Tuesday, November 24, 2009

Masalah Pompuan


Ramai yang tak percaya kalau aku kata "aku buncit"..serius..mmg org tak caya..tapi aku yg tgk sendiri mmg sah la kan aku agak 'tebal' kat perut tu..ramai tak percaya sebab depa kata aku dah kurus..aku mmg dah kenalpasti (soal selidik secara lisan dikalangan teman2 aku yg perlu dirahsiakan nama mereka...hehe..)


Ermm..fine..mmg badan aku ni size sedang2 saja..so org tak perasan pon..tapi bila aku measure kt area 'tebal' tu...in inch is 31.5 and 79.5cm (pengakuan berani mati..ukur jgn tak ukur)...padahal waist baru 26.5 ajer.tak sesuaei langsung...TAPIIII...sebenarnya dah banyak berkurangan tau kat area yg 'tebal' tu..nak tau aku wat camna? Aku wat
'SIT UP 10 KALI SEBELUM TIDO & 10 KALI BANGUN TIDO'
benda ni dr zaman remaja lagi aku amalkan..sebab dolu2 ni aktif netball and taekwondo..pastu bila semakin 'muda remaja'..kekadang tu failed jugak wat sit up nih..tapi sebulan kebelakangan ni insaf balik..hehe..kena wat hari2 yer kengkawan.try la dlm 2/3 bulan..harap2 dapat la perut yg mantap..no more 'tebal' lagi..hehe..effect mungkin berbeza ke atas individu okes!....

Pic:ISTOCKPHOTO

Selain tu aku kurangkan pengambilan nasik lemak..gantikan dgn nutrimeal..kiranya breakfast aku amik nutrimeal shakes..lunch and dinner cam biasa la..nasik berlauk..ops..jgn lupa banyakkan minum ayaq kosong jugak tau..lagi bagus ayaq suam..yea..dr kecik my mom dah train minum ayaq kosong..bawak bekal pi sekolah pun ayaq kosong jer..
Okes2...enuf sharing..tapi kena ingat body aku tak la se'mantap' mana pun...setakat boleh share cara2 nak kurangkan part 'tebal' tu jer...
**Semalam aku baru dapat USD40 lagi dr USANA..alhamdulillah..kiranya bulan ni dah 2 kali aku dapat 40USD..equal to RM288...syukur sangat..and thanks to my USANA frens..terutamanya leeds..so sesapa yg berminat nak join please emel me here..jom kita sesama earn extra income...

10 comments:

honeylanz said...

10 kali sit up yea... mlm ni gak practice..

DaZzlingLilLy said...

10 kali seblm tido and pas bangun tido yer sis...sikit jer tu..

nasazfrog... said...

ha bagus jugak tu kan,, walhal bukan lama sgt pun nak ambik masa,, cuma kita ni je kengkdang malas,,, yup arini jugak saya akan start buat sit up... :)

Nurhayati said...

kalau u cakap perut u buncit.. perut i ape lagi.. tak tau la tebal max ke berapa ntah huhuhuhu

balik ni akan wat sit up ngan jaya nye heheheh confirm esok bangun perut cramp hihihi

Diarihatiku1976 said...

wow.. nak buat ler malam ni..

linahilmin said...

baru wat 3 kali dah rasa nk pengsan!!! huhuhu! lilly nampak jenis petite (read:comeiii).

HAPPY BELATED BIRTHDAY TO YOUR BELOVED HUBBY!

DaZzlingLilLy said...

nasazfrog-kejap jer 10 kali tu..jgn lupa tau wat mlm ni
Nurhayati-kebanyakan org ada masalah 'tebal' tu yati..maybe a few yg lucky jer takder tebal tu..
linahilmin-thanks sis..lama2 kalau wat 10 kali tu kejap jer..tak rasa penat pon..i'm not petite act,tinggi dlm 162cm.
Diarihatiku1976-tak malam pn bleh wat akak..try tau

DaZzlingLilLy said...
This comment has been removed by the author.
shida said...

Lily...kami pun ada masalah yg sama... dulu pernah buat.... tp 2-3 hari jugak la sakit urat perut...
ha,.. tunggu pas bersalin.. kalau boncit lagi...kena wat laaa

DaZzlingLilLy said...

shida-tu la kan pah..kita nampak ja kecik..tapi tetap la ada prob tu..tunggu pas bersalin br wat dapat balik body cam anak dara