Friday, February 27, 2009

When she's good, she's very good, but when she's bad, she's unmistakably M·A·C!

Korang dah baca In-Trend March? Best jugak isu kali nih..antara yg best KENAPA GADIS SEKARANG TERGILAKAN SUAMI ORANG? (jawapan utk soalan ni amatlah subjektif...terpulang kepada individu..hai susah betul la idup kalau dah terjebak..) dgn hal2 penjagaan kulit...banyak saranan produk yg best2...
Dan yg paling menarik hati aku masa dok selak2 In-Trend nih...ternampak satu jenis makhluk kesukaan aku..kucing...tapi dlm bentuk kartun..Hello Kitty by M.A.C.
Ish cute giler...mmg menguji keimanan betol!!!..sabar je la..tapi mcm nak jugak2...kengkawan,ada diantara anda2 yg akan menjadi magsa ku utk tlg membeli nanti..bolehkan?..siapakah gerangan itu?...tungguuuuu
Plush Toys...dia pakai dress stripe and kitty kaler itam,sgtlah unik..ada ker kat mac counter

Ini satu kewajipan...nak tambah collection

Brush set..perlu ke tak entah?..tapi nafsu kata mmg perlu..


Make-up bag...cute jugak...


Blusher...ni pon wajib coz yg dok pakai la nk abis dah..

Semoga hajatku ini tercapai...

Wednesday, February 25, 2009

English Teacher...Me?

Owh so no..no..nooo..(answer 4 the above title)..kaitannya macam ni.....


dua ari lepas masa aku dlm keta lg otw balik keja,my neighbour dr jauh lg melambai-lambai kat aku..so aku pn angkat tangan bg isyarat kejap eh! kat Auntie Ahun tu..pastu aku pn park keta depan gate and terus dia mai kt umah aku..


"Ili (She used to call me Ili instead of lily/laili)mau dak ajaq Ben(her son) English dgn Matematik?"...arrrr...english???...nak tergelak pun ada..aku bgtau dia kalau nak ajar maths or science tu mmg tadak masalah la kan..tapi English tu aku mintak maap awai2 la..surrender...


So skang ni aku dgn rasminya dah ada anak murid utk jadi cikgu tuisyen maths..hehe..first time nih..tapi tak start lg la kelas aku ni..Ben ni dia nak amik PMR..pasni jenuh aku kena study balik silibus form 3..sebenarnya taktau nak start mcm mana and dari mana..


nak revise balik yg form1 and form2 dulu ka?


nak trus wat soalan2 ala PMR ka?


nak pakai buku apa yg bagus?


so sesapa yg cikgu kat sini blh tlg bg idea skit...aku nak anak murid first batch aku ni ada improvement nanti...takot tau...kot2 aku ajar dia tak paham..kalau sesi kali ni berjaya..next year bleh ar buka kelas tuisyen plak..wahaha..


pic kat bawah ni tadak kena mengena dgn entry ni okies...sekadar hiasan dan eyecandy utk menghiburkan hati(terpaksa hiburkan hati pasai udah kering kontang poketku gaji masuk lambat bulan nih...huhu)...jom kita layan..



Tana...ni ala2 pedder red yg aku suka dulu tu..

Carmela2..nama mcm biras aku la plak..Kamila

Monday, February 23, 2009

Jakun nya aku


Baru semalam aku start baca Twilight...masa org lain tgh demam pasal twilight aku still tertanya2 lg apa kebendanya twilight tu..siap msg tanya leeds lagi..then baru aku tau..tajuk novel rupanya..(jakun bebenor la minah ni kan)..memandangkan masa tu tgh baca Remember Me so malas la nak cari twilight tu..kemudian dapat tau anak sedara aku dah abes baca,apa lagi aku pun pinjam la kat dia..wahaha..(maksu nak wat karun kat umah dah rasanya kakak!!)..

Perkara pertama yg aku tgk kalo aku baca english novel is ,language dia..kalau ayat bahasa inggeris tinggi and berbunga2 tu alamatnya lambat la aku nak habiskan..maklum la saya ni org kampong..tu yg tak berapa pandai english..masih merangkak2 lagi nak belajar english..tapi rasanya Twilight punya bahasa mcm ok2 jugak la..(ok pun maunya 2 3 bulan gak nak habiskan satu buku..)


(Gambar zaman bujang dolu-dolu..hehe)

Ha..ni nak update pasal cik puan tulip sikit..sabtu lepas aku and the gang(aieyza,isma and ja) sempat pi melawat bibi kat umah dia..alhamdulillah dia dah selamat menjalani pembedahan utk buang cyst and baby dia pun selamat and dah 10 weeks pun..skrang dia dlm recovery process..jom kita doakan moga dia cepat sembuh ok..(bibi cepat la mai keja,aku nak pi wat thumb print dgn hang ni..hehe..)


Masa kitorang dok sembang2 tuh..sempat la bertukar2 ceta..menurut bibi,masa dia kat hospital putrajaya tu,doc dah kesan yg dia ada cyst tapi tak bgtau (x explain) kat dia pun, just tulis dlm medical report ja..iya la kita ni bukan doc kan kalau baca report tu sendiri pun mana la nak paham apa kebendanya cyst tuh..merbahaya ke apa ke mana la nak reti..so korang2 pasnih kalau ada medical report mintak la doc tlg explain kan kat kita yer...

Wednesday, February 18, 2009

Anganku

Lately aku asyik terfikir bout new hbag yg sesuai utk aku bawak gi kerja..bukannya apa..yg aku bwk skrang ni dah ok sebenarnya(biasa la naluri kewanitaan yg tamak and tak pernah cukup dgn 10++ hbag kan..ngada-ngada!!) tapi aku mcm kesian ja kat dia pasal selalu ja kena hujan and panas sampai ada part2 dia yg dah rabak..sian dia kan..kan?

Bila dah dlm kepala tu asik ada habg ja..mula la aku jelajah segala website..coach yg baru pun cantiks2 kan...tapi memandangkan aku mencari teman utk aku galas gi kerja..ada 2 jenis coach and sejenis mulberry yg tersangkut di mata aku(tapi belum turun ke tangan utk mengeluarkan $$$$..huahua)

Addison Spectator Leather Bag

Penelope Leather Shopper

Mulberry bayswater tote coated canvas

Semuanya cantik2..tapi kalau nak beli yg salah satu di atas ni..kena fikir dulu bebanyak kali sebabbbb..........my sister ada ajak aku gi sumwhere di negara seberang utk shopping2 wat bisnes..camna eh?..(owh alangkah bestnya kalau aku ada berjuta $$$$...boleh rembat semuanya sekaligus sambil wat bisnes sama)...mana ada shortcut utk senang cik puan lily oiii...(sekadar ingatan utk diri sendiri!..ada masa lagi utk aku berfikir..(hbag?..bisnes?)

I also heart dis tattoo collection + its in white....

Leather Tattoo Clutch

Tattoo Print Leather Tote

Monday, February 16, 2009

My Sales Blog

Proudly present my new sales blog
feel free to visit my sales blog and i promise to update with more great stuffs soon..

Friday, February 13, 2009

Early Wish


Happy Valentines day to everyone...
So apa plan korang2 semua sempenan V-days? Aku mmg tak pernah nak celebrate V-days dgn my hubby pun selama ni...so kitorang mmg tadak plan utk V-day nih..kalau nak berkasih sayang hari2 pun bleh kan?...(To my hubby: I LOVE U SO MUCH)...


bukannya apa update awal pasal V-days sebabynya esok dah cuti so means aku tak on9 la kan..
and 1 more thing...aku skrang tgh wat sales blog utk aku lelong my stuff...maklumla banyak sangat..kekadang beli tak sempat nak pakai pun lg...agak2 korang berminat tak dgn barang2 aku? do leave a comment k..aku nak tau respond u all..nanti bila dh siap blog tu aku bgtau URLnya..

Wednesday, February 11, 2009

owhhh kasut...

Berkenan+angau+sawan sesangat dgn below shuzss ni...


1)Antonela by 9west

Tak sure ada ke dak lagi kat KL..tapi kat website dah sale.It means that mmg dah lama la wujud dlm web si Antonela nih..dah search kat ebay,tapi mahal la plak..price+postage almost rm300..tapi aku nak kaler itam


2)Black double buckle by Dorothy Perkins

ni pun cantik..kat website price GBP30 jer...

.....


tapi kan...


.........


3) Topshop leather jacket ni pun cantik..tengok kat ebay..murah banyak la dr original retail price..cuma ada 4 ari je lg utk bid....



dushhh...pening..pening..nak yg mana satu eh?..dah la tengah2 bulan ni...leather jacket ker kasut?....?????

Monday, February 9, 2009

Miss "N"

Ingat tak dlm entry yg lepas2 aku ada mintak anda2 semua utk vote hbag mana satu yg sesuai utk jadi pembuka tirai 2009 utk aku?...tadaaa....aku dah dapat parcel dari UK on last friday(thanks nana)..dengan hepinya....kenalkan....baby baru aku...Miss N..its neverfull MM (bukan GM)..sama mcm dalam poll aritu..neverfull yg dapat highest votes...



semalam dah try..bawak pi jenjalan...amacam chanteks tak bila on my shoulder??...


Thursday, February 5, 2009

Blessing February

Syukur...february comes wif a lots of happiness and bless (for me lor..)..and maybe to anyone out there coz february is a month of lurve..of coz Valentines Day...


yg ni aku beli sendiri okes..not my hubby!..mac studio perfect(harga dah naik eh??)..previously aku pakai studio fix..saja nak tukar angin..
itu aja kesyukuran dlm february setakat ni..alhamdulillah..

Tuesday, February 3, 2009

D'QAMAR QASEH Beauty & Spa

Petang td tercapai gak hasrat aku nak wat facial setelah sekian lama asyik tertangguh (tak tau apa sebab musababnya)..rasanya last aku gi facial September,2007 dengan yatie kat Cellnique,USJ..5 bulan tu muka aku tak merasa belaian manja sentuhan dari spa..cian my skin kan..hehe..


So ptg tadi aku ke D'Qamar Qaseh Beauty & Spa di kangar..spa ni agak baru ja..dlm 5 bulan baru buka..interior kat sini mmg cantik..yg penting sekali senang nak park keta and free of charge so tak payah risau nak kena saman..(tenang jiwa aku )di sebabkan baru buka so diorang ada promotion skrang nih.Sampai end of Feb aja ya.


Tadi ni aku just wat facial normal..RM40 aja.Rasanya price range kat sini berpatutan dan ada gak certain services yg agak murah(pada pendapat aku la..maybe org lain akan kata mahal)


Ni plak antara full package yg D'Qamar Qaseh offer di spa diorang..tak pasti la nampak ke tak dlm pic nih..

Dalam bilik facial..suasana yg selesa

Ruang utama tempat reception


Suasana ala kampung lagi,siap dengan pondok tempat rehat dalam ruang utama..i loike!!..cantiks

Di sebelah kanan tu is fish spa pool/pond..tapi si garra ruffa tu belum sampai katanya..aku pun sebenarnya tak sabaq dah nak try fish spa nih..rasanya nanti kat sini akan jadi first fish spa kat perlis..selalu kalau gi kl mmg teringin sesangat nak gi Fishio tapi tak sempat la sebab rasa cam rugi ja buang 1/2 an hour utk garra ruffa sedangkan baju2 and kasut2 siap menangis2 lagi tunggu aku(takut diorang merajuk)..hehe..


ok untuk maklumat lanjut kalau korang berminat sila contact num kat atas tuh...lepas ni aku rasa cam nak try full package plak(entah zaman bila ntah yg aku nak pi??)..jom

Monday, February 2, 2009

Holidayyyy


Hellu...lama gila tak update..cuti CNY seminggu..seminggu jugak la aku tak update...best giler cuti nih..lepak2 dgn kawan lama and last but not least...dapat gak aku melawat cik puan tulip yg kena bed rest selama sebulan tuh..cian dia keboringan di rumah..takper yg penting hg rest baik2 and make sure baby sehat yer bibi..


We all(aku,dura and ann) sempat attend wedding's our schoolmate kat Pauh on 26th Jan..congrats to Ija&Arin...



Lepas ja kenduri kami singgah jap kat sekolah lama(sms syed putra) utk lepaskan kerinduan and meninjau2 perubahan yg berlaku sepanjang 10 years we left school..erm..banyak perubahan jugak rupanya sekolah aku nih..sempat jugak la posing dalam tengah panas lit-lit tuh..


Back to kuala perlis terus gi beli cucur udang,cucur ketam and pasembor kat Restoran Nelayan..terkezut aku...beli semua makanan tu cost me RM34...mahal nak mampos!!..confirm aku tak mau pi dah restoran tu..pertama dan terakhir la nampaknya..


Pic yg kat bawah ni plak kami gi lepak2 kat Alor Setar di rumah ann..petang tuh sempat kuar dgn newly engaged Fisya&Kamal..congrats yer sya...

Sya dengan baju tunang and mekap tunang pun tak sempat nak tanggal lagi..

Asik2 muka ni ja yg posing..haha..(sapa ntah yg perasan cam Bunga Citra tuh??)hehe..