Monday, January 25, 2010

Penang Lagi

Sabtu lepas aku pi penang...tapi sampai sana pun dah kul 2 pagi..sampai2 ja pekena nasik kandaq kayu terus pengsan..we all stay kat Krystal Suite ,Bayan Lepas(sila klik kat sini yer..KRYSTAL SUITES,PENANG)..bilik luas and cantik..kitorang amik 2 rooms apartment..price asal RM238 tapi memandangkan aku ni goverment staff so dapat RM180 ajer u all...untungkan keja kerajaan ni wpun gaji setakat cukup makan?...hehe

(Pic cilok from web krystal suites)

Sorry yer kengkawan kali ni mmg aku takder snap2 gambar..takdak mood sebab duit gaji tinggal RM27 jer weekend lepas..nasib baik penaja hakiki aku iaitu En Wandy bermurah hati nak belanja aku shopping kat Queensbay tu..tenkiu my hubby!..

Asalnya nak cari animal printed tops kat F21 tapi tak jumpa la plak..kalau time nak cari mmg hampeh haram satu pun tak jumpa..pastu bila yg dicari tak jumpa mula aku merepek2..beli itu ini..duit balance gaji aku tu hanya melayakkan aku dapat Tee kat Body Glove yg less 70% jer..so dapat jugak Tee sehelai RM19.20..ok lah tu kan..dah kopak kena sedaq diri yer u all..

Alang2 dah pi shopping sampai Penang nun,kena la beli mekap Dior sebab aku nak jugak jadi Very Dior...hehe..so atas belas ehsan Wandy beli lipstick Rouge Dior warna Ginza Star..bukan semata2 beli nak tambah koleksi yer..tapi Bobbi Brown lipstick aku dah nak abis...mula2 ingat nak try yg serum lipstick tu..tapi kaler dia amat limited..tak berapa nak berkenan..so aku amik Rouge Dior tu ja sebatang...

Pastu kan aku singgah la butik Guess jap..nak berangan2 tengok heels..pon hampeh gak..patern lama ja semuanya..(selamat duit laki aku!)...tapi kan aku ada suka satu long sleeve nih..sekali angkat tgk price..fulllammakkkkkk...yang pi berkenan pon..RM499 babe..menci tul!..nasib takdak duit..kuar butik pun takdak perasaan dah..ahaha..

tu ajer update weekend..tapi hari ni aku dah ceria sebab gaji masuk..ermmm...

12 comments:

Anonymous said...

dik,
akk if pi penang mmg stay kat krystal suite tu..amik yg dua bilik gak rm238..tak pernah dpt discount tau..rugi2..lain kali pi kena amik id mydad la..save $58..hahaha :)
~rainakamal~

Diarihatiku1976 said...

lama dah i tak gi penang...

Lady of Leisure said...

wah untungnya keje kerajaan...
suite tu sangat cantik...
lama sudah tak pi ke penang, next time kalu pi sana boleh try this hotel kan..

julia @ myn said...

takde picture langsung ke dear??

tgk barang org pun jadi la, i tak shopping pun lately..hahahahaa

f!sy@fadzil said...

Laily, ni tak der kene mengena ngn Penang trip. Gimmi tips cam mana nak pi Nat Siam yg u pi tue..hihi

f!sy@fadzil said...

Laily!

DaZzlingLilLy said...

sis raina-ni first time kami stay kat krytal tau sis..hehe lain kali mmg kena amik ID ur dad..rm50 tu bleh makan2 dah kan..
DiariHatiku1976-Png skang ni best akak...
Lady Of Leisure-yes recommended utk stay sini..tapi jauh skit dr ferringhi..
Myn-a'ah takder langsung..nnt i mms kat u la Tee body glove tu..haha..
f!sy@fadzil-sya nat yg kat wang kelian tu ka?..kalau yg tu hari ahad ja ada..hg bleh pi awai pagi sebab nyaman skit..tapi dia bukak sampai dlm kul 4 ptg camtu la..wat border pass pn bleh..tapi selalunya nat ahad bleh masuk terus ja tak payah cop pass dah..

zailamohamad said...

untung keje gov ye, kami yang keje swasta ni harapkan family day jelah kalo nak duk hotel kelas pon..huhuhuhu..tu kalo ada, kalo xde..huhuhuhuh..

DaZzlingLilLy said...

zailamohamad-mmg untung keja gov ni..wpun gaji sikit..tapi keja swasta gaji lebih kan..so bleh la duk hotel kelas2 nih..pikir2 balik cam sama jer..gaji sikit dapat diskaun,gaji banyak tak dapat diskaun..kan?..zaila apsal i nak baca blog u tak leh?..nanti add i yer..norlaili.saad@yahoo.com

reena said...

Kena tunjuk id ofis ek kalau nak dapat diskaun?

I pun gomen tapi selalu lupa nak mintak diskaun kalau dok hotel. Hehe.

f!sy@fadzil said...

TQ..tq ingat nak pi balik raya cina nie..anyway, night market kat feringghi pon best gak. rasa- rasa cam nak pi duk kat any hotel sea view kat situ. tgk gmbar kamu..goshh jealous!

DaZzlingLilLy said...

reena-kalau i mmg tak pernah lupa pon nak tanya "any discount for goverment staff?"...hehe..gunakan peluang yg ada..
f!sy@fadzil-ok sya kalau nak mai hg contact la aku..kot2 free bleh pi sama..hehe..nite market pon besh kat png tu..tak rugi stay area ferringhi utk semalam dua