Monday, August 10, 2009

Jeans & Kain

Hellu my babes...hows ur weekend?...

Me?.. have a superb weekend..yeya..sronok..

Hari2 penat tido malam lena sampai tak sedaq apa..letih sangat..haha

U know why i letih sangat??...jalan2 banyak sangat!

Jumaat tu balik dr Satun..sampai umah pun dh kul 7 malam..

Tercapai gak hasrat aku nak belikan Pn Tulip pasembor kt Satun..dia pesan kalau gi sana tlg belikan pasembor sebab dia teringin nk makan utk baby aisya dia tu..ok baby nanti dah lahir jgn meleleh air liur lagi k...hehe..


Then balik tu dapat sms my akak ipar..i recieved my jeans..sukanyer..

Thanks aida(Fashion Forward)...Miss 60 jeans,i dapat dgn harga yg agak murah sebab aida bawak balik msia..Aku mmg suka jeans Miss60 sebab cantik2 and fit ngam2 jer dgn aku..satu lagi jeans baru aku is from Baby Phat..yg ni order from Nek Rock's..suka kaler biru ni..and one more..lambang kucing tuh..remind me of my Puteh..

Tahun ni banyak betul aku beli jeans..last year rasanya 2 helai jeans jer pun aku beli..setakat ni ada dlm 4 helai jeans baru dah aku beli(bg aku banyak la 4 tu..org lain mungkin sikit)..dlm kepala aku ada lagi sehelai Gues jeans yg aku suka..nak beli ke tak...price dia RM699..mahal kan..patut beli ke tak utk raya?..berbaloi tak harga tu?..bagi pendapat skit..

Satu perkara lagi yg membuatkan aku kernyih sampai ke telinga bila hari sabtu gi shopping kain utk raya..best tau pilih kain ni..aku suka sgt kalau org mintak pendapat utk pilih kain..



Semuanya 5 pasang..tapi bukan utk aku..biasa la time raya kan..beli utk my in law,my auntie and my ex biras..hehe..tapi tetap jugak terselit 2 pasang aku punya..wajib!..entah zaman bila nak pakai pun taktau..rasanya jadi baju kerja aku..

Huh rasa tak sabar plak nak tunggu puasa..tak lama lagi kan tinggal 12 hari jer lagi...

15 comments:

aieyza said...

lily, beli tak rantai pearl tu?? leh melaram raya ni...

DaZzlingLilLy said...

tak beli lagi..pasar malam sabtu la..aku balik ari jumaat..next time aku pi nanti aku beli k

Aida Narina said...

Ahhhh pinggang kecil. Tak aciiii ;p ;p :)

Emilia said...

lily, nice la baby phat jeans tu :)

Leeds Al-Malique said...

nasib baik aku tak belikan jeans replay yg hang nak kat ebay tu. replay ciplak tu sebab tu murah.

yg babyphat tu cantik & comel arr, aku nak beli tapi takut tak padan, hang beli saiz apa?

Nurhayati said...

suka la jeans baby phat tu..ada tucin.. comel sangat..

wah byknye soping kain.. cantik2 lak tu.. ;)

azzamoro said...

lawala jeans tu...tepekla gambar u melaram..hehe

DaZzlingLilLy said...

aida-takdak ler kecik sgt pon..besa2 jer
emilia-aáh cantik...suka kaler dia..angkut bakul sendiri..tehehe
leeds-kita pakai size labih kurang ja kan..yg tu aku beli saiz 3(26)..nanti balik mai try2 yg aku punya dulu..
nurhayati-sebab ada tucin yg i beli..sgt kiut..ala kain2 tu belikan utk mak2 sedara,bukan i punya..huhu
azzamoro-kalau tempek gmbr i nanti org ckp gila glemer plak..kuang2

ixoratasha said...

miss 60 tu cun la color dia..

takpe beli jeans byk2 sebab memang pakai pun kan plus tak cepat rosak..worth it!

dah abis ganti puasa ke dear? i lagi 5ari..huwaaa...

DaZzlingLilLy said...

ixoratasha-ye betul jeans tahan lama..puasa? tak abis lagi..10 ari lagi..huhu

ixoratasha said...

tak sempat la kot nak settlekan..

i lagi 4ari tinggal, panas2 ni lagi la kuat dugaan..:P

All about my Life... said...

wow..baby phat jeans tu mmg hot laa..

DaZzlingLilLy said...

se'hot'cuaca sekarang nih..ehehe

Tulip said...

makasih byk2 tau belikan aku pasemboq haritu...sedapppp sgttt...nextweeknya mak aku pulak p siam...beli lagi 2 bungkus tuk aku heheh...gila pasemboq setoi betoi aku ni hehehe

DaZzlingLilLy said...

tulip-small matter ja tuh..mmg sedap pon makanan kat sana..aku suka..hehe