Friday, October 30, 2009

Rezki di kala gersang

Alhamdulillah...dikala $$$ aku kering kontang (gaji masuk awal bulan tu yg gersang dah ni..)ni tetiba ja dapat bonus 40USD from USANA..jadi la kan walaupun rm100++ aja daripada takdak langsung.bleh gak tampung perbelanjaan aku dlm seminggu..satu hal lagi kan...padan la modal nak join usana ni pun tak sampai rm100..berbaloi bebenor!
tak sampai pun 2 bulan join usana,dah dapat bonus dah..mmg tak sangka tau..thanks to leeds sebab rajin membantu downline dia yg sorang nih..and untuk semua2 yg sudi support biz kecil-kecilan aku ni pun terima kaseh ler bebanyak yer korang..jom kita sesama majukan biz kita..

macam tak nampak jer 40usd tuh..hehe takper sekurang-kurangnya ada bukti..hehe..

Monday, October 26, 2009

Weekend yg besh..

Hellu my dear frenzs...
Hows ur weekend?..mine?..having a marvellous weekend..syioookkknya..
First sekali yg membuatkan aku senyum sampai telinga sebabnya ialah...



...



.....



......



.......

ssabtu lepas my Dior peep toe dah sampai..

thanks yer Azrul..nyah ko mmg baik hati..lain kali bgtau lg ada apa2 yg best from Dior k..berani betul ko tak wrap kotak kasut aku tu kan..ko tulis terus nama and alamat aku atas kotak aku tuh..nasib baik la selamat sampai gak..kalau tak nangis kuar air mata kristal aku ni nyah oiii...hehe


Thursday, October 22, 2009

Sibuk sangatkah?

Yea..minggu ni mmg aku sibuk sikit..sikit jer la..

Memandangkan minggu ni last week utk kuliah..so kena settlekan tanda report utk lab and update markah utk hantar kt lecturer..ni semua dlm progres dah..

Ermmm..satu lagi yg membuatkan aku bz...kena packing semua barang2 and instrumen masuk dlm kotak..yessss!..we all dah nak pindah ke kampus tetap..next wik semua barang pindah dulu..staff kemudian ler..pasni pagi2 jenuh aku pecut 400km/j kat highway kuala perlis-changlon tu..hehe..


ni la pejabat baru aku...hehe..

Satu lagi..tahniah and happy birthday utk my fren..linda..sebab?..dia dah pregnant..entah bila la plak rezki aku ni..

U ambik nutrimeal nak kuruskan badan..tapi akhirnya dah berisi plak kan..takper..pasnih bleh amin biomega plak yer dear..

Daa...lain kali kita jumpa lagi k...

Thursday, October 15, 2009

Nutrimeal and Poly C

Geram betul la....sebenarnya banyak sangat benda nak update..tapi tak tau pasai apa PC kat umah tu tak blh nak connect..geram tau..opis plak skang ni aku jarang masuk sebab lab banyak di makmal school lain..
okeh kali ni aku nak kongsi pasal my fav drink...USANA NUTRIMEAL..
My Nutrimeal French Vanilla dah habis so aku cuba plak tukar ke Dutch Choc..erm..also yummy..tapi kali ni aku try mix dengan Marigold HL Low Fat Milk..memang sedap sesangat rasa dia..macam French vanilla dulu aku mix dengan susu Anlene,tapi Dutch choc ni tak berapa best sangat bila aku mix dgn choc Anlene..u all cuba la tgk mana tau kot2 kena dgn taste u all kan..

Selalunya aku cuma pakai 1 1/2 scoop jer time breakfast..bg sesaper yg rasa tak kenyang tambahkan jadi 2 scoop yer..




NUTRIMEAL is a great-tasting nutritional drink mix that contains protein, carbohydrates, dietary fiber, and many micronutrients. Each serving of NUTRIMEAL contains 8 grams of dietary fiber, and 15 grams of soy, whey and other proteins. Soy protein is a complete protein, containing all of the essential amino acids. NUTRIMEAL contains numerous soy phytonutrients and soy isoflavones. Whey protein, which is easily digestible, is also an excellent source of amino acids.
8 grams of dietary fiber
15 grams of protein from soy, whey, and other sources


Sesapa yg berminat nak try nutrimeal boleh ambik sampel kat aku k..tapi syaratnya kena ambik by hand..sesapa yg stay kat perlis bleh wat appointment nanti kita jumpa..


Dr dulu sampai skrang mmg aku ambik vitamin C..alah brand2 biasa yg kita bleh cari kat farmasi and gurdian tu..disebabkan USANA pun ada Vit c dia sendiri so skang aku bertukar ke POLY C..price utk member is RM88..nampak macam mahal kan...?..tapi sebenarnya murah jer sebab ada 120 tablets..sehari makan sebijik..so Poly C ni bleh tahan sampai 4 bulan..kiranya sebulan cuma RM22 jer utk source vitamin c..below are some details about Poly C..




The value of vitamin C in promoting good health and well-being has been known for years—as evidenced by the many vitamin C products on the market today. But USANA's Poly C® supplement stands above the rest. Formulated with a unique blend of highly bioavailable mineral ascorbates, all of which have potent vitamin C activity, Poly C provides higher levels of vitamin C than ascorbic acid alone.

Thursday, October 8, 2009

Musim Kot..

Skang ni kan hujan jer memanjang..

Suram jer..sejuk jer..

Sampaikan handbag pun nampak suram di mata aku..

takdak yg berkenan pun..

Semalam dok msg2 dgn sorang lagi peminat hbag..dia pun cakap benda yg sama..

"SKANG NI MUSIM HANDBAG TAK LAWA,TAK CUN!"

ada yg lawa pun harga mahai sangat..rasanya dh bleh buat duit muka kereta baru kan...

so drem on ja la..(dgn nada kecewa..sebab tak mampu)..

Tapi tadi ni tetiba ja terjumpa yg ini

MBMJ-Miss Marc Tote


comel plak aku tgk..bleh bawak jalan2 or shopping2..sesuai la kan nak lenjan..kaler pun gelap..tak la nampak daki terlekat kat situ..