Thursday, June 11, 2009

Radix Chicken House

RFC sama ka dgn RCH? persoalan yg timbul kemarin nih dengan member2 aku masa kitorang lalu kat depan Radix Chicken House kt kangar tu... aku ni konpom la tak perasan yg wujudnya RFC sebab dok tgk kt kgr ni RCH ja pun...tapi tak kisah la kan..janji halal.. boleh makan tanpa ragu..cewah!
Ptg dlm kul 3 tu me and my laling(mek nab-teman makan aku) pn pi RCH saja nak try..lama dah dok plan nk pi sejak RCH ni baru bukak(1st June 2009)..


Sampai ja aku terus order set ayam goreng(RM7.50) sebab dh makan nasik masa brunch tu..ayaq aku try Radix Koko Ais(sedap! kaw sgt).. my fren order nasik ayam tapi dia cakap belum sampai(???!!) so dia pun order sama ja dgn aku..air dia try Radix Kopi Ais..sedap gak dia cakap(aku tak rasa pon)
Ermmm..not bad gak fried chicken dia,konpom la licin pinggan aku kan..(maunya tak ketat semua jeans aku..tehehe)..dlm 20 min tgh makan aku tgk ramai org dh bawak tray ada nasi ayam..so my fren pun beli tapau nasi ayam plak..
My fren ni kata sos dia pun not bad..aku tak pandai sgt nak rasa sedap ke tak sos dia tu..sos ni ada jual kat kedai2 biasa, so senang nak beli..jom kita support org2 kita punya bisnes...

9 comments:

shida said...

betui la tu... masa kami p... kicap untuk nasik ayam habis... tah apa2 la... pengurusan dia cam kurenggg sikit..

idajer said...

mmg baru jugak terjebak dgn brg2 hpa ni. bagus kan?tapi sayang kat ktn xde pon RCH nih.huhu...btw, u looks so gorgeous in that baju kurung! sweet!!:-)

Faridah Hassan said...

O. dah bukak ekk.. bleh aa p try nnt

kak chik peah said...

kak peah cakap terus terang la.. walaupun HPA nih bumiputera dan jugak islam.. tapi apa yang depa buat kat kak peah tetap kak peah tak bleh lupa.. sebab tuh la kak peah boikot barangan HPA.. biaq la orang nak kata.. hanya kak peah dan ALLAH yang tahu.. anyway cik lily.. bila nak edit nama blog i kat link frens u.. i dah jadi janda bernama kak chik peah yer.. jangan lupa edit.. and hang pakai number phone mana pulak.. laha tau!

Mrs LVoe said...

ala kat shah alam xde ke?? sha nk try nie.. lily courier la ke cni. huhuuh

linahilmin said...

nampak sedap... outlet mmg ada kat kangaq je ke lily..?

DaZzlingLilLy said...

pah-maybe baru lg kot tu yg berterabuq lagi management dia
idajer-dr tempat keja tu yg pakai baju kurung ida
faridah-ha nanti bleh bawak suhaib pi Radix F Ci
kak chik peah-ha sat aku edit..pakai num lama,tapi phone aku rosak lol
sha-lambat lagi kot nk sampai shah alam radix ni..kalau nak sha dtg sini jom lily belanja

nasazfrog... said...

uhhh baru2 ni ada gak dgr pasal ni,,, tup tup dah open dah,, ermm tak tau plak area mane yang ade radix rch nih... ok tak? dia cam kfc gak ke...

DaZzlingLilLy said...

linahilmin-rasanya kat ipoh'kedah ada kot..maybe baru berkembang sebelah utara
nasazfrog-ok la jugak..ayam goreng cam kfc tu ada termasuk nasi ayam