Wednesday, April 21, 2010

Sang Kancil


Jengjejeng...we all ada family member baru...lain yg dirancang tapi lain plak yg dapat..alhamdulillah..at least dapat gak wpun 2nd punya...i suka jer keta kecik comel camnih..senang kalau side parking..hehe..lagi pun dulu2 ulang alik perlis-johor naik kancil jugak...tapi yg ni 850 punya kancil..bleh la bawak gi kerja..
Pasni nak tukar cat sebab aku kureng suka warna tu..nak cat putih mcm my kancil yg lama..yg ni consider as my car...en.wandy punya tgh tunggu loan approve..harap2 dapat ler keta idaman dia tu...so pasni dah ada sorang sebuah keta,senang tak berebut2 dah...hehe

16 comments:

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam lily...alaaa dok perlis ni kancil pun sudah cukup...kami pun pakai kancil putih gak....

DaZzlingLilLy said...

Alimaz-waa...kita geng ler..hehe

Anonymous. said...

saya pun suka kereta kecik2. senang nak parking hehe.

tapi kalau menumpang, saya suka kereta besar la hahahaha :P

Lady of Leisure said...

i ni lesen pun takde lagi ekekekek

ixoratasha said...

yeaaa..!

kita sama2 ada family member kancil..tak kesah la baru ke 2nd hand ke janji kita punya skrg kan..

Ella said...

Congrats lily dpt kete kancil baru.

I kalau parking pun suka kete comel2 ni.
Tp kalau drive plak suka bawak kete2 besar. mcm mana plak tu. hehe

DaZzlingLilLy said...

Faida-of coz la kalau tumpang mmg kena naik keta besar,baru selesa kan
Lady of leisure-takder lesen lagi bagus blh jadi cik puan kat sebelah,kalau ada lesen dok kena drive ja...letih gak..hehe
ixoratasha-aáh dear sama la kita..
Ella-thanks sis,kalau u suka drive keta besar and time parking suka keta kecik,nampaknya kena bawak yg sederhana size la..baru ngam dua2 kriteria tu

honeylanz said...

my 1st car kancil 850 putih. mmg best la..kecik n lincah gitu. cuma bila ahli bertambah..beli mpv.. si kancil ni tak jual..now bg ayah guna..syg ;)

DaZzlingLilLy said...

honeylanz-mmg sayang nak jual...i punya kancil yg lama pun my dad pakai lagi..

Anonymous said...

hye lilly, i admired most keta kecik2 ni..n my fav car is kelisa..even though now i ada keta besar skit, tp plan nk jugak dapatkan kelisa w/pun 2nd hand.. best!! commel

CuppyCakeMommy said...

kancil lama mana pergi lily?

f!sy@fadzil said...

Sya pon nak carik keta lain..current pakai Viva, tapi nk kasi adik sambung bayar..sian dia nk posting cikgu tak dak keta =D Nice car lily!

DaZzlingLilLy said...

Anonymous-kelisa pun i suka jugak...rasanya bst dr kancil
CuppyCakeMommy-kancil lama ada kt umah family aku...
f!sy@fadzil-thanks sya...pasni hg nak beli keta apa plak?...hehe..

mJ said...

i miss my kancil...dah jual pon huhuhu...senang bawak kancil nih, parking n jimat minyak

f!sy@fadzil said...

try nk carik Peugeot 206-second hand jer..hihi

DaZzlingLilLy said...

mJ-betul sis senang sgt2 nk park...terus masuk pastu letak senget pun takper..hehe
f!sy@fadzil-comel gak 206 tu...aku pun suka sya