Friday, January 15, 2010

Facebook

Facebook sgt IN skrang ni..kira dah jadi cam satu fenomena sejak 2 tahun kebelakangan ni..tengok iklan kat TV pun semuanya asik sebut FACEBOOK ja..sampai kan makcik,pakcik,akak,abang and even budak2 tadika pun ada facebook agaknya..

Owh... tapi aku sampai sekarang tak arif langsung mengenai facebook ni,nak ubah setting pun tak berapa reti..setakat tgk wall update or picture kawan2...and bagi komen tu ja yg cekap pun..nak buat benda2 lain mmg hampeh..tak sempat nak explore lebih2,dah terjumpa game yg aku dah addict plak skang ni..sebab tu aku tak mau start main game masa ramai2 dok invite join farmville,mafia wars and fishville.....and etc...skang ni log in kat facebook pun semata2 nak main game ja..nak tgk update org tu 2nd thing la...hehe..

(Pic:googled)

Yup..skang ni im addicted to sorority life..best game ni sebab boleh tukar2 baju,kasut and rambut...umpama hidup dalam dunia khayalan ciptaan kita sendiri..bleh beli BMW convertible,kasut manalo blahnik,ada private yacht and simpan duit berjuta2...hehe..
Game ni jugak mengingatkan aku masa zaman umur 5/6 thn dulu..ingat tak anak patung kertas yg kita boleh pakaikan baju yg buat dr kertas jugak tu?...kiranya sorority life ni version moden dah la..kalau zaman kita dulu kena beli satu keping tu so dapat la sekor patung dengan beberapa helai baju..aku suka sgt main patung kertas ni,hari2 balik tadika terus gi beli sekeping..iya la murah jer sekeping dalam 50 sen kalau tak silap..few days ago aku ada sembang dgn akak opismate aku pasal patung kertas ni,dia cakap dia siap lukis sendiri patung and baju2 kat atas kertas lukisan pastu dia jual kat kawan2 dia...and selalunya laku bagai pisang goreng panas..wow!...hehe..bila terkenang balik nostalgia tu..rasa cam kelakar ja..u all pun mesti penah main patung kertas tu kan.....
Ermm...satu hal lagi pasal facebook ni...bahaya jugak sebenarnya..macam2 risiko..tapi skang dah ok lepas facebook dah update few time..kita bleh private apa yg kita tak nak semua org baca or tgk..just share dgn org2 tertentu ja..i loike!...sebab tak semua yg kita update tu sesuai utk semua golongan..sendiri mau tau lah yer..

5 comments:

Lady of Leisure said...

hehe.. wah nampak mcm best sorority life.. org yg takde FB boleh tak download game ni kat mena2?
teringin lak.. sbb kekecik dulu i dok main gak patung kertas.. balik sekolah keluar pagar belakang sekolah(i sekolah stella maris dulu hehe) ada kedai kecik makcik india, dia jual patung kertas ni dulu i beli 30 sen... wakaka.. best kan main patung ni..

honeylanz said...

dah lama x on fb..

DaZzlingLilLy said...

Lady of leisure-ooo lady sek stella dulu..my cousin pun stella gak..bestkan main patung tu...hehe..rasanya ada kot kalau u nak dload sorority life..try googled tgk
honeylanz-kalau on selalu pun boring gak..

aieyza said...

hehe teringt zaman kita dulu2...

tu tak kira patung barbie lg tu..

siap jahit baju/skirt sndiri...

abih baju lama2 gunting buat baju barbie...

best kn time tu...!

DaZzlingLilLy said...

aku pun sama aieyza..siap sanggup jait baju untuk barbie..lawak2..hehe..