Wednesday, February 25, 2009

English Teacher...Me?

Owh so no..no..nooo..(answer 4 the above title)..kaitannya macam ni.....


dua ari lepas masa aku dlm keta lg otw balik keja,my neighbour dr jauh lg melambai-lambai kat aku..so aku pn angkat tangan bg isyarat kejap eh! kat Auntie Ahun tu..pastu aku pn park keta depan gate and terus dia mai kt umah aku..


"Ili (She used to call me Ili instead of lily/laili)mau dak ajaq Ben(her son) English dgn Matematik?"...arrrr...english???...nak tergelak pun ada..aku bgtau dia kalau nak ajar maths or science tu mmg tadak masalah la kan..tapi English tu aku mintak maap awai2 la..surrender...


So skang ni aku dgn rasminya dah ada anak murid utk jadi cikgu tuisyen maths..hehe..first time nih..tapi tak start lg la kelas aku ni..Ben ni dia nak amik PMR..pasni jenuh aku kena study balik silibus form 3..sebenarnya taktau nak start mcm mana and dari mana..


nak revise balik yg form1 and form2 dulu ka?


nak trus wat soalan2 ala PMR ka?


nak pakai buku apa yg bagus?


so sesapa yg cikgu kat sini blh tlg bg idea skit...aku nak anak murid first batch aku ni ada improvement nanti...takot tau...kot2 aku ajar dia tak paham..kalau sesi kali ni berjaya..next year bleh ar buka kelas tuisyen plak..wahaha..


pic kat bawah ni tadak kena mengena dgn entry ni okies...sekadar hiasan dan eyecandy utk menghiburkan hati(terpaksa hiburkan hati pasai udah kering kontang poketku gaji masuk lambat bulan nih...huhu)...jom kita layan..



Tana...ni ala2 pedder red yg aku suka dulu tu..

Carmela2..nama mcm biras aku la plak..Kamila

7 comments:

me♥, myself♥, and I♥ said...

AJAR PMR TERUS! EHHE

Anonymous said...

dulu aku ada ngajar jugak math. .
my opinion, 1st hg kena tengok dia still ingat lagi ke x basic utk form 1 & 2. . the most important thing is formula. .
then, if dia xbrapa ingat, hg kena revise sampai dia ingat n cekap, baru ble proceed yg form 3 punya math. .
but if he remember what he learned (form 1 & 2), baru la hg ajar ikut step yg form 3 punya. .

ayu.ayuthya said...

hikss, taun lepas aku ngajar gak bdk f3 n f5, enjoyyy sgt2 ngajar nih. alaaa... ikot je silibus tuh lili, then surprise, anak murid aku dpt A utk math n science for PMR tuhh... tp taun nih aku da xmo ngajar, coz sgt penat sudahhh dgn kije..

DaZzlingLilLy said...

thanks 4 all ur comments dear fwenzs...akan ku pikir-pikirkan pasnih camna

ixoratasha said...

kasut yg first tu cunnn..

Tulip said...

lely..wah hg jadi cikgu tuisyen pulak..baguih2...aku sokong usaha hg..
btw,thanks byk2 coz byk kali mai melawat aku time aku sakit...aku dlm proses pemulihan ni...

DaZzlingLilLy said...

tulip:erm baru dapat offer dr jiran aku ja..kiranya first time la ni,tapi kelas tak start lg..ala kan umah hg dgn umah aku dekat ja..lagipon masa free aku banyak jer..