Wednesday, August 12, 2009

Cempedak di luar pagar?


bukan di luar pagar..tapi di atas simen..heran2..u all pernah dak dengar org kata "jgn letak cempedak di atas lantai simen,nanti sampai bila-bila dia tak akan masak"

sepanjang aku idup musim buah kali ni first time aku dgr benda ni..dua org dah bgtau aku.. pasai apa?..heran..pelik..nak kena test tgk..baru tau teori selaras tak dgn praktikal..

buah cempedak kena tulah raja majapahit sebab dia derhaka kot..hehehe..

7 comments:

:: vErde+hAzizi :: said...

owhhh me tooo...tk enh dgr...ni 1st time ni...ape ek relevant die?

linahilmin said...

ni first time akak dengar.. agaknya thats y, diaorang bungkus ngan n/paper kot! terliur betul tengok cempedak ni.. akak suka sgt cempedak goreng! nyum nyummmm!

Emilia said...

Oh. i pun first time dgr ni.. sedapnye cempedak goreng yum..yum.. :)

ixoratasha said...

i tak penah dengar pasal benda tu, pelik eh..

honeylanz said...

x pernah dgr lak.. tp cempedak grg sedapp!!

blogresipi said...

maybe sebab simen sejuk. :)

DaZzlingLilLy said...

verde-i pun taktau apa relevant dia..
linahilmin-aáh sebab tu rasanya diorang bungkus dgn paper
emilia-sama i pun first time dgr..yup mmg sedap cempedak goreng
ixoratasha-tul myn,i pun rasa pelik..
honeylanz-saya pun suka cempedak goreng
blogresipi-agaknya la..sejuk so dia tak leh nak masakkan diri..hehe