Wednesday, August 19, 2009

Milky story mory




Rasanya aku antara golongan yg bertuah sebab dr kecik sampai besar tak pernah nak berubah selera terhadap susu..iyer la kan masa baby minum susu..pastu dah muda 'remaja' skang ni pun still lagi boleh minum susu..

sebab apa aku kata 'still lagi boleh minum susu'?..kan setengah org tak bleh minum susu sebab rasa cam nak keluar balik or mmg tak bleh nak telan langsung kalau minum spesis2 susu nih..

ala aku ni pun takdak la minum susu hari2 pun..on/off jugak..baru2 ni jer yg start minum balik..tu pun sebab masa ronda2 kat kedai tetiba rasa cam nak minum susu.. so aku beli la Anlene Chocolate tuh..pack kecik jer pun..ni pun sebab terpengaruh dgn iklan Michelle Yeoh yg tgh exercise beramai-ramai pastu tulang reput tuh..hehe..scary kan?...

U all yg tak bleh nak minum susu pure tu apa kata try perisa lain..choc ker,strawberry ker or vanilla..sebut pasal vanilla terus tringat ada user Usana (aku baca dlm blog my dear Leeds) cakap French Vanilla tu sedap..hah mula la puan dazzling ni terpengaruh..aku memang hantu vanilla..jgn tak tau yer kalau ice cream pun i'll choose vanilla than choc lagi..rasa manis jer..aish tergugat iman gua!

Jgn salah anggap plak bila aku tertarik dgn Usana ni..kang tak pasal org cakap 'dah kurus pun nak makan lagi benda2 alah ni'.....org kurus pun kena jaga kesihatan jugak yer..utk makluman aku mmg tak gain weight langsung dlm 4 thn nih walaupun melantak tak kira masa..disebabkan tabiat pemakanan aku yg tak berapa best ni lah yg aku nak try Usana..for health concern bebeh!..Lagi satu hal kan ker Ramadhan dah tak lama lagi..so bleh la minum Usana products ni utk sahur..aku nih kan bergerak aktif ke sana ke mari..sesuai sangat la kan..tambah lagi kalau time conduct makmal..2 jam straight tak bleh nak duduk langsung..lenguh kaki gua tau..

(kurus ker?..perasan..haha..just ngam2 dgn tinggi aku..kira ok2 jer..)


Ok2 udah ler membebel pasal susu musu nih...nanti apa2 perkembangan terkini aku update yer..

12 comments:

honeylanz said...

akak pun boleh accept susu lg.nak2 ms pregnant dulu min 2 gelas sehari. pg & mlm...

Leeds Al-Malique said...

cepatler beli! hehe puasa tak lama dah ni..

CuppyCakeMommy said...

usana tu susu apa lily?tak pernah dengar pun

Mrs LVoe said...

sha bole minum susu brand dutch lady je.. yg fresh milk. lain2 rasa nk muntah.

azzamoro said...

nak try jugakla nanti. terpengaruh tengok kat blog leeds. hehe. tunggu ujung bln nanti..

Diarihatiku1976 said...

kna minum susu tau,, akak check tulang hari tu... tulang akak mcm umur 40 thn dah.. padahal baru awal 30an... bahana tak minum susulah tau...

idajer said...

oh..susu mmg sedap kan!! suka jugak...:-)

DaZzlingLilLy said...

honeylanz-masa preggie mmg penting kan minum susu..
leeds-yea aku mmg confirm nak beli..
CuppyCakeMommy-huda ni produk baru..aku pun baru dgr jer..nanti ko mel aku k..
MrsLvoe-i ni semua brand bleh telan..hehe..
azzamoro-kita ni sama ler terpengaruh..tapi pengaruh ke arah kebaikan takper..
Diarihatiku1976-itu la pasal dr skang dh kena start minum susu..
idajer-bleh geng la kita ni..

Anonymous. said...

babe, yang tulis email kat leed pasal french vanilla tu kita laaaaa hehehehehe :D :D :D

DaZzlingLilLy said...

faida-owh u ker..hehe..i pun nak try ikut jejak u..bunyi mcm sedap jer french vanilla tu..hehe

All about my Life... said...

lily - zan xley minum susu..bau pun ley nak muntah..that why badan camni jew dr dulu..tp zan pun dr sek lg..bdn mcm ni jew..mkn la byk mn pun..samalah..zan suka perasa vanilla..

DaZzlingLilLy said...

hehe..takpa zan jgn susah ati..dah slim elok dah tu..tak payah pening2 nak pikiaq nak kurus..