Monday, February 23, 2009

Jakun nya aku


Baru semalam aku start baca Twilight...masa org lain tgh demam pasal twilight aku still tertanya2 lg apa kebendanya twilight tu..siap msg tanya leeds lagi..then baru aku tau..tajuk novel rupanya..(jakun bebenor la minah ni kan)..memandangkan masa tu tgh baca Remember Me so malas la nak cari twilight tu..kemudian dapat tau anak sedara aku dah abes baca,apa lagi aku pun pinjam la kat dia..wahaha..(maksu nak wat karun kat umah dah rasanya kakak!!)..

Perkara pertama yg aku tgk kalo aku baca english novel is ,language dia..kalau ayat bahasa inggeris tinggi and berbunga2 tu alamatnya lambat la aku nak habiskan..maklum la saya ni org kampong..tu yg tak berapa pandai english..masih merangkak2 lagi nak belajar english..tapi rasanya Twilight punya bahasa mcm ok2 jugak la..(ok pun maunya 2 3 bulan gak nak habiskan satu buku..)


(Gambar zaman bujang dolu-dolu..hehe)

Ha..ni nak update pasal cik puan tulip sikit..sabtu lepas aku and the gang(aieyza,isma and ja) sempat pi melawat bibi kat umah dia..alhamdulillah dia dah selamat menjalani pembedahan utk buang cyst and baby dia pun selamat and dah 10 weeks pun..skrang dia dlm recovery process..jom kita doakan moga dia cepat sembuh ok..(bibi cepat la mai keja,aku nak pi wat thumb print dgn hang ni..hehe..)


Masa kitorang dok sembang2 tuh..sempat la bertukar2 ceta..menurut bibi,masa dia kat hospital putrajaya tu,doc dah kesan yg dia ada cyst tapi tak bgtau (x explain) kat dia pun, just tulis dlm medical report ja..iya la kita ni bukan doc kan kalau baca report tu sendiri pun mana la nak paham apa kebendanya cyst tuh..merbahaya ke apa ke mana la nak reti..so korang2 pasnih kalau ada medical report mintak la doc tlg explain kan kat kita yer...

3 comments:

me, myself, and I said...

mmber ofis aku pon ada cyst gak..masa buang tu besar buah tomato..uwaa.takut....!!

Leeds Al-Malique said...

better hang layan dvd citer twilight ni dulu baru senang nak imagine masa baca novel

DaZzlingLilLy said...

dura:tomato? besar ka kecik punya tomato..takut kan...
leeds: ha nanti aku try cari dvd tuh..