Tuesday, June 16, 2009

Sapa Pandai Cuba Teka..

Sapa terror cuba teka apa kebenda kah yg dlm pic kat atas ni...jawapan ada kat bawah okes..dlm bentuk original..

Pic ni aku snap semalam semata2 utk tatapan leeds..ingat dak hg ada tanya bentuk makhluk ni mcm mana sebenarnya kt aku masa kita pi makan kt depan brasmana ari tu??..hehe.. fresh lagi tau..baru jer ambik masa bot balik dr laut..penuh fridge aku..alhamdulillah..

Sesapa free ptg ni blh mai umah makan udang lipan dengan maggi Vit's..haha..

:

:

:

:

:

:

:

:

:

scroll lagi..sabaq cek no

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

tadaaaa...tak hensemnya dia..tapi sodap nih


UDANG LIPAN

20 comments:

Whitemusk2508 said...

huhu..udang lipan roopanya. banyak ka isinya lily?

Nurhayati said...

1st time tgk udang lipan.. camtu rupanye.. nampak menggelikan.. mesti rasa sedap ek...

ila azila said...

lo.. mati2 aku ingat ketupat berbentuk binatang..hahahaha.. rupanya udang lipan.. biasa makan udang galah jerkkk.. ahaksss..
malam leh dtg ka? petang ni ada futsal.. tak free...hehehehe

shida said...

lily.peberet my hubby ni.. selalu suh gorengkan utk dia..
lepas ni leh cuba resepi yg lily bg plak..

aieyza said...

weh sedap tu
mai skit

azzamoro said...

tak pernah makan. 1st time tengok.

macam tak pernah jual kat supermarket jek. mane nak carik neh..

kak chik peah said...

aper tuh? binatang aper tuh? bleh makan ker? eiii... gelinya kak peah tengok.. eiii.. apa tuh? hahahahahahha

Leeds Al-Malique said...

sedap weyhhhhh!

DaZzlingLilLy said...

aton-isi dia memang banyak..makan saja pon sodap tau
yati-mmg nampak cam geli,tapi amat2 la sedap
ila-dia adik udang galah kot..hehe..eh awat tak mai pon semalam?ponat aku tunggu!
pah-sama la feveret my hubby jugak nih
aiza-kalau hg balik kola blh ar mai makan umah aku
kak chik peah-geli pun takpa,kalau ada depan mata sahih habis kt hg saja 20 ekoq..haha
azza-my fren cakap kat pasar malam area kl tu ada jual,supermarket tak pasti la plak
leeds-serius la yummy and juicy..nyumnyum

linahilmin said...

my hubby suka gila udang lipan ni.. tp bila blk tpg baru boleh makan.. tak pernah jumpa pun kat sini! lily wat masak apa udang lipan ni?

DaZzlingLilLy said...

selalunya goreng or rebus jer lina..tak pandai nak masak lain2..

shida said...

nama dia udang lipan.. kdg2 org panggil udang ketak...

Faridah Hassan said...

lilly... takut....

ixoratasha said...

dear,

i lagi la, mula2 igt ketupat pastu igt mcm subang...hahahaha..

ni first time i tengok udang ni..

mahal ke udang ni? cam rare spesis je..

Mrs LVoe said...

xnak anto kat sha ker? dpt nie goreng garing gn tepung.. cicah gn sos thai.. peergghhhh sedap giler

DaZzlingLilLy said...

pah-tu la kekadang org panggil lain2 tu yg susah..hehe
faridah-mmg tgk gambar nampak cam gerun ja,tapi kat luar ok ja rupanya..sedap tau
myn-2 org dh kata cam ketupat sebab i edit pic yg first tu..rasanya tak mahal sgt..sory i tak oenah beli tu yg taktau rega brapa org jual
sha-kalau tahan lama mesti dh pos kt sha..nanti dtg perlis bgtau lily ok bleh belanja sha makan udang lipan

ila azila said...

hahahaha.. mn nak mai lily.. aku ni kat putrajaya.. hang nun kat perlis.. lepas futsal takkan terus nak naik flight semata2 nak makan Maggi VIt Udang Lipan (ko tau sblm publish.. aku eja udang lipas..hehehe)tak berbaloi aku naik flight.. tunggu ler.. insya allah satu hari nnt sampai gak kut kat wlpun sempadan kedah/perlis.

DaZzlingLilLy said...

orait ila nanti sampai sini bgtau aku eh...

Aida Narina said...

huhuuu, takut sikit tengok udang lipan tuu :p

DaZzlingLilLy said...

tgk dlm pic jer scary..real ok jer aida..