Tuesday, November 18, 2008

Handbag Dalam Sejarah

Asik2 handbag baru ja kan...yg lama and buruk pun kena gak tunjuk..tambah2 yg ada sentimental value yg tersendiri..aku ada 2 ja handbag yg paling bersejarah..yg lain2 tu mcm biasa2 ja..tgk berkenan, terus beli..

Handbag biru yg kat bawah nih are the first handbag yg my dia belikan..masa tu tgh couple lagi..rasanya dlm thn 2004 kot..brand SEED beli kat Jusco,Ipoh..rega pun tak sampai seratus..al-maklumla masa tu dua2 student lagi..tapi tgk la kaler pun dah fade sampai berkarat dah..lama gak aku belasah handbag ni ke sana sini..sampai la ni pun mmg ada lagi aku simpan,tapi tak pernah guna dah la sebab kecik sangat..


Next is my first GUESS yg aku beli pakai duit gaji first aku..dlm year 2005 masa aku keja kat Sri Damansara..aku beli kat MidValley and rega dia maybe 199 mcm tu..handbag ni aku dah sedekahkan kat anak sedara aku..tak sesuai dah rasanya nak pakai coz kaler baby pink and agak kecik jugak...maklumla cikgu mcm aku nih banyak barang nak isi dlm handbag.. calculator,wallet,pen,phone,adapter laptop and macam2 lagi la..huhu


Sekian saja mengenai sejarah handbag aku..hehe..apa kata jom kita vote utk next year punya budget..and jgn lupa utk komen sebab apa anda vote that item..yg pentingnya aku nak hbag yg praktikal dimana aku blh bawak from opis to majlis formal to santai and blh isi byk barang semestinya..okes....



LV Neverfull MM


Gucci Joy Medium Tote

Gucci Joy Medium Boston










ha yg ni jgn vote ehh..diluar kemampuan aku babe!!..sekadar nak memuji sebab suka..cantekk..LV Paris Speedy Cube..kalo nak jugak kena cari kat pdg besaq la nampaknya..hehe

Friday, November 14, 2008

Handphone Ku Rosak..

huhuhu...handphone kesayangan aku dah rosak..tak bestnya..rasanya Nokia Xpress Music ni la antara handphone yg paling lama aku pakai..mmg puas ati..aku suka sgt dgn pic dia yg terang and clear tuh(camera 3.2 MP)..tapi sayangnya dia mmg mcm tak berapa sesuai dgn aku coz slalu bangat jatuh...sikit2 jatuh..
Wpun my hubby dh beli new Samsung(SGH-E250) 4 me...aku mcm tak berapa suka jerk..sebab kamera Samsung neh 1.3 MP ja..gambar tak lawa..tapi org dh beli tu ambek ja la kan!!..memilih plak pompuan nih... :-O

Monday, November 10, 2008

Harga minyak & Gucci

Ermmm..haha dengar2 ceta harga minyak nak turun lagi..terbaca title kat harian metro tadi nih..alhamdulillah...hehe..bleh gak save duit minyak tuh utk satu handbag Gucci..tak plan pun nak beli tapi sekadar berangan ja..tadi ni sempat singgah kat Gucci.com jap..ada gak beberapa ketul yg buatkan mata aku kelabu asap sat!!..jom layan pic mrs Gucci kat bawah..kot2 terbekenan jugak kan..




Dua2 cuns...yg jenis mcm nih aku takdak lagi...tapi mata and hati tetap suka yg kat bawah nih..




Ala2 speedy la plak...tapi aku suka jugak...itam ker biru cantik entah...kompius2...

Yg hijau dua nih skrang tgh sale....cantik dua-dua sekali kan... meriah gitu

Friday, November 7, 2008

Tagged by Leeds

Tagged by: Leeds

Starting time: 10.47am

Name: Lily

Sisters: 1, Ruslina(40)

Brothers: 2, Rozain (42), Rozihan (34)

Shoe size: 7/7.5

Height: 1.62m

Where do you live: Kuala Perlis,Perlis...just 150m from my parent's house and 200m to my in law's house(sesapa yg nak mai umah jemput la dtg..tak sempat lagi nak wat home welcoming party)

Have you ever been on a plane: Yes..masa first time naik plane pi Jakarta...umur 6 thn kot..rasa best..paling jauh pi Mekah last year..enjoy jugak coz aku tido ja memanjang..tiap kali meal mesti kena kejut dgn stewardess..

Swam in the ocean: Yes...banyak la..minat laut ni terpupuk bcoz umah kat kg dulu tepi sungai kuala perlis tuh so...tiap kali ayaq pasang mesti terjun...bangga aku bleh mandi ayaq pasang..

Fallen asleep at school: Never...aku mmg susah nak tidoq selain atas katil yg comfortable

Broken someone’s heart: Of coz...and ramai kot ...huhu...

Fell off your chair: tak pernah la rasanya

Sat by the phone all night waiting for someone to call: zaman2 bercinta dolu2 nih ada la...

Saved e-mails: selalunya delete ja pas baca...

What is your room like: tempat tido and tempat lepak utk aku tenangkan fikiran...so tak mau semak2...kena ada lampu tidoa and lilin yg cantik..and harus lah wangi semerbak..

What’s right beside you: a bottle of mineral water,handphone,wallet and office's phone

What is the last thing you ate: Nasi lemak,pulut sambil,pulut sekaya...and karipap roll...muahaha..aku mmg makan banyak..so jgn terkezut

Chicken pox: Masa form 3,nasib cuti sekolah 2/3 weeks at that time...jangkit dr my bro..masa tu jugak kenduri kawin my bro...so aku duk kat bilik ja masa kenduri tuh...dia plak naik pelamin penuh dgn parut...

Sore throat: selalu tapi yg paling teruk sekali ja 2 thn lepas...seksa babe! nak telan air liur pun sakit...apa lagi kalu makan

Stitches: Never and kalau blh nak elakkan

Broken nose: Nop...

Do you believe in love at first sight: Semestinya...dr mata turun ke hati

Like picnics: suka tahap max...tapi jarang2 la blh pi picnic...

Who was/were…The last person you danced with: Mr Wandy(my hubby)

Last made you smile: ermmm...masa breakfast tadi dgn opismate

You last yelled at: my hubby...huhu..(derhakakah aku??!!)

Today did you…
Talked to someone you like
: my hubby

Kissed anyone: my hubby

Get sick: no!

Talk to an ex: of coz no! (dah ada dlm buku sejarah semuanya)

Miss someone: my fren....G-ah

Who do you really hate: Entah malas nak pk wat sakit ati ja

Do you like your hand-writing: suka huruf besar ja...uruf kecik tak suka..entah knapa..

Are your toe nails painted: Kadang-kadang bila ada mood

Whose bed other than yours would you rather sleep in: Hotel

What color shirt are you wearing now: Red baju kurung coz im working rite now!

Are you a friendly person: Yes...tapi kalu org tak kenal aku msti ingt aku sombong..

Do you have any pets: Takdak...dulu2 masa kecik2 sampai b4 kawin ada kucing...and sampai skrang tetap suka kucing..tgh mencari utk di bela...hehe

Do you sleep with the TV on: Sometime..kalu dh letih sampai "ter"tido

What are you doing right now: surfing the net tgk hbag..gila la..

Can you handle the truth: Sure

Are you closer to your mother or father: masa kecik dgn ayah coz mak garang...tapi bila dh besar skit dgn mak la kan...tapi bila ada benda tertentu nak bincang senang dengan ayah lagi..

Do you eat healthy: tak..aku belasah ikut dan ja

Do you still have pictures of you & your ex: entah buang dah kot semuanya

If you’re having a bad day, who are you most likely to go to: my girlfren...or pendam sorang2

Are you loud or quiet most of the time: kalau org tak kenal senyap ja tak banyak cakap...tapi dgn member ble tahan jugak la..

Are you confident: Yup

5 things I was doing 10 years ago:
*move to a new school form 4 kat SBP
*mula belajar pakai tudung pi sekolah petang,kt sekolah lama pakai time pagi ja
*duk hostel balik coz form 3 tak duk hostel
*amik lesen motor...sejak standard 5 lagi aku dah pandai merempit..and i have B full yea..
*memberontak nak balik my old school coz SBP peraturan ketat...heheh

5 things I would do if I were a billionaire:
*shopping ler...
*bagi my parents 20k/month
*nak bukak butik coach(or LV,Marc Jacobs,Gucci...) kat Queensbay
*have my own private jet and speed boat(senang aku nak Phuket...ble mandi manda)
*amal jariah terutamanya anak2 yatim...

5 of my bad habits:
*selalu tinggal anak kunci di pintu lepas buka...konon kunci la kt dalam..
*lepas makan terus tido..sampai perut pun dh buncit skrang neh!
*max aku mandi 2 kali ja sehari...tu pun kalau rajin.selalunya sekali ja!!
*dinner tgh malam..kul 12am ke atas
*tidoq lambat

5 places I’ve lived/living:
*Kuala Perlis,Perlis
*Skudai,Johor
*Bandar Seri Damansara,Selangor
*Sungai Dua,Penang
*Shah Alam,Selangor

5 people I tag:
*Aiza
*Niniess Passion
*AyuAyuthya
*Nona Aloha
*Aimi

Wednesday, November 5, 2008

Aku Gila Boots

Lepas baca InTrend(november)...aku rasa mcm best ja tgk style Kim Kardashian tuh..smart n casual ja kan bila pakai boots..sebenarnya lama dah aku gila nak pakai boots..selalu cakap kat my hubby and dia pun suka..but when he asked me "nak pakai pi mana?? "...aku mula la terpikir tul gakkan...takkan nak pakai pi shopping2,pi kangar(??!!!)...ish over stylo la plak..if ankle boots that will be fine la kan..tapi aku minat knee length boots..

I prefer to wear boots togather with dress or even jeans and tee's..ok kan? cuma tak berpeluang lagi la(maybe keadaan cuaca malaysia kot tak berapa sesuai??)...okeh jom kita layan pic kim kardashian dgb bootsnya..

















Aku paling suka pic no 3 and no 5 tuh...tapi mcm dia pakai g red carpet ja pun..aku black carpet (a.k.a carpet alas kaki kt dalam keta tuh) bleh la..haha



Errmmm boots+jeans looks more casual rite???...if dgn dress looks more glam semestinya kureng sesuai kan...tapi tgk occasion jugak la kan...
Aku ada gak usha2 kat 9west...antara yg cantik melekat di hati aku Nevan,Blondey,Outdone,Zarajoe and Trisha boot from Cole Haan...

Monday, November 3, 2008

Setahun Dgn UniMAP

Alhamdulillah...pejam celik pejam celik genap dah setahun aku join UniMAP 1st November 2007..mcm2 up and downs dh pun dlm masa setahun nih..tapi besa la namanya cabaran dlm kerjaya...ops..lupa plak..thanks tu Pn Tulip(bibi atas recommendation hg dulu ni k...)..sebenarnya seronok sgt kerja kat unimap nih..
masa mula2 kerja rasa malu sgt nak berdepan dgn student..punya la ketaq...nak angkat muka pun segan tau...bayangkan la 30-40 pasang mata duk tgk kita!!...tapi lama kelamaan aku dah ok..student plak yg tak mau tgk aku...takot kena tanya satgi..hehe
secara tak langsung aku 'ter'refresh balik memory and semua subjek yg pernah aku belajar kat uni dulu...maklumla kat sini kerja aku conduct lab utk student..so bila aku wat experiment tuh mula la terpikir "eh dulu awat aku tak wat macam ni pun".."oh rupa-rupanya mcm ni ka result dia"...macam2 ohh eehhh la kan....haha nampak sgt masa jadi student dulu nih wat apa pun semata-mata nak lulus exam ja kan..so bila dah berpeluang 'bermain' dgn alat-alat and instrumen kat lab skang nih baru la betoi2 paham and belajar makna sebenar experiment tuh...best jugak jadi teaching engineer ni rupanya kan...
apa2 pon aku rasa puas dgn kerja aku skrang nih..and insyaallah kalau takdak halangan next year aku dah kena start survey utk my masters plak...harap2 tu termakbul la hasrat murni aku nih...aminnnnnnnnnnn