Friday, April 17, 2009

Lipstick

Bukannya nak ceta pasal Lipstick Jungle yer...biar org lain ja la yg sibuk2 ceta pasal lipstick jungle tu coz aku mmg tak layak sebab tak pernah tengok walau 1 episod pun ceta tu..best ker?(aku mmg amat ketinggalan zaman hehe)..


Aku cuma ada 2 ja all time feveret lipstick..tu pun yg satu tu cuma tinggal beberapa mm lagi panjang dia.dlm pic tu dah maksimum aku laraskan..bleh kot tenyeh 2/3 kali lagi.pastu tamat dah riwayat Dior High shine 566(Rose Collection) aku ni.patut ke aku beli baru u all?(ini keperluan bukan kehendak:hatiku bercakap2..) kan aritu baru jer cakap pasal nak jimat duit kat entry 'Azam di bulan April'...hehe..Aku suka Dior yg satu ni coz kalau apply dia tak payah pakai lip balm dulu pun takpe,mmg moist je rasa bibir and lips tak kering.Lgpun kaler dia lembut jer ala2 nampak tak nampak..


Satu lagi my fav lipstick is Bobbi Brown Lip Sheer (Peony )..kaler dia pun pink lembut jugak..sesuai dgn my skin kaler..tak nampak terang sgt..aku selalu pakai yg ini utk pergi kerja..setakat ni rasanya dah 5/6 batang kot aku ganti baru..kiranya dasat la sebab lipstick aku yg lain2 tu tak pernah habis sejak dr zaman uni lagi..hehe..tapi nak jugak simpan kat dlm almari tu..

Now im using Clarins Moisture Replenishing Lip Balm..aku beli last year rasanya dlm bulan 12 kot..and until now,i think this is the best Lip Balm i've ever used...mmg best pakai coz dia memenuhi ciri2 lip balm yg diperlukan and + bau dia pun amat wangi and macam sedap jer..hehe..recommended to all of u ladies!

8 comments:

idajer said...

hi Lily, kamu pakai apa pun tetap cantik!mcm erra fazira jugak tau.=)..best ek clarin lip balm ituh? mmg tgh cari lip balm nih...

DaZzlingLilLy said...

macam erra?...huhu..jauh periuk dari kari..ida cuba la lip balm tu..i rasa best jer dgn i..hehe

Ms Love said...

bestnye pakai lipstick.. tak macam i tak pakai pun.. huhuhu

tak pandai nak bergaya haku ni dush dush dush huhuhu

aieyza said...

dior tu aku dh 2 batang dh lily oii.. ter involve masa tlg beli kat hang dulu tu la.. ngn aku2 skali beli.. pastu yg second ni pon tgl serdak ja lagi.. lipstik tu mmg bes.. tak dinafikan..

CuppyCakeMommy said...

beli je la lily..itukan barang2 keperluan..hehehe..aku ni mmg takleh pakai lipstik.sbb aku ada habit menjilat bibir..so boh lipstik mesti aku makan..n sure tak sampai 2 jam..mesti hilang color dah..pernah try lipstic MAC??..for me kaler MAC cantik but quite dry if tak apply moistroiser..

ixoratasha said...

lily -

keperluan tu, harus dibeli takyah fikir 2-3x..hehe..

note: thanks for the souvenir!!

Mrs LVoe said...

Myn,
agree.

Lily,
yg 1st tu sha ade dear.. sha pun igt nk beli baru tp my lancome lum abis agi. nnt hubby bising bile byk2

DaZzlingLilLy said...

MsLove:apa kata u try pakai lipstick..mudah jer..trust me..
Aiza:haha..pasni nak pi kl tlg beli kat aku satu k
CuppyCakeMommy:Aku ada pakai MAC punya,tapi se'best'yg dua2 tu..
myn:ur welcome dear..
sha:ha takpa habiskan lancome tu dulu nanti kena marah tak pasal plak..hehe