Tuesday, May 12, 2009

Skincare

I need a new skincare range lol..really2 need a good protection from sunlight coz my skin mudah sangat burn..tambahan lagi aku stay nun di ujung semenanjung yg cuaca sangat2 panas..buat yg berasal dr sini tau la kan panas kat sini mcm mana..tambahan lagi aku stay dekat dgn laut..
Kulit aku plak jenis yg mudah burn and cepat recover..kekadang tu balik keja muka merah and dah berkilat2 jer..padahal turun bukak gate or gi kedai je pun..tak elok la kan asik burn jer..kang nanti rosak kulit..nanti banyak pigmen...takot!..dah la dua tiga hari lepas wandy kata muka aku hitam..yup i admit..sebabnya lepas burn my skin akan nampak macam kusam gitu..malam tu tidoq sampai terbawak2 dlm mimpi okes!

Camni mmg tak leh jadi la nampaknya,mmg kena tukaq skincare baru..yg aku guna skrang ni maybe tak sesuai for my skin..bleh tak u all suggest utk i skincare brand apa yg patut i guna..a good UV protection for oily and combination skin..tak mau la yg mahal2 sangat k..

Come on ladies...pleeeeaaaaaseeeee help me(dgn nada yg paling kesian..hehehe..)

7 comments:

Nurhayati said...

i pakai product Dermalogica. kulit i ni sensitive sangat, dulu cuba macam2 tapi yg ni je ok ngan kulit. (jawapan macam tak membantu je pun kan..huhuhu)

PinkUngu82 said...

x mo try miracle water (SKII) ka?

x pun try NanoWhite punya moisturizer, SPF dia 50.

Faridah Hassan said...

My lil sis temporary working kat nutrimetics. Dia kata customer yg pakai brightening set nutrimetics semua kulit cantik2. Tp tgk kulit Lily mcm dah ok jer.. xdelah burn sgt

Leeds Al-Malique said...

susah soklan ni, sebab kekadang utk org lain sesuai, utk kita tak sesuai,
kena try and error la kot

linahilmin said...

bagus lily nyer entry ni, coz kita pun dlm proses nk tukar, leh tumpang sekaki baca komen2 kat sini.. i'm planning nk pki l'occitane...

DaZzlingLilLy said...

yati:dermalogica dh penah try,tapi tak sesuai,my fren yg kulit sensitip pakai and ok jer dgn dia
PinkUngu82:miracle water mmg pakai,tapi sekali sekala ja..kalau nak pakai satu set terlalu mahal la..hehe..ok pasni nak try p usha nano White
Faridah:Mmg nampak cam ok,tapi selalu gak burn..
Leed:ha tu yg susah..
LinaHilmin:Loccitane i dh pernah try yg rice tu,tapi tak ok jugak,naik jerawat

ixoratasha said...

i pun dah banyak pigment skrg ni lily, tension btul..macam menjadi2 plak..

bout NanoWhite tu, byk comment cakap NanoWhite tu bagus..

u try la dulu tau pastu bgtau i result dia..:)