Wednesday, July 1, 2009

Shopping Sampai Penat


Sebenarnya dah lama nak update pasal shopping2 nih..tapi kan aritu aku demam and takder mood..so tertangguh sampai hari ni br bleh update..padahal acara marathon shopping nih was on last saturday wokehh!..ingat tak aku ada mention shopping di dua negara tu?..first sekali for sure la kat msia kan..haha..aku gi Queensbay and 2nd country mesti la kat negara jiran,thailand..buat yg dh lama baca blog aku tau la aku selalu ke mana..kan ke aku tinggal kat sempadan thailand jer..balik jer dr penang dlm kul 10 pm,terus wandy ajak aku pi Dannok..patut ar masa otw balik tu 2 kali dia call tanya ada kat mana..aku mmg tak sempat nak salin baju terus gi sana..huhu penat tau..tapi best!
Me and my sister..lepas penat shopping2 kat queensbay
Mierah and nida..dah besar rupernyer anak sedara aku nih..depa ni kalau bab posing tak pernah tolak..pic taken at jakel sungai petani depan rojak sempoi..kitorang singgah beli kain for raya..tapi tak banyak choice lor kat sini..price ok2 jer la..
Gedik sorang2 dlm fitting room F21.. kat lantai tu bersepah dgn sluar yg aku try.. belinya 2 helai jer pun..

Finally...beli jugak havana..sampai jer Qb terus gi beli tau..tapi sayangnya kaler navy pearls tak dak..ada display jer.. nak beli kaler hitam mcm tak cantik dgn kaki aku.. last2 rembat berry pearls ni.. pasni aku jalan nampak kaki aku je lah..haha..cubaan berani mati..

Ni hasil2 rembatan kat Qb..GAP ada sales tapi tak banyak la dlm 30%.. jeans F21 tu murah giler aku dapat RM90 aja ( nasib berlambak size aku..yea im wearing xs/1 utk F21) .. amat berbaloi.. tapi work pants tu takder sale.. suker cutting work pants F21..

17 comments:

Faridah Hassan said...

owh... gi shoppingg ek... seronoknyerr.. bilelah nak shopping kain raya nih?

ienaadifisa said...

shopping kat danok ek..
musti best...

missyaimi said...

mak aiii dah msk beberapa kali dah k.lily p Dannok tp amy blum smpai lg huhu...

Anonymous. said...

babe, size xs? ;D keciknya kamuuuuu! hehe.

bestnya shopping kat danok tu. serius teringin gila. tapi macam tak worth pulak travel dari kl semata-mata nak shopping kat situ hehe.

ixoratasha said...

teringin betul nak pakai kasut crocs..satu hari nanti i akan beli jugak kasut crocs walaupun ditegah oleh bf i..;p..comfy tak dear?

nanti nak gi Danok lg roger2 i tao and by the way kain oren itu sgt gojes..i sukaakkk!!

seluar f21 tu tayah cite, kita serupaaaaa...hahaha..

mereng pale otak mlm2 ni..

intanloveamir said...

huhu...bestnyaaa g shopping...xsabar nk g shopping brg2 baby...hehehe...

DaZzlingLilLy said...

fairdah-eh baik pi beli cepat baju raya nanti hampa kat sana dh tak bleh nak beli baju kurung raya tau..
ienaadifisa-mmg best pon kak ina tu yg selalu gi sana
missyaimi-tu la tak mau ajak mat zaki pi jalan2..
faida-yup babe rugi kalau u travel semata2 ank gi dannok..better trus ke bangkok..actually utk F21 jer pakai xs,kalau brand lain s jer pon
ixoratasha-crocs mmg comfy sampai kekadang i hentam pakai pi keja..huhu..
intan-barang baby kat hatyai pun best2 gak tau..

Whitemusk2508 said...

:) patut la demam..tu tak kira p shopping kat bandung plak noo..lain kali sambung truih p ke bandung..baru btoi2 maraton..ahaha

::The Shopaholic Tauke:: said...

crocs havana tuh chantekkk...!!!

Leeds Al-Malique said...

nanti harusla kita posing havana purple and havana pink berdua. hehe

Abrahyn said...

cantiknyer selipar blink2 tuh...nak kirim!!!!! i saiz 7...puh lease......!!!

DaZzlingLilLy said...

aron-kalau trus pi bandung agaknya sampai sana dh pengsan..hehe
ShopaholicTauke-cantik..jom ler beli sesama..
Leeds-bukan harus lg babe..wajib..hehe
Abrahyn-bleh2..nanti i nak gi lagi i bgtau u..nak warna apa? i tgk putih pun cantik..kiranya u sama saiz dgn i la nih..vincci saiz 7?

Anonymous. said...

alamak babe, size s tu pun kecik laaa ;p cubit karang hihi.

aieyza said...

weh
len kali nak p danok bagi tau kat aku....
aku kiiirriiimmm......

DaZzlingLilLy said...

faida-mmg agak kecik jgk la..hehe..
aieyza-ok nanti aku roger hg

:: vErde+hAzizi :: said...

huhuhuhuhu...tried to search for that havana in my size...tp sal kaki gajah sangat takde size! hampeh ;p

n that belt yg u pakai tue suits u :)

DaZzlingLilLy said...

hava ni susah skit sis..i pon kena amik size 8(asal crocs yg lain size 7 jer)..belts tu saje mix n match jer padahal belts murah tu..hehe