Tuesday, April 27, 2010

Opsss....wrinkle

Masa duk basuh muka pagi2 tadi...i noticed my under eye line sgt visible...ouchhh..terkezut aku!..mula la terpikir "tua sangat ka aku ni???"..pastu terus basuh muka and mandi..sambil mandi berangan nak cari eye cream apa la pasni..susah hati gak..umur tak sampai 30 tapi macam2 line dah timbul..hehe..lepas dah fresh badan ni akibat kena air..cermin balik muka,alhamdulillah kurang skit line tu..maybe sebab bangun terus tgk cermin kot..kulit muka terkejut lagi tadi tu...hehe..my under eye line tu pun tak bangun tido lagi..hehe



Dulu pernah gak gatal2 pakai LOREAL Derma Genesis Eye Contour Cream...ada la kot seminggu ja aku apply..pastu dah malas..baru2 ni tgk balik kat botol,6 months jer dia punya expiry date after usage...hampeh..konfirm dh tak leh guna..

So now aku plan nak guna balik any eye treatment cream to prevent wrinkle around my eyes..maklum lah skit lagi umur dh meningkat jadi 3++...prevention is better than cure...rite?...sebenarnya tak leh prevent pon!...cuma nak lambatkan proses kedut2 kat bawah mata tu..penting rasanya nak jaga semua2 ni...lagi2 under eye area..kalau mata letih pun dah cukup buat muka kita nampak tak berseri...

Antara yang menarik minat aku setakat ni
Semestinya from Clarins-Advance Eye Firming Contour Cream, sebab skang ni aku guna skincare Clarins...lagi satu senang nak pi beli sebab ada spa yg jual produk Clarins kat Perlis nih..tak payah la aku susah2 nak pi Penang nun...


And... 2nd choice, Loccitane Immortelle Eye Serum...berapa price ni?..ada sesapa pernah guna?...

Skang ni baru nak survey2 dulu..tunggu gaji next month baru blh beli..bulan ni punya salary dah over bajet..harus 'puasa' shopping buat sementara waktu ni..end of May baru boleh buka 'puasa'...haha

6 comments:

Lady of Leisure said...

i pernah terbaca bila umur kita masuk 26 dah kene start guna produk anti penuaan bagai... huhu... i dah masuk 26 this year tapi tak cari pun lagi krim tu... huhuuh...

DaZzlingLilLy said...

i pun pernah gak terbaca apa yg u cakap ni lady...tapi skang baru nak start cari bila dah ternampak aura2 kedut tu...hehe

ixoratasha said...

i ada bau bag baru la..sniff sniff...hehehe..

DaZzlingLilLy said...

aik...diam!...hehe..pecah rahsia dah ni...beg baru tukar tuan jer..bukan bau kedai pon..

Anonymous said...

hi, u org perlis ke? slalu ke pergi clarins kt perlis?
i igt nk try pkai produk clarins dgn facial tapi nk tnya jgk u pnya review since u pernah pergi clarins kt perlis.
customer service pn ok ke?

DaZzlingLilLy said...

Anon-hai..yup i org perlis...customer servis kat situ ok..tuan empunya spa tu chinese ladies..dia baik sgt..kalau u nak gi better wat appoinment dulu..kalau setakat nak gi beli product takper u boleh gi terus jer..i mmg suka product clarins especially whitening serum..mmg sangat sesuai utk my skin..