Tuesday, December 22, 2009

Gula

Rutin pagi aku pas bangun tidoq semestinya bancuh air utk wandy..pagi tadi ni pas dah ceduk nescafe tu terus buka bekas gula...tgk2 dah abis..semalam lupa beli..tapi nasib ada gula yg selalu bawak balik dr hotel tu..so cukup la utk air dia segelas..macam biasa aku teruskan rutin aku,mandi pagi..dah mandi perut plak lapar..rasa cam teringin nk makan bihun goreng ja..dgn rasa confident yg semua bahan dh cukup lengkap aku pon mula la memasak..sekali nk letak gula tgk2 bekas kosong...ermmm...takper stop kejap masak terus gi kedai..
Kat kedai first:apek cakap gula dah dua minggu tak sampai...(ok la...pi kedai lain)
Kedua kedua:Apek cakap gula dah lama tak sampai..tgk la ptg ni..(uncle aku nak masak la ni..kalau ptg ni baik aku pi beli di kangar)
Kedai ketiga:gula habis la...(aaaaa?..tercengang aku..nak wat camna ni..malas dah nak pi kedai lain..)
So option yg ada cuma satu..
hehehe..darurat punya pasal..lantak la janji bleh makan..gula jugakkan wpun gula kaster..apa beza pun aku tak tau dgn gula pasir biasa..manis jugak..maybe harga jer mahal sebab gula kaster 450g =rm1.70..tak kisah lah..
kes2 mcm ni jadi sebab aktiviti seludup gula punya pasal la nih...nak seludup pun tinggal la skit kat malaysia nih..tau la kat siam nun harga gula mahal..haish...macam-macammmmm...
Ok habis dah membebel..hehe..nak ceta aktiviti aku last weekend plak..sebenarnya tak planning pon nak pi hatyai..macam2 hal jadi sebelum nak pi tuh..penat sgt..hehe..last2 sampai gak aku kat sana..tapi mood nak bergambar tu kurang..
Aku gi shopping kat Central dgn gilfren kawan my hubby..nasib ada juru bahasa..dia plak blh speaking..happy la aku..hehe..kat Hatyai YES tak berapa best sgt..setakat ada less 5%-30% jer banyak..ada jugak yg sale sampai 50% tapi item sgt limited..so aku shopping skit2 jer lah..
ni jer pic aku yg ada pon..kat hatyai skang ni cuaca sgt windy..best2..tak panas..lepas gi central wandy plak ajak merayau2 kat gerai2 tepi jalan tuh..macam2 pilihan..tapi aku paling suka buah berangan yg jual kat tepi jalan tu..sambil2 jalan bleh makan buah berangan panas2..hehe..
Owh ya skang ni hatyai mmg ramai sgt dgn org malaysia..musim cuti la katakan..so kalau u all nak shopping kat gerai2 tepi jalan kena pandai tawar menawar sebab penjual skang sombong pastu dia letak harga tinggi melampau..ada satu jaket tu aku dgn wandy penah tanya masa first visit dulu..RM150,pastu yg terbaru ni dah jadi RM240..mintak kurang pun kasi rm200 jerk..melampau tul..

unik kan katil ni..?..first time aku dapat katil bulat camni..hehe..

nama hotel ni serius aku taktau..dia macam resort jer..ni jer bilik yg ada pon sebab hotel dlm town semua penuh..kalau sesapa nak gi hatyai masa cuti ni please booked dulu hotel..org ramai giler..nak cop passport pun jenuh Q..

ok..itu ja update aku utk kali ni..esok/lusa taktau lagi nak gi jalan mana..aku cuti start awal muharam aritu sampai sabtu ni..yahuuu..dok umah...

10 comments:

honeylanz said...

unik nye katil ni...mcm takut jatuh aja..hehehe

Lady of Leisure said...

nice blog i follow yeah..
:)

DaZzlingLilLy said...

honeylanz-takut gak jatuh..tapi dah tido terus tak teringat..hehe
Lady of Leisure-ok thanks dear..i link u skali k

R with 3D said...

bestlah tgk u shopping kat siam selalu..tapi my hubby ni pemalas nak drive tu yg geram..nanti nak join u leh?hehehehe..

ila azila said...

biasa katil aku tido square shape tak pun triangle shape je..tak penah lagi dpt tido cirle shape nihh..hahahaha.menarikkksss

aieyza said...

bestbest katil tu... leh tidok keliling... hahha...

DaZzlingLilLy said...

R with 3D-bleh ja nak join..jom la
ila-cantik menarik tertarik..hehe..triangle ila?aku tak pnh jumpa lagi..
aieyza-ha tu la tido angle mana pun takpa aiza..tapi kena duk tgh la..satgi jatuh..

me said...

bestnya katil bulat lily.....syok la dok utara nih...blh selalu pi oversea...barang2 murah lak tu kan :)

DaZzlingLilLy said...

katil bulat sewa jer sis..hehe..yup barang kat thailand murah2..mmg best

Ceritera Kaseh Diari Hatiku... said...

zan baru perasan...pic yg 1st tu..ms thn 2003..zan ngn company tmpt keje dulu gi Hatyai..nginap situ la..