Thursday, January 28, 2010

Jakun masuk library


Semalam aku gi library universiti!..haha..malu gila weih sebab aku cam baru masuk keja 2 hari.Masuk library pun tercangak-cangak macam sesat dalam hutan tuh.Jakun gila!.nak cari novel pun taktau area mana....malas nak cari.Aku pun tanya librian.Nasib dia baik tak gelak kat aku..tunjuk kat aku rak best seller and rak tempat buku yg critical..siap explain macam2 lagi....ahahaha..mesti dia cakap dlm hati "ish pompuan ni ngalahkan student tak reti guna kemudahan library"...padahal semalam tu dah pi interview untuk pengesahan jawatan dah yer u all...means dah 2-3 tahun dah berkhidmat..(akak bukan tak mau pi library dik oi,tapi kat situ kan susah nak dapat parking..tu yg malas!..silap2 kena saman dengan MPK--alasan paling munasabah)..

Owh alang2 dah pi library tu aku pun apa lagi pinjam la 2 buah novel..nak beli novel asik terlupa..balik shopping ja baru teringat yg agenda nak beli buku dah termiss masa pi shopping.

Ladies' Man by Suzanne Brockmann dengan Suzanne's Diary for Nicholas by James Patterson..main hentam ambik ja..bila masa nak baca pun taktau..tapi due date lambat lagi 28 March ni..pastu bleh renew 2 kali lagi..means 6 bulan max aku bleh pinjam..

Jimat duit tak payah dah beli novel 6 bulan akan datang ni...ahahaha(poyo! beli handbag boleh plak kan???)

12 comments:

julia @ myn said...

eh, beli bag wajib tau....! ;p

setiap hari you baca 10 pages, dalam sebulan habis baca 1 novel kan..

i sekarang buat mcmtu je sebelum tido..nak baca time lain memang tak sempat..hehe..

DaZzlingLilLy said...

julia@myn-btul2 wajib beli..erm i pun selalu wat camtu gak..time b4 tido baca skit2 jer..

Lady of Leisure said...

i masa study dulu malas giler ke library.. penah catat rekod tak penah masuk library dalam masa setahun, padahal masa tu i student wakaka..
punya lah malas i nak baca buku..

DaZzlingLilLy said...

i pun sama lady..malas nak gi library..kalau nak dating kat library tu cepat jer sampai library..hehe

Naomiehasmi said...

akak mmg kaki novel...i think u shld try to read novels from Nicole Jordan...luv to read her writing...

DaZzlingLilLy said...

best eh akak?..ok nnt i try cari...

aieyza said...

novel leh pinjam kat library...

handbag tak leh pinjam, tu yang kena beli... wakakka...

DaZzlingLilLy said...

aieyza hg mmg pandai...hehe..kalau hbag boleh pinjam kt library kan best...sahih org berebut2 pi library handbag

honeylanz said...

bertahun x masuk library..last masuk mesti aug 2001...ngeee

DaZzlingLilLy said...

i pun last masuk maybe thn 2005 masa last year kt uni dlu...ni pun masuk library tempat kerja jer..hehe

f!sy@fadzil said...

sekarang sya pengunjung setia library UiTM..hehe

DaZzlingLilLy said...

bagus sya..lecturer mmg kena selalu gi library pun..