..RM74 ble dapat 2 pasang dah..shuuukernyer..sepasang lagi aku bli kat Miss60 The Gardens..kebetulan ada yg tak berapa tinggi sgt dia punya heels..aku mmg recommendkan utk u all semua coz Miss60 amat selesa..mula2 pakai dah tak sakit kaki..kiranya aku ble pakai berjalan2,g opis & clubbin dgn rasa yg amat puas hati tanpa ragu2 takut kaki aku sakit nanti...(huahua...ada talent tak jd promoter utk Miss60???)...hah sepasang lagi of coz heels 9West yg Leedssecrets tolong heret bwk blk dr KL tuh..masa p shopping tak mau beli..pastu balik perlis dok teringat2 sampai tak le lena...9west ni belum pakai lagi..
Tada...



Miss60 kaler Grey



9West,GiseleBundchen(selit je la wpun not a raya shuz),Vincci

Vincci merah...selesa jugak