Saturday, September 5, 2009

Tercabar imanku..

Hari ni aku start balik puasa setelah 6 hari bercuti utk sementara waktu..lepas aja mandi tgh hari tadi..aku masuk bilik and nak ambik baju la konon..tetiba kan..prakkk!..habis satu row baju yg aku hang tu jatuh ke bawah sebab skru yg gantung dia tu longgar..tension!..rasa cam nak marah jer..baru ingt nak kemas2 umah pas pakai baju..alih2 kena kemaskan yg ini plak..tapi sabaq aja..kan bulan puasa..


banyak tu...huhu..tapi bila dah kemas rasa cam puas hati plak..nampak lagi tersusun dr asal..ada hikmah di sebalik apa yg jadi..hehe..



haaa...kan dh kemas..
Habis jer kemas almari terus sambung kerja2 suri rumah di hujung minggu plak..menyapu,mop lantai..haishhh..banyak ler kerja..tapi aku tak terasa sgt penantnya sebab aku minum ini time sahur...


Lebih kurang seminggu dh rasanya aku minum Usana Nutrimeal French Vanilla ni..(masa tak puasa minum time breakfast la kan..hehe)..alhamdulillah mmg perut terasa kenyang and aku suka rasa dia bila campur dgn susu Anlene+wangi plak tuh..high in calcium,protein..and mcm2 mineral lagi yg baik utk badan kita..tambahan utk ladies mcm kita ni..ingat nak order AO Pro plak pasni..lagipun aku bukannya ada guna supplement apa2 pun selain EPO tu..

So sesapa yg berminat boleh emel aku..

11 comments:

Anonymous. said...

setuju with you! memang bila minum USANA time sahur tak rasa lapar. even sekarang pun after berkejar sini sana, sapu rumah, mop lantai semua ... saya cuma rasa dahaga je huhu.

i love my Nutrimeal too! :)

honeylanz said...

sabar jgn x sabar. hehehe hr ni akak pun buat keja2 suri rmh tgga gak.. vacumm n mop bagai..

Nurhayati said...

hihi.. mmg ada hikmah jatuh kan..kalau tak mmg lambat nak berkemas.. =)

DaZzlingLilLy said...

faida-sama jugak dgn i..rasa dahaga jer skit
honeylanz-iyer la kan akak..kalau ujung minggu tu sakit pinggang dibuatnya
nurhayati-tepat sekali..entah zaman bila nak kemas pun taktau kalau tak jatuh

Leeds Al-Malique said...

itu tandanya baju banyak dah, sedekah skit kat aku muehehehe

linahilmin said...

alahai lily, mmg geram je kan bila kita plan nak wat yg lain tetiba kena wat pulak dgn yg tak termasuk dlm list-to-do...!!!
ps- happy belated wedding anniversary.... moga kekal bahagia sampai syurga! Amin

DaZzlingLilLy said...

leeds-mana ada banyak pun..hehe..
linahilmin-thanks akak..mmg geram tambah2 tgh puasa..

ienaadifisa said...

ala siannya dia
dugaan tuh..
sabar noo


hehe
lily duduk mana ye

aieyza said...

nnti aku p amik skit nutrimeal tu.. leh try.. penat oo mengajar time posa-posa ni.. dah la cakap pelan2 tak dengar.. nak kena ckp kuat2.. pastu campur menjerit geram kat budak2 lagi.. huh.. mencabar betui..

kena sehari 3-4 jam kelas, aku pon dh lembik...

DaZzlingLilLy said...

sabaq dah ni sis..hehe..lily kat kuala perlis

DaZzlingLilLy said...

aieyza-ha bleh nanti singgah umah aku tau