Monday, August 17, 2009

Hajat tak sampai


Sunday yg lembap semalam nih sempat lagi aku gi jenjalan kt sempadan sana..haha..gi duty free kat Pdg Besar..sambil baiki jam my bro,sempat la jugak merayau-rayau test perfume..ermm..menarik coz ada diskaun from 15% to 30%..dlm banyak2 yg aku test tu..yg paling meruntun kalbu yg dlm pic kat atas tuh..wangi harum manis semerbak..entah ke betul ayat aku tuh!..sayangnya cuma tinggal botol besar..kalau botol kecik mesti aku dah rembat..kopak la tengah2 bulan ni nk beli yg large size kan..nanti ada sesaper yg nak gi langkawi bleh aku kirim..kat sana pun murah..haih..sampai skang terbau-bau lagi kemanisan perfume nih..dah la botol kaler biru..cantik sangat..

Satu lagi yg aku suka: Flora by Gucci..tak mampu nak beli handbag Gucci, perfume Gucci dulu pun jadi la kan..tapi kat duty free tu tak wujud lagi Flora nih..SA tu kata new collection tak sampai lagi kat situ..hampa tak terkata..huhu



Dan lagi yg aku suka mengenai Flora nih: iklan dia..best sangat tgk dress model tu berterbangan dlm kebun bunga..nampak sweet and ala2 fairy tales..kalau bleh wat photoshoot mcm ni kan best..tapi,mana nak cari maxi dress merawang-rawang nih..haha..angan-angan udah la kan..

13 comments:

snowiffy said...

hihi..jgn terpedaya sgt dgn iklan (krn akak keja dlm bidang iklan yg suka menggelapkan mata pengguna) tu but i agree mmg floar by gucci tu best sgt baunya!

aieyza said...

fantasy ni mmg best.. aku punya warna pink.. bau mmg semerbak..
midnight ni tak penah test lagi..

nnti leh la bau..

CuppyCakeMommy said...

best la ko dapat shopping perfume..pasni kalau ko g lagi..aku nak kirim perfume hugo boss yang baru tu..nanti bagitau aku tau

:: vErde+hAzizi :: said...

tunggu lagie few months mesti masuk dah :)
btw im more into fruity smell...so flora by gucci nie cam kureng skets

blogresipi said...

Salam singgah dari blogresipi. :)

m!sSy a!m! said...

xpa2 nnti klu ada pencarian tuk model gucci akan amy inform kat kak lily 1st...hihihi

Nurhayati said...

best tak bau flora ni.. kalau best nak beli gak la.. tuk raya bole hihi

DaZzlingLilLy said...

snowiffy-iyer la iklan mesti kena buat best2 sebab nak promote produk..yup i pun suka bau flora nih
aieyza-bau lebih kurang mcm yg pink tapi manis skit
CuppyCakeMommy-aku dah test yg tu,bau fresh and limau..susah la nk desvribe..ok nanti aku helo ko if aku gi sana
LadyVerde-eh sama la i pun suka fruity smell..
blogresipi-wsalam..singgah2 la selalu yer
missyaimy-model gucci?tak cukup inci..hehe
nurhayati-sama la i pun mcm nak beli perfume raya..hehe..kalau u suka yg bau manis,mmg sedap la bau flora nih

Leeds Al-Malique said...

aku perfume mesti takpenah nye habih, sebab bila separuh ja mesti bau dia dah tak rasa best. apsal eh?

DaZzlingLilLy said...

sama jugak dgn aku,tak pernah habis..keja beli baru ja..yg pasal bau dh tak best tu maybe sebab dah lama kot..takpun time kita travel kekadang tinggal dlm keta kan panas..so bau dia pun berubah..

honeylanz said...

akak aim nk daisy marc jacob. sampai now x terbeli. ms pg langkawi.. lidah kelu..takut nk habaq kt taukeh..nk parfume ;)

feena manaf said...

salam k.laily..
taktaula k.laily still ingat saya ke tak..sy dulu junior k.laily kat sek.sains dulu..kalu nak perfume kat langkawi gitau saya..saya bole tolong belikan...contact saya : feena.manaf@gmail.com :)

DaZzlingLilLy said...

feena-eh k.laili ingat feena lagi la..selalu tgk pic baby boy feena kat friendster..comel..ok nanti k.laili msg feena k..