Friday, May 22, 2009

New Recipe

Baru2 ni kan ada la sorang member tu..actually my bestfren la ni..dia balik kg and mai umah aku..so kitorang pun chit chat la sampai dlm kul 11 mlm gitu..pastu tgh sembang2 tuh termasuk bab makanan..dia kata lama dah tak makan udang lipan...kebetulan plak umah aku masa ni mmg berlambak sezfood dlm fridge tu..so rezki kawan la ni..ada udang lipan yg aku dah rebus dlm fridge tu..
Dia kata masak dgn maggi sedap tau..serius aku tak pernah try lagi..sebelum ni aku goreng or rebus meratah2 jer udang lipan nih..so semalam punya la membuak2 nak try..apa lagi aku pun balik ja dari minum tu terus singgah kedai beli bahan2 nak memasak..hehe..
Senang jer u all..

bahan pertama yg wajib:mee segera cap Vit's...
(org ni cakap kalau brand lain or perencah2 lain tak sedap ok!)

+

Udang lipan...kalau rajin tu ambik isi dia sama..(tapi member aku tu tak rajin a.k.a pemalas so dia cakap masukkan seekor terus,dlm pic ni kiranya aku rajin la kan..hehehehe)



=


Taraaaa....dah siap. tambah skit cabai kalau nak sedap..biar rasa pedas2 skit....ermm mmg best la recipe hg ni wei..(dia baca mesti dia tau la kan sapa punya recipe)

10 comments:

linahilmin said...

lily, akak mcm tak penah jumpa je megi cap vits nih!

ayu.ayuthya said...

errkk...nape aku mcm xtau udang lipan...hehhehee

CuppyCakeMommy said...

udang lipan tu apa?..heheh..mak oii besaq nya udang buat masak maggi..nanti aku mai perlis..aku nak ko masak sea food best2 untuk aku tau..

scharewl said...

Nanti masak yang ni na klu abg pi umah :P

azzamoro said...

xpenah jumpe aa maggie cap vits ni. mane mau carik aa

Leeds Al-Malique said...

abgscharewl ajak leed skali naaaaaa

Mrs LVoe said...

udang lipan my fav bile g sabah.. goreng garing or buat sambal (udang kena goreng garing) sedapppppp giler

sha suka lagu halo beyonce. bile buka blog lily sha biarkn lama2

DaZzlingLilLy said...

linahilmin&azza-my fren cakap kt kl vits mmg takder la..
ayuayuthya-mungkin ko panggil nama udang lain kot..
cuppycakemommy-orait bebeh nanti datang tau..
abg scharewl n leeds-ok nanti kalau time mai ada udang lipan kita makan2 sama2 na..
mrs Lvoe-sha..banyak gak lagu yg kita sama2 suka kan..

aieyza said...

lily... best plak rasanya.. smlm mak aku rebus sj udang tu.. kalo tau leh try resepi hang tu.. tak pa.. len kali leh try.. hahah

DaZzlingLilLy said...

aieyza-ha try la tgk,act ni resepi yantie tau..jgn lupa vits tau..heheh