Tuesday, March 31, 2009

Gucci yang ranggi

owhhhhh..hati ni amat suka dgn gucci yang satu nih..rasanya sebelum ni aku dah pernah letak pic gucci yang satu ni..

suka sangat dengan kaler dia yg ceria tu..nampak ranggi..memang kena sesangat la dengan taste aku ..rasanya kalau tak silap masa gi gucci klcc dgn leeds and yantie dulu ada ternampak masa tu,tapi tak berminat sgt pon tu yg jeling2 manja aja ke arah hbag tuh..hehe..

yang aku maksudkan ialah gucci ini..

kaler oren...


merah yg chic...

and satu lagi saya ada tgk dlm spa Q 2 ifa raziah bawak kaler kuning..


hijau pun cantik..fresh!

wpun agak ketinggalan zaman...aku tak kisah,aku mmg somebody yg tak pentingkan 'apa yg in'..yg penting mata aku tgk cantik pun dah membuatkan aku cukup confident dgn apa yg aku pakai/galas time tuh..

kengkawan....kat mana saya blh dapat salah satu drp pic2 kat atas tu yer??.kat butik ada lagi ke?(saya mmg tak blh nak pergi butik coz jauh,so sesapa yg lalu nanti tlg2 la jelingkan yer)..any ideas?

Tagged by Aton



lama bebenor baru nak bleh wat tag ni.fuhhh lega terbayar gak kredit...padahal dah baca entry kat blog aton lama dah..and aku dah kena tag,tapi tak sempat nak wat coz last week mmg amat busy...hehe..

First tag
Terms & Condition
1. Take a recent CUTE photo of urself.
2. Don't change anything, edit or whatever.
3. Post that picture
4. Post this instruction with this pic.
5. Tag people as many as you want to do this.........

(Cute ker? bleh la kot...kuangkuang)

lucky person yg kena tag:
Dura
Myn(ixoratasha)
Leeds
Sha(Mrs LVoe)

Second Tag
“ The rules are simple. Use Google Image to search the answers to the questions below. Then you must choose a picture in the first page of the results, and post it as your answer. After that tag 6 people. ”

I am a

I really want to go

My favorite place

My favorite things are

My favorite drinks

My favorite food are

My favorite colors definitely

I live in

I was born in

I attended

My favorite stories are

My hobbies are


And i definitely wish for

Owh utk tag yg ke 2 aku taknak tak sesapa coz lama sangat nak wat..hehe..

Monday, March 23, 2009

weekend yang amat memenatkan


Weekend pon kena keja...amat penat!..takder chance nak bangun lambat..my school ada wat bengkel kat Sungai Petani @ Cinta Sayang Golf & Country Resort...selesa jugak la kat sana,bilik luas and banyak entertainment sesuai utk yg berkeluarga..ada The Carnivall(water park),Archery ,Horse riding and Paint ball..tapi aku tak sempat pon nak try mana2 game nih..hehe

Bilik-bilik kat sini memang selesa!
Ronda-ronda kat Carnivall sebelum bengkel start

Mechatronics ladies

Eksyen ja lebih nih..padahal gelak yg banyak..hehe
Kalau korang pi cinta sayang cuba pi makan NASI LEMAK CINTA SAYANG betul2 tepi jalan nak ke The Carnivall..sedap and murah..lauk pun banyak choice..buka dr 6.30 pg sampai 12.30 mlm..
Sampai balik umah terus tertido sampai kul 6..malam aku kuar dgn Leeds,Kak Zura and Abg Scharewl g makan2 kat medan depan Brasmana tuh..pastu terus g tgk cik puan Tulip..sian dia still mc lagi...aku dgn leeds terpegun dok dgr ceta terbaru dia..hehe..takut pun ada kami berdua maklum la takder pengalaman lagi utk jadi bakal ibu ni..hehe

Friday, March 20, 2009

Ayat-Ayat Power

bukannya ayat-ayat cinta yg power yer....

semalam aku terima ayat power yg berbunyi mcm nih
"WE MISS YOU"
....hehehe..cewahhh...sapa la yg nak rindu sgt kat aku ni kan??.."we" plak tu..owh bukannya peminat2 aku ,tapi i recieved a discount card(hadiah birthday ke? or smua coach customer dapat?..korang2 dapat tak?) from coach..beli RM1k and above dapat discount RM150..we miss u ka we miss ur $$$$ nih?...

"LOVE IS LIKE WEARING A NEW SHOES,IT MAKES US FEEL GOOD"
ayat ni aku dgr dr filem apa ntah tgk HBO kemarin nih..mcm menarik jer kan? tapi bila pikir-pikir balik mmg betul pun..bila pakai kasut baru rasa seronok ja.. and mesti rasa mcm diri ni cantik and secara tak langsung confident akan bertambah bila berjalan dgn kasut tu..tapi realitinya bukan org tau pun kita pakai kasut baru dan kekadang kasut baru ni menyakitkan jugak sebab dia still keras lagi..mcm tu lah jugak realitinya cinta..kekadang menyakitkan hati...hehe..

Monday, March 16, 2009

Bandung Time

hai all...im back...hehe..jom layan pic masa kat bandung arituh..tapi tak banyak sgt coz terlalu sibuk bershopping smpai tak sempat nak berphoto...
Masa sampai kt airport bandung hujan lebat gila...
morning view from my room
breakfast dlu...kumpul tenaga utk shopping..hehehe
my sis and kak mai tgh tunggu taxi

cantik2 and murah2..my sis ada beli jubah2 ni...berminat?..hehe
naik beca g money changer dr Pasar Baru
Bandung town yg sesak

Jln Riau...kat outlet heritage & cascade
Shopping kain kt pasar baru...pening kepala..too many choices
bukan baju aku ok...tapi.....
baju pengantin dr malaysia...(baju sapa ler nih)..diorang tempah kat sana..murah!..suka yg nih..
lunch @ Sari Sunda,Jln Sukarno Hatta
kak azura,my sis,amal and me...perut tgh keroncong!
kat entrance Sari Sunda..

dengan kawan baru..hehe..mrs sari


garden view @ sari sunda

cantikkan..nak wat landscape camni kat my house..boleh?..
masa tgh siap2 nak balik dan lg aku posing ambk gmbr sendiri..haha
suka la view nih..ladang teh kt tepi highway...
ok itu aja gambar2 yg sesuai utk diupload..enjoy ya..

Wednesday, March 11, 2009

OTW back

hello everybody...im back...actually otw back...still kat airport,jakarta lg nih....flight lmbt lg..huhu..
k jom saya bgtau saya kemana okie...Bandung and Jakarta aja..kan saya dh cakap tak sampai rusia pon..hehe..
ok nanti update lg..internet sgt mahal di sini...

Friday, March 6, 2009

Take a break

Hi all...fyi,
i will stop blogging for a while...why?y?
i will go sumwhere to enjoy my days..(sambil tersengih2)...and i will be back on thursday(sat ja kan?)...
so... c u soon..will miss u all...dada...

baru teringat...sehelai bj pun tak packing lg...balik ptg nih kena ambik luggage kt umah my MIL..

cuba u all teka i nak ke mana kali ni...sapa teka nama 2 bandar yg i akan pegi dgn betul nanti dapat hadiah special..hehe..(suspen la konon.poyo!.padahal bukannya nak pi sampai rusia pon!!)

Sesapa yg dah tau or i dah cakap tak aci teka okes....(warning!!...terutamanya DURA)

Thursday, March 5, 2009

March

Its March again...hehe..

means that my birthday is just around the corner..(lambat lagi!!)

Today i recieved 1 more birthday voucher from Girlfriend Boutique..previous was from Jusco..

Ermmm...my brain keep thinking...tiktoktiktok...

what i want from Girlfriend huh?..a dress? tops?...

And for jusco voucher means that i have to go to Queensbay to get my birthday voucher...

owh..jauhnyaaaaa...maybe end of dis months la baru bleh pi..tunggu gaji masok..

hahahaha(gelak jahat nih sambil2 pikir gak apa yg best ntah nak shopping2...)

Tuesday, March 3, 2009

Live Luxe

Semalam dah dapat perfume baru..habis satu rumah wangi en.wandy punya angkara..3/4 kali dia ulang spray..dia cakap wangi(erm mestila wangikan..tgk la sapa yg punya taste..hehe)..


Ops lupa plak..perfumed yg aku maksudkan tu...Live Luxe by JLo..bau dia sweet and mcm bedak gitu..soft and feminine..mmg puas ati coz harga amat memuaskan...(thanks intan!..pasnih ada promotion jgn lupa bgtau k.lily okies...)

Cantik sgt botol dia..and colourful too..so pasni aku berazam nak kumpul perfume yg botol dia kaler pink and biru aja..perhaps i can have Dior addict2,Ralph wild,Ralph and...apa lagi ntah yg kaler pink and biru yg best2?.Apa erk?....

Monday, March 2, 2009

Malas



Malas..segan..malas..segan..semuanya sama ja...hehehe..


Weekend kemarin pun asyik tido ja...tambah lagi hujan..mmg kusyuk sesangat aku lena depan tv tuh..


Arini kat opis..dah settle skit keja..tapi banyak lg sebenarnya keja2 aku..


By dis friday mesti settlekan semua keja..tanda lab report and lab training utk next week..


Seeeebabbbbbbb....


Selasa & rabu next week (lambat lagi) aku cuti..


Yahuuuuuuuuu.....