Wednesday, April 28, 2010

Harumanis

Hari ni baru ada chance gi makan pulut pelam harumanis kat Ladang Bukit Bintang,Batu Pahat,PERLIS...erm padahal org dekat ja..tapi tahun ni baru sempat gi merasa harumanis di situ...last year tgk kat Majalah 3 aja..huhu..


Sepinggan RM4 aja...buah harumanis tu mmg klassss...manis and amat SEDAPPPP....ermmmm...jus harumanis jugak KAW! rasa mempelam asli...kalau sesapa pernah rasa manggo juice kat Victoria Station,mcm tu lah rasa jus harumanis kat Ladang Bukit Bintang tuh...dah terliur?...ok u all yg tingin sgt nak merasa sila lah datang ke negeri terchenta i ni yer...


Tu harga untuk harumanis...tapi sayangnya..anda amat tak bertuah tahun ni sebab .
.
.
.
.
.
.
.



lain kali kena cepat kalau sesapa nak beli harumanis yer...kalau last year bulan 5/6 sempat lagi beli harumanis kat sini...tapi tahun ni cepat sgt habis..kalau tak salah aku musim harumanis baru jer start awal arpril...tapi kalau nak makan pulut+harumanis mmg available lagi...tapau pun boleh yer...i dgr depa kata kedai pulut tu pun last day on 3rd May..so hurry up!

6 comments:

Lady of Leisure said...

i pi situ last week nak beli harumanis tapi tu la ditutup la pulak tensen tol... i tatau lak leh makan di situ... uwaaa... tapi i ada beli di tempat lain harumanis... nasib baik ada merata i cari hehe..

Mummy Faridah said...

waaaahhhhh.... harumanissss..... 3 thn lg lah br boleh mkn...
:(((

Akak Ratu said...

aduhhh sedap sungguh ni.... pg2 dah meleleh air liur tgk pulut mangga tu.... dah craving for tat pulak dah.... he he

Syatilla said...

Lily...mase i pg Prlis hari tu i makan pelam harummanis ni..sikit jer pon sbb sdare bli n potong kn bg merasa...mmg sedap...baru jer plan nk pg lg sbb nak merasa air die.minum panas2 confirm terangkat!!hehehhe...nnti i mesej u lah kalo i plan nk trun perlis lg..

linahilmin said...

nampak pun dah tertelan2 airliur!!!
dpt mkn pelam yg biasa ni (tak tau nama laa) pun dah sedap, inikan pulak harummanis yg mmg terkenal ngan kesedapannya tu kan!

ixoratasha said...

nampak sedap pulut mangga tu, terliur i..:))