Wednesday, April 29, 2009

Biru Itu Menawan Dehhh

Lately entah la kenapa mata aku asik tertarik kepada warna biru..

Aura apa ntah tetiba bertukar taste..dulu merah pastu pink and skrang biru plak..

Antara biru yg aku suka...


Sukey medium tote..leather trim biru tu nampak sesangat cantik..meruntun jiwa btol..adussss..


Crocs Havana tapi yg ni kaler pink...aku suka Navy/pearl macam kat bawah tu...Alice aku pun kaler biru jugak..kalau nak beli pink tu striking sangat plak..kaler apa cantik?..jom bg pendapat skit kat aku..kompius dah ni..

Tuesday, April 28, 2009

BTN,Kulim

hi ladies..im back..
fuhhh...lega rasanya..memang lama gila kat sana 5 hari 4 malam tu..
dah la tinggal wandy sorang2 kat umah,sian dia maggi and roti telur jer..
akhirnya berjaya jugak aku mem'patriotik'kan diri ini...kesimpulan dr btn nih..
"SAYA SAYANG NEGARA SAYA"...
malas nak citer panjang2..nanti korang pegi(or dah pegi) rasai sendiri pengalaman kat sana okies..yg bestnya dapat kenalan baru la kan...
okies jom layan pic..
kat dalam dorm(teringat zaman dok hostel dulu2)..kul 6 pagi ni..huhu berjaya gak aku bangun ketika embun masih menitik...
lepas lari sejauh 2km...16 minit kot masa aku...kalau tak larat sgt jalan makan angin pun konpom lepas ...wif ruby and zura
peluh meleleh gi peluk org pulak..hehe..wif shimah(kolej komuniti arau)

kat dalam bilik LDK...

masa tgh tunggu turn nak wat ab-sailing..tapi turn aku esoknya..lega...left-salliza(MPPP),mimi, and noor

trade mark KBN Kulim, tinggi kan menara abseiling tuh..

huhu..ketaq jugak la...

berjaya jugak turun wpun kena gelak sakan..hehehe

ready nak pegi kembara..semangat neh...azida and mimi

nasib ada geng yg gila posing..mimi and yana(MPPP)

posing lagi...

dan lagi...

dalam kebun getah pon posing okies..

apa benda namanya ntah halangan ni...yg kena merangkak kat bawah tu..

sangkut bontot daaa...

cantik kan...bunga liar kt dalam hutan tu..tak jumpa reflesia jumpa yg ni pon ok la..


okes itu aja pic yg ada kat aku...kalau dapat emel dr member2 lain nanti aku tambah k..tapi aktiviti kembara memang best..aku enjoy giler..penat jugak la coz bangun kul 5 tido plak kul 12...
harap2 aku lulus la exam BTN nih..tak kuasa dh nak gi mengulang kalau fail..

Tuesday, April 21, 2009

Cuti lagi..


Harap maklum yer kawan2..seperti yg tertera dlm pic diatas...
Aku kena pegi bercuti sebentar..5 hari tu..huhuhuuuuuu
Kalau pegi Koh Samui ker takpe la jugak kan..
Tata

Monday, April 20, 2009

MANGO vs pelam

Dia mai dah...nak tau apa yg dah mai?..hehe..musim buah pelam..banyak ja buah yg tergantung2 kat pokok menggamit mata aku..nasib la kat perlis ni berlambak pokok pelam..even umah my mum pon ada walau pun sepokok cuma..tapi umah my in law lg banyak sebab bukan taman perumahan..ada 2 3 jenis jugak termasuk harumanis..so sabtu lepas masa gi tgk akak ipar aku bersalin,dengan penuh semangatnya aku kait buah pelam tu pakai galah(info:aku tak ngidam or apa2 okes..i dh period cam biasa)..terkial2 kait buah last2 dapat gak 3 biji..mak mertua aku siap suruh amek banyak lagi,tapi cukup la kot mak,lily bukannya nak pi jual pon..hehe(tapi kan kalau jual banyak gak dapat u all,kiranya semusim my in law bleh dapat rm150 utk satu pokok dr lori yg datang beli rumah ke rumah)

Erm tengok dlm pic nampak sedap kan...mmg marvellous sedap!..dah kuning so dia tak masam sgt la..masam+manis cicah plak dgn kuah garam belacan rojak mak bee..aduhs...so sedap..sehari aku makan sebijik..slurrpppp(saja jahat nak bagi u all terliur..owh so mean!)...keke

Dip and dip..
Angkat...sambil buka mulut..
Ngap!..hehe..
Ahad lepas akhirnya dapat gak aku tunaikan niat baik aku yg dah berkurun tertangguh tu.alhamdulillah...baju2 kat dlm pic ni and dlm beberapa helai baby-T yg aku tak pakai lama dah tu(tapi still elok lagi la) aku kumpul and dermakan kt umah anak2 yatim..lega rasanya..sebab dh lama aku simpan niat tuh..tapi asik tertangguh jer..


So harap adik2 tu suka la dengan pemberian aku yg tak seberapa tu..jom la beramai2 kita beramal..dapat jugak orang lain tumpang gembira dengan pemberian kita tu kan...

Friday, April 17, 2009

Lipstick

Bukannya nak ceta pasal Lipstick Jungle yer...biar org lain ja la yg sibuk2 ceta pasal lipstick jungle tu coz aku mmg tak layak sebab tak pernah tengok walau 1 episod pun ceta tu..best ker?(aku mmg amat ketinggalan zaman hehe)..


Aku cuma ada 2 ja all time feveret lipstick..tu pun yg satu tu cuma tinggal beberapa mm lagi panjang dia.dlm pic tu dah maksimum aku laraskan..bleh kot tenyeh 2/3 kali lagi.pastu tamat dah riwayat Dior High shine 566(Rose Collection) aku ni.patut ke aku beli baru u all?(ini keperluan bukan kehendak:hatiku bercakap2..) kan aritu baru jer cakap pasal nak jimat duit kat entry 'Azam di bulan April'...hehe..Aku suka Dior yg satu ni coz kalau apply dia tak payah pakai lip balm dulu pun takpe,mmg moist je rasa bibir and lips tak kering.Lgpun kaler dia lembut jer ala2 nampak tak nampak..


Satu lagi my fav lipstick is Bobbi Brown Lip Sheer (Peony )..kaler dia pun pink lembut jugak..sesuai dgn my skin kaler..tak nampak terang sgt..aku selalu pakai yg ini utk pergi kerja..setakat ni rasanya dah 5/6 batang kot aku ganti baru..kiranya dasat la sebab lipstick aku yg lain2 tu tak pernah habis sejak dr zaman uni lagi..hehe..tapi nak jugak simpan kat dlm almari tu..

Now im using Clarins Moisture Replenishing Lip Balm..aku beli last year rasanya dlm bulan 12 kot..and until now,i think this is the best Lip Balm i've ever used...mmg best pakai coz dia memenuhi ciri2 lip balm yg diperlukan and + bau dia pun amat wangi and macam sedap jer..hehe..recommended to all of u ladies!

Thursday, April 16, 2009

Mertua Vs Menantu


Aku suka sangat ceta ni...happy ending gitu..tak sabar nk tunggu musim ke-2 punya plak..
Yg paling aku suka dlm drama ni sebab makeup diorang semua cantik2 except Almy Nadia punya makeup jer nampak over skit..maybe nak sesuaikan dgn imej pompuan penggoda yg gilakan duit kot..hehe..Raja Farah pun dlm episod yg last2 ni dh tak seksi sangat nak compare dgn episod yg awal2..
Tapi yg paling aku suka semestinya Erra....dia memang cantik wpun makeup dia dlm ceta ni ala kadar jer..natural beauty..tambah la kalau dia bersiap mmg meletop la kan..entah kenapa aku sukakan style erra ni..nak kata class sgt tak jugak..sederhana and simple jer..seksi pun tak..tapi apa2 pun mmg aku cukup minat dgn primadona filem melayu sorang ni..

Erra dengan gaya bersahajanya....(iya la kalau dh cantik tu wat apa pun cantik..)

Selamber je dia..

And lagi sorang yg aku cukup kagum dengan natural beauty tersendiri is:Rozita Che Wan...mmg la dia tak pernah lekang dr fake eyelashes dia tu,tapi kalau u all pernah tgk drama dia berlakon yg tak pakai bulu mata palsu,mesti u all setuju dgn aku yg Rozita ni mmg cantik and ada persona tersendiri sesuai dengan imej perempuan melayu yg lemah lembut..


So next week jom kita tengok Rozita dlm 3 Janda plak..Rabu 10 malam

Monday, April 13, 2009

Jaket ku

Amacam ok tak jaket ni?..
Gambar dah aku edit okes..sory la tak pandai nak edit tu yg jadi belengaih semacam..pakai paint jer pun..(harus diedit sebab takut model tu marah nanti...hehe..)
Tapi lambat lagi lagi nak dapat..huhu..thanks nana dearie!..
Sunnguh tak sabar hatiku ini untuk pakai jaket itu..
lalalalalaaaa
(Entry yg paling takdak maknanya!!)

Friday, April 10, 2009

Angan-angan Pn Lily

Agak2 korang pernah tgk tak pic kat atas tu? mesti ada yg macam pernah nampak kan?..hehe..tu lah borang "Cherry Blossoms Contest" from 7E..
Apa kena mengena dengan aku?...adaaa...coz dengan poyonya aku dah isi borang and tinggal nak hantar je lagi ptg nih(please yer kengkawan tolong jangan gelak,wpun sebenarnya malu nak citer,tapi nak jugak citer kat u all)..tak susah pun, g 7E beli barang RM7 dapat 1 form..pastu fill in and hantar balik ke 7E..tak rugi pape pon,cuma dakwat pen ja kot..
Nanti results dia akan kuar on 4th May...and kita beramai-ramai blh tgk kat web 7E
Tuah ayam nampak di kaki..tuah Pn lily sapa yg tau kan?kan???..hehe..mana la tau kot2 tetiba dapat grand prizes leh gak gi Jepun..takpun Hong Kong ke..Phuket pun takpe..dapat Camera Sony pun jadi la labu.Kalau tak menang pun tak kisahhhh..hehe..
Sowy sebab sudi layan kepoyoan aku pagi jumaat ni yer...
Tata..

Wednesday, April 8, 2009

Azam Di Bulan April

Tak salah rasanya nak ada azam wpun in April kan???..takkan nak tunggu new year baru bleh ada azam baru..everyday bleh ada azam baru and semangat baru..semalam aku 'bertekad' nak berjimat di bulan April and dis coming May..hehe..sudah terover bajet daaaa!...kiranya start dari hari ni sampai end of May tak nak beli apa2 yg tak perlu either kat shopping mall or online..hehehe..sebabnya:aku dah terbeli


Fabienne guess wedge(rasanya cam lama jer tak beli wedge)

and perfume..again!
Diamonds by emporio armani..i like the smells..sweet and bila lama pakai dia bau cam floral+jasmine..ops sorry tak pandai nak describe..sebenarnya aku lg suka diamonds intense..bau dia lebih kurang sama tapi strong skit ja...
and satu lagi..rasanya esok sampai la kot..
Roxy long sleeve...rasanya lama gak tak beli long sleeve..asik2 beli baby-T ja..boring jugak kekadang..
owhhh..tapi kan..aku suka jgk leather jaket ni..ingat tak ada entry yg pasal topshop punya leather jacket tu? mmg tak leh lupa btul la,selagi tak beli selagi tu hati tak senang..so

warehouse washed patch pocket bomber
amacam ok tak? bagi pendapat skit kawan2...agak2 berbaloi tak aku utk leather jacket ni...

Monday, April 6, 2009

Weekend


Weekend ni mmg rileks abis la kt umah..tak plan pon nak g jln2 memana..kebetulan plak my bro masuk wad so sabtu lepas gi melawat dia la kat sana..tetiba ja my bro sakit,aku pon terkejut masa my sis in law call bgtau my bro kat kmc nak operate hari ahad..owh rupanya ada batu kat hempedu..so semalam dah selamat operate and ptg ni aku plan nak p melawat dia lg..

aku tanya dia sakit camna yg bleh tau ada batu tu..and he said mula2 dia rasa cam gastrik ja tp lg sakit..pastu terus gi GH and doc scan bgtau ada batu..so nak tak nak kena operate..my dad pun sama gak 2 thn lepas operate di sebabkan benda yg sama..cuma lambat trace and baru tu dah besar,tapi my bro kira dlm peringkat awal lagi ler..(owh lepas ni kena banyak exercise skit daa)
my bro and her boys
my mum and me yg sebok2 nak posing

semua ada..my makcik and sis in law

my niece & nephew

Thursday, April 2, 2009

sales blog ku:updated

u all....i baru aja update my sales blog..silalah jenguk kot2 berkenan yer..
kalau heels ada org berminat tak? ada satu 9west yg i lama dah tak pakai..saiznya 7 1/2...ada sapa2 minat?..
ok silalah berkunjung ke
daaa...

Wednesday, April 1, 2009

Rama-Rama

Aku dah try memang berkesan!...walaupun sekadar jenaka ringan and sooo childish tapi lagu yang aku nyanyikan  ni membuatkan dia tersenyum and tersengih..hehe..apatah lagi aku ni yang sememangnya tak pernah nyanyi depan dia or depan org2 lain..haaa sekali nyanyi...


U all nak tau lagu apa?.....


Rama-rama bintik,

Ikan keli panjang,

Lily cantik,

sapa sayang?....


pasni cuba lah yer nyanyi depan ur hubby or bf...just tukarkan nama u all and ur hubby ja kt tmpt yg ada nama aku tu..lagu ni was suggested by a frenz...kekadang benda yg simple tu akan buatkan dia ingat kat kita..
(hiasan semata2..tapi cantik gakkan? unik...)