Tuesday, June 2, 2009

Clarins


Baru2 ni kan ada aku bgtau u all yg aku nak try skincare baru..kebetulan plak cleanser yg lama pn dh abis..skrang ni guna cleanser dermalogica yg lama tu plak dah..kiranya rojak jer semua..cleanser lain,toner lain...so kemarin ni lepas pi check up my comels kitty tu(dia sakit cirit birit..kesian :( ) singgah kat spa yg jual barangan Clarins (De Elysium Esthetique , Kangar) nak beli Gentle Cleansing Foam mcm yg aku tgk dlm In-Trend June tu..aunty tu cakap dia baru order and next week baru sampai..
So aku pun tanya la dia produk apa yg sesuai dgn aku..dia pun rekomen suruh beli Hydra Matte-Lotion dulu(suitable for combination skin).. kalau sesuai pasni bleh tukar ke whitening set plak..


Untuk white heads plak,dia suggest guna One Step Gentle Exfoliating Cleanser..bleh reduce white heads..ada orange extract..yg ni dia bagi sample kat aku suruh try dulu..
Ingat pasni nak beli mask sama... browse punya browse rasanya yg sesuai utk aku is Pure and Radiant Mask. lgpun kalau beli mask tak rugi sebab mask mmg aku main hentam jer pakai mcm2 brand..hehe..

6 comments:

azzamoro said...

kalau ok pakai ni nanti bitau eh..:) i pun tgh nak mencari2 cleanser baru..

Nurhayati said...

bestnye la kalau kulit boleh hentam je pakai ape.. kulit i ni sensitippp tensen tul huhuhu..

aieyza said...

tul tu.. main hentam pakai.. yg mana dan.. kdg2 bila p bercuti terlupa bawk, aku main hentam beli kat 7e tu sj.

DaZzlingLilLy said...

azza-nanti i akan update lg tgk camna kesan clarins ni
yati-kulit i tak sensitip sgt,tapi kalau tak sesuai tu naik jugak jerawat
aieyza-sama la aku eza..main beli ja yg kecik2 tu..janji bleh bersih muka

yaya said...

aku penah bli i set clarins..trial pack..tak elok for my skins

DaZzlingLilLy said...

yaya-stakat arini aku pakai hydra matte lotion tu kira orait lg la pasai tak naik jerawat..takpa TA tu dh elok dgn hg..