Thursday, October 15, 2009

Nutrimeal and Poly C

Geram betul la....sebenarnya banyak sangat benda nak update..tapi tak tau pasai apa PC kat umah tu tak blh nak connect..geram tau..opis plak skang ni aku jarang masuk sebab lab banyak di makmal school lain..
okeh kali ni aku nak kongsi pasal my fav drink...USANA NUTRIMEAL..
My Nutrimeal French Vanilla dah habis so aku cuba plak tukar ke Dutch Choc..erm..also yummy..tapi kali ni aku try mix dengan Marigold HL Low Fat Milk..memang sedap sesangat rasa dia..macam French vanilla dulu aku mix dengan susu Anlene,tapi Dutch choc ni tak berapa best sangat bila aku mix dgn choc Anlene..u all cuba la tgk mana tau kot2 kena dgn taste u all kan..

Selalunya aku cuma pakai 1 1/2 scoop jer time breakfast..bg sesaper yg rasa tak kenyang tambahkan jadi 2 scoop yer..




NUTRIMEAL is a great-tasting nutritional drink mix that contains protein, carbohydrates, dietary fiber, and many micronutrients. Each serving of NUTRIMEAL contains 8 grams of dietary fiber, and 15 grams of soy, whey and other proteins. Soy protein is a complete protein, containing all of the essential amino acids. NUTRIMEAL contains numerous soy phytonutrients and soy isoflavones. Whey protein, which is easily digestible, is also an excellent source of amino acids.
8 grams of dietary fiber
15 grams of protein from soy, whey, and other sources


Sesapa yg berminat nak try nutrimeal boleh ambik sampel kat aku k..tapi syaratnya kena ambik by hand..sesapa yg stay kat perlis bleh wat appointment nanti kita jumpa..


Dr dulu sampai skrang mmg aku ambik vitamin C..alah brand2 biasa yg kita bleh cari kat farmasi and gurdian tu..disebabkan USANA pun ada Vit c dia sendiri so skang aku bertukar ke POLY C..price utk member is RM88..nampak macam mahal kan...?..tapi sebenarnya murah jer sebab ada 120 tablets..sehari makan sebijik..so Poly C ni bleh tahan sampai 4 bulan..kiranya sebulan cuma RM22 jer utk source vitamin c..below are some details about Poly C..




The value of vitamin C in promoting good health and well-being has been known for years—as evidenced by the many vitamin C products on the market today. But USANA's Poly C® supplement stands above the rest. Formulated with a unique blend of highly bioavailable mineral ascorbates, all of which have potent vitamin C activity, Poly C provides higher levels of vitamin C than ascorbic acid alone.

6 comments:

Syatilla said...

Nutrimeal Choc mmg sedap.I mcm u jg.Minum dgn dutch lady low fat milk.awal2 try dgn perisa choc tp xbest sbb combine choc n choc buat rase mual.dgn susu mmg sdap.mcm coklat shake je rasenye..hehehe

aieyza said...

sory lily,
tak smpat nak p amik lagi sample kat hang..
aku la ni fobia nak kuar malam..
masih trauma lagi..
jgn kata mlm, drive sorang2 siang hari pon still lagi takut2...

nanti aku roger hang dulu kalo nak p amik k..

hasmalizaLUVhasmiza said...

i pon guna nutrimeal choc tu.tak berani nak try vanilla la,takot taktau nak match ngan ape.hehe.tp nutrimeal choc tu i campor ngan soya.klu campo ngan susu..loya tekak.ekekke.tu la kan,selera lain-lain...

Anonymous said...

dik lily,
nak gak sample free la..tp if akak beastfeed bb la..blh tak?dik leed dah bg detail pasal dis prdk..tgh pertimbangkan nak try or not..sbb since give birth ari tu akak jadi kuat mkn..napsu mkn menjadi2..mb sbb akak bf bb kt...tak tau la...if akak amik prdk ni tak menjejaskan susu akak nak try gak la..

~raina~

Anonymous. said...

babe, kamu buat saya nak beli Poly C jugak. you're right, RM88 for 4 months is so worth it :-)

mana tahu nanti boleh cantik macam kamu jugak babe! hehe.

DaZzlingLilLy said...

syatilla-yup betul rasa mcm choc shake..
aieyza-sian hg eza..nanti roger ja aku tau..
hasmaliza-vanilla u match jer dgn susu biasa..sedap tau..
sia raina-sis nanti emel lily pastu kita set nak jumpa kat mana..
faida-owh yg baik harus semestinya dikongsi..lets cantik togather..hehe