Friday, May 29, 2009

Paris-Moscou & Rozita

Agak2 u all sapa pakai lagi cantik dress Chanel Paris-Moscou ni?
Rozita Che Wan ker model kurus kerempeng kat bawah ni.. for me semestinya la kak ita kita ni pakai lg cantik nampak so classy,dengan mekap yg simple tu (bulu mata tetap la melekat kan..namanya pun trademark dia)..huhu bias..nampak simple jer tak serabut dgn segala aksesori mak nenek hapa2 ntah mcm kat bawah ni..
Aku suka sgt dress wool ropol nih..tgk jer cover In-Trend June ni terus sambar beli..tambahan lagi Rozita Che Wan plak jd cover..tapi sudah semestinya sampai bila2 pun tak mampu aku nak merasa pakai dress nih kan..bukan dlm julat kemampuan aku sama sekali nak beli ,cuma sekadar minat..(sambil2 tu berangan gak kan macam mana la rupa aku kalu pakai dress nih..wink2)
Ops..Rozita ni peminat Gucci rupanya..agak2 Gucci yg mana satu la yg dia bawak masa wartawan segmen ni interview dia kan..hehe..

Wednesday, May 27, 2009

SukeY TattoO


Weird tak Sukey ni?..hehe
hasil gabungan entry sha (Mrs Lvoe) pasal Sukey Lin punya tu and myn (ixoratasha) pasal coach tattoo tee tu..
So jadi la SUKEY TATTOO namanya..
kalau u all nak tau semalam i mimpi pasai handbag..again!
camni cerita mimpi tu..
aku order kat sapa ntah si Sukey ni, pastu satu hari tu dapat la parcel..
dgn excited sekali aku bukak parcel..
Jengjejeng...sekali sukey kaler putih ada printed tattoo mcm Coach punya tuh..
berkedut dahi aku jenuh dok pikir apsal Sukey jadi camnih..sedangkan aku nak yg biasa jer..
Tetiba jer jadi putih semua langsung tadak Gucci printed..cuma shape jer sama mcm Sukey..
Ni lah akibatnya kalau asik dok memikir sangat pasal handbag..
jauh betul imaginasi aku nih kan..

Tuesday, May 26, 2009

Samudera Bistro@ Putra Brasmana Hotel

Brasmana at nite
Daytime view-pic cilok dr pkenps okes..
Last nite i went to lepak2 at Samudera Bistro wif my girls..chit chat sampai kul 12 jugak la..lgpun my fren sorang tu dh nak balik kl arini..so smlm ni borak panjang la kiranya..


wif yantie and mek nab..
Kat area ni kitorang duduk semalam..

Kat sini mmg tempat paling ideal nak lepak2 coz tempat dia selesa and food price pun murah..tak macam rate hotel langsung..cuma mahal skit jer dr kedai makan kat luar..kitorang duduk kat luar skit so jauh skit la dr tempat org nyanyi tu,tak bising sgt so blh la sembang2 sambil ngumpat dengan rancak sekali..kekeke..
pineapple & watermelon juice
banana split yg dh nak cair..
sebelum dtg sini aku dah dinner kat umah,so kitorang minum2 jer semalam nih..sambil tu pekena banana split sama..aku sorang jer melantak ice cream ni sampai licin..yang si yantie tu dia kurang skit makan benda2 camni..sebab dia makan benda lain..hehe

kalau u all nak tau ni la toke casanovee..aku pun 'ter'beli stripey2 dress kat dia..cantik tau..nanti aku upload pic pakai dress tuh ok..nanti u all check casanovee ok sebab banyak lg stock baru yg dia nak upload..

Ni pun salah sorang lg my fren yg bakal nak jadi toke butik..skrang tgh wat preparation nak buka butik kat Kangar..bangganya aku kawan dgn bisneswoman nih..tumpang happy utk depa dua nih..bleh ar beli baju dgn harga murah2 pasnih..hehe
Aku jugak la yg keja jadi kuli sampai pencen...huhu

Monday, May 25, 2009

Netball


Rasa cam lama jer tak update.. nak update pon takder citer best..
Yg kali ni pon sekadar aktiviti aku masa weekend ni.. sabtu lepas ada Karnival Sukan Rakyat sempena birthday raja perlis..mcm2 game ada,netball,tarik tali,batu seremban,sepak raga and macam2 lagi la..aku ni sekadar join netball jer la..tu pun dah 2 thn dah tak main..best jugak sekali sekala main netball..

ni sementara tunggu turn kitorang lepak2 dlu la..semuanya muda2 lagi tau..aku sorang jer 25 thn ke atas..huhu

muka bangun pagi...ngantuk lagi nih..takper posing dlu yg penting

dengan manager kitorang..org kuat umno ni..akak yg pakai sluar putih tu k..

tengah struggle nih..team aku kaler merah oren tu yer..hehehe

panas giler..game start kul 3.30 ptg okes..ni muka pun dah jadi mcm udang..

yea..game over..kitorang kalah dua game sekali..tu la sapa suruh tak training kan..tau2 ptg tu terus main jer..aku ni dah la 2 thn dh tak main..nasib pegang bola lekat lagi kat tangan tuh..adat permainan la kan..mesti ada yg kalah and menang..apa2 pon enjoy jer game nih sebab main seronok2 jer..

Friday, May 22, 2009

New Recipe

Baru2 ni kan ada la sorang member tu..actually my bestfren la ni..dia balik kg and mai umah aku..so kitorang pun chit chat la sampai dlm kul 11 mlm gitu..pastu tgh sembang2 tuh termasuk bab makanan..dia kata lama dah tak makan udang lipan...kebetulan plak umah aku masa ni mmg berlambak sezfood dlm fridge tu..so rezki kawan la ni..ada udang lipan yg aku dah rebus dlm fridge tu..
Dia kata masak dgn maggi sedap tau..serius aku tak pernah try lagi..sebelum ni aku goreng or rebus meratah2 jer udang lipan nih..so semalam punya la membuak2 nak try..apa lagi aku pun balik ja dari minum tu terus singgah kedai beli bahan2 nak memasak..hehe..
Senang jer u all..

bahan pertama yg wajib:mee segera cap Vit's...
(org ni cakap kalau brand lain or perencah2 lain tak sedap ok!)

+

Udang lipan...kalau rajin tu ambik isi dia sama..(tapi member aku tu tak rajin a.k.a pemalas so dia cakap masukkan seekor terus,dlm pic ni kiranya aku rajin la kan..hehehehe)



=


Taraaaa....dah siap. tambah skit cabai kalau nak sedap..biar rasa pedas2 skit....ermm mmg best la recipe hg ni wei..(dia baca mesti dia tau la kan sapa punya recipe)

Tuesday, May 19, 2009

Sesi detox di hari isnin


Datang kerja hari ni penuh semangat and tenaga pasal kemarin aku dengan rela hatinya telah melakukan sesi detox berhampiran umah aku..dari asik dok guling2 atas katil tu baik aku gi naik bukit kat Bukit Kubu..ada gak faedah kan..lagi pun kemarin ni cuti umum utk negeri perlis..
Boleh la 3 round aku pusing kat atas bukit tu..tu pun jalan2 sambil lenggang kangkung jer.tapi peluh lebih kurang mandi hujan renyai2 gitu..penat tu tak payah ceta la sebab dh dekat setahun lebih tak exercise..end up arini sakit abis urat betis aku..tapi badan rasa ringan skit..
Best kat beriadah kat sini sebab org ramai and boleh dikatakan 60% aku dah kenal so takde la rasa cam takut2 jer bila kat atas bukit tu..skang kan musim bunga, cantik sgt pemandangan kat sini sebab ada macam2 pokok..hehehe..teratai yang besar pinggan...and lilies(harus disebut sebab bunyi mcm my name)
Akar2 pokok yg berjuntai pun banyak..so kalau u all nak bawak anak2 main 'tarzan & jane' pun bolehhh..aku pun pernah jadi jane jugak kt sini 2 3 thn lepas..huhu
Tempat refleksologi pun ada..ni aktiviti wajib aku lepas jalan naik bukit..boleh keringkan peluh kat sini sambil pijak batu..
Cantikkan view kat sini?..jgn tertipu ok... yg hijau tu ialah sungai yg dipenuhi pokok kiambang.. kalau biar budak2 ni maunya dia jalan terus jer kat sini..
Ni view sungai on the other side..pic taken dr atas titi dlm first pic..kat sini ada denai larian lebih kurang 2.2km(ukur masa naik moto zaman rempit dulu2...serius tak tipu)

Cool down jap tengok tasik buatan... water therapy la konon.. hehehe.. peluh pun nampak dlm pic nih..dah namanya sesi detox kan..kena la tunjuk peluh skit..

Owh lupa nak ceta kat u all peminat handbag sekelian..

Maybe sebab terlalu letih semalam ni,aku tidoq sampai termimpi pasai handbag ..camni.. aku mimpi yang aku gi wedding saper ntah,pastu stay kat hotel duduk sebilik dgn editor magazine from singapore.. aku tengok dia bawak handbag chanel,pastu aku pun tanya dia berapa price handbag dia.Murah jer dia cakap $700 singapore jer..biar betoi,murah giler..kalau darab 2.4 baru sama dgn RM1680.. kalau camni tak bleh jadi..harus aku beli jugak.. pastu dia cakap pesan jer dgn assistant dia.Assistant dia pun dh cakap ok volunteer nak tlg belikan aku chanel tu... tgk2 aku terjaga bukak mata still gelap lg kat dlm bilik aku tuh..hampeh!!.. kalau tak dah dapat HANDBAG CHANEL yg murah dengan harga RM1680..

Sunday, May 17, 2009

Mata Kucing by Maybelline

Semalam masa dok tunggu pizza siap utk take away,aku ronda2 dulu kat Watson.Macam biasa la kan kalau ronda saja memang tak sah,mesti adaaa jer benda yg nak kena pegang2....tengok2...pastu mula la 'ter'beli..Maybelline Cat Eyes Mascara..terpengaruh dengan iklan kat TV and magazine la ni..satu hal lagi sebab penutup dia ada design belang rimau kaler itam pink..cantikkkkk..

Balik umah ja apa lagi,terus koyak cover plastic pastu try la aku pun..ermmmm,senang gak nak apply coz dia tak macam mascara biasa.Brush dia tu macam sikat bukan macam mascara brush yg ada banyak2 bulu tu..so apply sekali dengan sikat la kiranya...paham ker korang?..hehehe..Harga dlm RM33.50..berpatutan jugak la kan..rating aku bagi 4 star..

Ada nampak perbezaan ker?..

Thursday, May 14, 2009

2009 Cute's Blogger Award-from Nurhayati

Dapat award lagi..bestnya...thanks yati

Peraturan untuk menerima award ini ialah:

1. Copy badge "2009 Cute's Blogger Award" di atas untuk diletakkan di blog anda.



2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda. Dapat dr yati(http://cutelildiary.blogspot.com/)..kenal yati ni pun as a blogger jugak..selalu baca blog dia.Suka tgk her daughter Zara tu,comel jer..

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di-tag)
Fakta- Lahir,membesar,sekolah,kerja,and tinggal kat Perlis,pendiam tapi mesra,suka handbag and kasut,suka makanan pedas,anak bongsu
Hobi- Baca majalah and novel,amik gambar,blogging,shopping,jogging


Anda perlu memilih 6 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda.The Blogger Award Friendship goes to:

mierah http://dialolita.ilyfe.net/
intan http://4love-diamond.blogspot.com/
bibi http://tulip-thewhitestar.blogspot.com/
atorn http://whitemusk2508.blogspot.com/
issye http://issyeperfecto.blogspot.com/
azza http://azzamoro.blogspot.com/

5. Jangan lupa untuk melawat blog mereka dan meninggalkan komen yang menyatakan"anda telah di tag - sila layari blog saya untuk mendapatkan award anda".

(kawan2 jgn lupa bg i email dkt comment entry kat bawah ni yer)

Wednesday, May 13, 2009

Pesanan Tuan Umah

Sory yer kengkawan kalau u all rasa serabut dgn my new layout..skrang ni tgh bersemangat nak renovate my blog..tapi kena wat slow2 la kan sebab aku tak la pandai sgt dgn penggunaan blogspot nih..nak kena google kemudian baca satu persatu instruction and copy&paste lagi..scroll down html lagi..wadus..juling bijik mata aku!

Owh ya...bole tak tlg bg email u all..in case ada isu sensitip yg nak dibincangkan i will go private for those invited readers aja..so pasni kasi email ok...

Tuesday, May 12, 2009

Skincare

I need a new skincare range lol..really2 need a good protection from sunlight coz my skin mudah sangat burn..tambahan lagi aku stay nun di ujung semenanjung yg cuaca sangat2 panas..buat yg berasal dr sini tau la kan panas kat sini mcm mana..tambahan lagi aku stay dekat dgn laut..
Kulit aku plak jenis yg mudah burn and cepat recover..kekadang tu balik keja muka merah and dah berkilat2 jer..padahal turun bukak gate or gi kedai je pun..tak elok la kan asik burn jer..kang nanti rosak kulit..nanti banyak pigmen...takot!..dah la dua tiga hari lepas wandy kata muka aku hitam..yup i admit..sebabnya lepas burn my skin akan nampak macam kusam gitu..malam tu tidoq sampai terbawak2 dlm mimpi okes!

Camni mmg tak leh jadi la nampaknya,mmg kena tukaq skincare baru..yg aku guna skrang ni maybe tak sesuai for my skin..bleh tak u all suggest utk i skincare brand apa yg patut i guna..a good UV protection for oily and combination skin..tak mau la yg mahal2 sangat k..

Come on ladies...pleeeeaaaaaseeeee help me(dgn nada yg paling kesian..hehehe..)

Monday, May 11, 2009

Hobi Baru Yang Dah Lama Tinggal

Mesti u all pening kan dgn title entry ni.. camni sebenarnya, skang ni aku ada hobi baru...playing wif my new kitties..masa kecik2 dulu aku mmg suka tahap gaban dengan kitty..kiranya sampai besar la,last sekali masa zaman belajar kat U pun still ada lagi kitty,tapi bila si Poppy tu hilang dah tak bela lagi dah..

So skrang aku dah ada 2 ekor kitty baru..hari2 penat dok melayan depa nih la..
Kitty ni jiran aku punya..next week baru nak amik coz dia still menyusu lagi..kecik lagi ni..gemuk and bulu dia sangat tebal..geram jer aku tgk dia..comel sesangat..



Yg ni plak baru jer 2 weeks aku amik dr umah tuan dia..kaler putih and kelabu..masa mula2 ambik kurus giler,tapi skang dia dah kuat makan..lincah sesangat..kekadang kelakar jer tgk dia..

Sebenarnya depa dua ni belum ada nama lagi..apa kata korang suggest nama yg sesuai utk kitties aku ni..


Friday, May 8, 2009

Award from Myn

Thanks myn dearie..kasik i award nih..first time dapat tau (lain kali kasik lagi ok?)..hehehe..
dengan bangganya (sambil berangan2 jalan kat red carpet) i terima award dari u..
Rules:
Letakkan logo award ini di blog anda
Anugerahkan awrd ini kepada 10 blog yang anda anggap paling berinspirasi dan sangat mesra (tanpa mengikut turutan)
1.http://brainy-faida.blogspot.com/
2.http://niniess79-passion.blogspot.com/
3.http://honeybunsugarcup.blogspot.com/
4.http://myworldbylina.blogspot.com/
5.http://thecenterofmyheart.blogspot.com/
6.http://cutelildiary.blogspot.com/
7.http://mslvoe.blogspot.com/
8.http://idajer.blogspot.com/
9.http://ayuayuthya.blogspot.com/
10.http://missyaimi.blogspot.com/




(signature baru cubaan kedua.. hehe)

Tuesday, May 5, 2009

Nancy Ajram

...Nancy Ajram...



Korang pernah dengar tak nama tu? Maybe ada kot yg kenal dgn dia..orangnya sweet and cantik sangat,kulit putih gebu and and mulus...dia mungkin tak famous kat sini..tapi di benua middle east sana dia umpama siti nurhaliza kat Malaysia..

Let me introduce sapa sebenarnya si akak Nancy ni k..



Nancy ni merupakan Lebanese singer..baru berusia 26 thn..she was born on 16th May 1983..Married to a guy named Tamer Hosny..first album (mihtagalak) dia released pada thn 98..and sampai skrang dah ada 7 album..


Tu la serba sedikit mengenai akak Nancy tuh yer..nak tau lebih lanjut u all bleh google jer..aku sendiri pun dulu tak pernah kenal pun minah ni.Minat lagu arab tu jauh sekali la kan..kecuali lagu2 wahida tu aku tau la..yang boleh terjatuh cinta dengan lagu Nancy ni start masa aku kat Mekah dulu ni..mula tu tgk iklan perfume,cantik sangat model iklan tu..Nancy ni jadi penyanyi kat dalam iklan tu..so bermula la episod aku minat lagu2 si Nancy nih..sampai kan masa dlm flight otw balik msia pun aku dengar lagu2 dia ni..hehe
Antara lagu yang aku suka Ehsas Jdid...layan jer dengar lagu tu..wpon tak paham makna lagu..ok kalau korang nak download lagu2 Nancy ni bleh cari kat NancyAjram Online.

Monday, May 4, 2009

My Superb Weekend

Bestnya weekend nih..cuti panjang..jumpa member2..hujan plak tuh..apa lagi,ambik peluang tido and hibernasi kat umah la..


Pucat gila muka aku...takde mood nak bermakeup skang nih..malas!
Semalam sempat la pi hai tean dengan yati pekena cakoi 'yg sedap itu' sambil melayan angin sepoi bahasa di tepi sungai muara sungai kuala perlis...ermm so yummy..


ish..ishhhh..sodap tau...

Sempat la jugak kitorang paksa Roaz datang kat haitean tu..dlm 30min jugak la dok sembang kat car park tuh sambil bergossip2..hehe..
Mummy vogue~Roaz
Geram tul aku dgn ryan nih..comel sgt...

Last aturday plak kitorang attend wedding Dr.maziah the twin..entah camna tetiba ja empat2 org pakai biru semuanya padahal tak janji pun...


yang 2 di hujung still single ok...yg tengah2 tu dilarang sama sekali..hehe
Sory kacik gambaq aku edit(sebab nampak G) so terpotong dgn hang sekali..hehe..
Yati and kakcik ni baru balik dr Hong Kong..best tgk pic depa kat sana..bila la nak bleh pi ni???...and of coz la dapat souvenir kan..


Fridge magnet...

HRC Hong Kong Tee's