Monday, June 29, 2009

Demam!!

nak sgt update..

tapi...

takdak mood la plak..

badan panas..demam! ..

akibat seharian bershopping di dua negara..

haha..

later i'll update okes..

Friday, June 26, 2009

..XoXo..



(Pic from EH,June)

Masa aku tgh tarining computer programming tgh hari kemarin ni tetiba my hp beep..got sms from my sister!..ada barang sampai..semangat aku siapkan training yg tak seberapa tu terus pi umah my mum ambik parcel aku tuh..suke2..hehehe..



..Tada..

Kita posing skit!


Side lain plak..



Inilah dia cik adik manis baru aku tuh..hehe..asalnya nak beli yg lain pastu tengok jer dlm magazine terus berkenan mbmj nih..

Abaikan tangan tuan beg yg legam tuh yer..


Owh bukan beg saja tau ada kt dalam kotak tu..tetiba ja ada lagi benda kecik berbalut kertas hijau..erm..terpikir jap ada aku pesan apa2 lg ka kt myn nih???...rasanya mcm tadak kot..tapi takpa baik aku bukak jer kan..owh rupanya dapat souvenir from myn..thanks dear..rasa cam lama dah kenal u kan..dh la taste hbag pun sepesen jer..


Perfume kereta..owh amatlah harum semerbak keta i myn..i baru jer hang mr silly citrus tu..kernyih sampai telinga..hehe

Fridge magnet...from thailand..comel sgt org2 tu..hehe


ok..selesai sudah urusanku..puas hati tak kawa-kawan?

Wednesday, June 24, 2009

Kalahari


Bila tengok2 balik..mcm suka jer dgn kalahari PM nih..kena dgn taste aku..tapi setakat kena dgn taste jer la,tak match plak dgn my accnt balance..hehe..mahal deh USD 2660..kalau convert ke RM dh jadi berapa kan..takpe gigit jari dlu la nampaknya..
cantikkan...arghhhh..meruntun kalbu tul..


Monday, June 22, 2009

Sedap Weih..

Kemarin kan ahad...kena la makan sodap2...

Lagipon la ni mmg tgh ada semangat nk blajaq masak..

Sebabnya???...dh jemu beli makanan kt kedai!!..hehe..





Kitorang makan daging bakaq weih..sedap plak tu..senang pon aja masaknya..resipi and pic klik kat sini k...blog akak zaliana


Satu lagi kan...ceta best yg buatkan aku heppy (mungkin jgk buatkan org lain tak puas ati..lantak la bukan aku kacau org pon)..

aku ada baby baru..

Sukey kena postponed dlu sampai ujung tahun..nanti kita beli sesama yer myn..hehehe

Friday, June 19, 2009

Dah Ok

Attention dear frenzs
aku dh ada tepon baru(actually phone lama yg dapat tuan baru wokey-wandy punya la kan).. so pasni blh la nak call or sms aku..

Yg paling penting aku nak ingatkan..kalau korang sms tapi aku reply lambat or setakat ok,ya,dak,jom makan,???, bila, and sepatah dua perkataan saja tu jgn dok ambik ati yer pasal tepon ni mmg lambat skit nak scroll dr satu huruf ke satu huruf..

Sekian Harap Maklum..

Aku guna num lama lagi...

Tuesday, June 16, 2009

Sapa Pandai Cuba Teka..

Sapa terror cuba teka apa kebenda kah yg dlm pic kat atas ni...jawapan ada kat bawah okes..dlm bentuk original..

Pic ni aku snap semalam semata2 utk tatapan leeds..ingat dak hg ada tanya bentuk makhluk ni mcm mana sebenarnya kt aku masa kita pi makan kt depan brasmana ari tu??..hehe.. fresh lagi tau..baru jer ambik masa bot balik dr laut..penuh fridge aku..alhamdulillah..

Sesapa free ptg ni blh mai umah makan udang lipan dengan maggi Vit's..haha..

:

:

:

:

:

:

:

:

:

scroll lagi..sabaq cek no

:

:

:

:

:

:

:

:

:

:

tadaaaa...tak hensemnya dia..tapi sodap nih


UDANG LIPAN

Friday, June 12, 2009

Ketinggalan Zamannyaaaa...


Aku memang selalu ketinggalan zaman okes..baru semalam pesan novel nih kat my fren Husna..org lain dah lupa jalan ceta dah ke apa..aku baru nak bukak cover plastik nak baca..huhu

Twilight pun baru dlm sebulan ni jer abis baca novel.movie plak baru weekend lepas abis tgk! tu pun berapa kali replay pun tak pasti..haha

Thursday, June 11, 2009

Radix Chicken House

RFC sama ka dgn RCH? persoalan yg timbul kemarin nih dengan member2 aku masa kitorang lalu kat depan Radix Chicken House kt kangar tu... aku ni konpom la tak perasan yg wujudnya RFC sebab dok tgk kt kgr ni RCH ja pun...tapi tak kisah la kan..janji halal.. boleh makan tanpa ragu..cewah!
Ptg dlm kul 3 tu me and my laling(mek nab-teman makan aku) pn pi RCH saja nak try..lama dah dok plan nk pi sejak RCH ni baru bukak(1st June 2009)..


Sampai ja aku terus order set ayam goreng(RM7.50) sebab dh makan nasik masa brunch tu..ayaq aku try Radix Koko Ais(sedap! kaw sgt).. my fren order nasik ayam tapi dia cakap belum sampai(???!!) so dia pun order sama ja dgn aku..air dia try Radix Kopi Ais..sedap gak dia cakap(aku tak rasa pon)
Ermmm..not bad gak fried chicken dia,konpom la licin pinggan aku kan..(maunya tak ketat semua jeans aku..tehehe)..dlm 20 min tgh makan aku tgk ramai org dh bawak tray ada nasi ayam..so my fren pun beli tapau nasi ayam plak..
My fren ni kata sos dia pun not bad..aku tak pandai sgt nak rasa sedap ke tak sos dia tu..sos ni ada jual kat kedai2 biasa, so senang nak beli..jom kita support org2 kita punya bisnes...

Monday, June 8, 2009

Sedih

My comels kitty (her name is Gemok) dah mati jumaat lepas..sedey tul.. kuaq ayaq mata aku time nk tanam dia.. mati akibat cirit birit..tinggal la si kurus (Puteh) tu seekor..

Tak sabar aku nak tunggu ibu si Gemok ni beranak lagi..harap2 dia beranak yg gebu2 and comels mcm si Gemok jugak la..

Friday, June 5, 2009

Thanks for Coming Leeds


Title entry ni spesel utk hg leed sebab bersusah payah terjah jugak ke rumah aku wpun jadual hg pack..thanks babe! and utk k.zura,abg scharewl & ijan jugak.. sampai arini tak leh lupa ayat killer ijan "muka berminyak" terkejut k.lily tau ijan tetiba kuaq ayat spontan camtu.. iya la kan ijan br 12 thn pastu boys plak tu..pasni kena bawak oil blotter selalu ni kita, kan leed?..hehehe
Kak zura and abg scharewl..sembang apa ntah serius ja..hehe

Owh ya semalam ni we all pekena sotong goreng tepung di medan ikan bakar depan Brasmana Hotel tu..leed cakap kat kl susah btul nak cari sotong goreng tepung yg mcm kat sini..spesel tau sotong goreng tepung kuala perlis ni!!..

Lepas makan dok posing2 plak kat "mentarang"abg scharewl ni (mentarang=sejenis siput).. aku panggil ikan ja sebab nmpk cam tulang ikan ..pastu tetiba plak bertukar jadi belangkas..pic kt atas ni blur maklumla kemera besa2 ja..nanti aku mintak pic dr leeds,mmg lawa bila pakai kemera dia..

Tgk2 balik pic yg dok gedik2 posing tadi nih..nasib kali ni ijan tak kata berminyak lagi..

Tak puas ati lagi ni..tgk lagi sekali..hehee..ok babe selamat jalan..nanti kita jumpa lagi no..

Thursday, June 4, 2009

Award From Myn

Thanks myn(me lurve ur blog too)..selalu sgt dapat dapat award from u..

RULES


letak logo dlm blog

link org yg kasi award

bagi kat 7 org lain

Huda

Kak Na

Dura

Faridah

Intan

Sharifah Roshida(Pah)

Aimy

Tuesday, June 2, 2009

Clarins


Baru2 ni kan ada aku bgtau u all yg aku nak try skincare baru..kebetulan plak cleanser yg lama pn dh abis..skrang ni guna cleanser dermalogica yg lama tu plak dah..kiranya rojak jer semua..cleanser lain,toner lain...so kemarin ni lepas pi check up my comels kitty tu(dia sakit cirit birit..kesian :( ) singgah kat spa yg jual barangan Clarins (De Elysium Esthetique , Kangar) nak beli Gentle Cleansing Foam mcm yg aku tgk dlm In-Trend June tu..aunty tu cakap dia baru order and next week baru sampai..
So aku pun tanya la dia produk apa yg sesuai dgn aku..dia pun rekomen suruh beli Hydra Matte-Lotion dulu(suitable for combination skin).. kalau sesuai pasni bleh tukar ke whitening set plak..


Untuk white heads plak,dia suggest guna One Step Gentle Exfoliating Cleanser..bleh reduce white heads..ada orange extract..yg ni dia bagi sample kat aku suruh try dulu..
Ingat pasni nak beli mask sama... browse punya browse rasanya yg sesuai utk aku is Pure and Radiant Mask. lgpun kalau beli mask tak rugi sebab mask mmg aku main hentam jer pakai mcm2 brand..hehe..

Monday, June 1, 2009

Seriusly Gojes!

Last friday i went to my mum's house.. got a parcel for me.. yeye.. then i balik umah dgn tak sabarnya unwrapped parcel tu.. hepy yg amat sesangat la.. my jacket dah sampai.. seriously cantik.. tak sangka secantik tu pun masa i pikir2 nak beli..haha.. masuk bakul angkat sendiri..jgn marah..!
Nana betul cakap u!.. jacket ni mmg lawa..


original pic from warehouse.co.uk



model part time tak bertauliah posing dgn jacket aku..tak berapa clear sgt sebab batt nk abis,tapi nk jugak update pagi2 nih..


Ingat tak aku ada janji nak share pic dress yg aku bli dr Casanovee?? haaaa ni la dress tu..cantikkan?? "yantie rasanya tak cantik la pakai dgn legging, lg cun kalau pakai dress ni saja..aku dh try semalam ni"..